Günün mönüsü
Püf Noktası Bir elmanın kabuğunu lahananın pişme suyuna katarsanız, hem yemeğin hazmı kolay olur hem de kötü kokudan kurtulursunuz.
Çardak Kebabı HAZIRLAMA: Et, soğan, sarımsak, domates ve biberi yağ, tuz ve su ekleyerek pişirin. Pişen eti süzüp başka bir kaba alıp kekikleyin. Un, yumurta ve sütü çırpın. Krep hamurundan bir kepçe alarak teflon tavada pişirin. 4 krep hazırlayın. Krebi bir kaseye koyup pişen etleri içine yerleştirin. Daha sonra tepsiye ters çevirin. Üzerlerine taze kaşar, salça ya da ketçap koyarak fırında pişirin. MALZEME: (4 kişilik) Yarım kg kuşbaşı kuzu eti, 2 soğan, tuz, 4 diş sarımsak, 2 domates, 3 sivribiber, 1 bardak süt, 5 çorba kaşığı un, 1 yumurta, kekik, karabiber, 1 dilim taze kaşar, ketçap ya da salça
Mevsim Salatası HAZIRLAMA: Kırmızı lahanayı ve göbek salatayı geniş bir salata kabına doğrayıp havucu rendeleyin. Mısır ve peyniri üzerine ekleyin. Dilimlenmiş domateslerle süsleyin. Küçük bir kasede sıvıyağ ve limon suyunu çırparak sosu hazırlayın. Salatanın üzerine sosu gezdirerek servis yapın. MALZEME: (2 kişilik) Yarım kırmızı lahana, yarım göbek salata, yarım havuç, 1 kaşık rendelenmiş beyaz peynir, 1 kaşık mısır, 1 domates, karabiber, tuz, krema için 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çorba kaşığı limon suyu
Karamelli Elma Tatlısı HAZIRLAMA: Elmaları dörde bölün. Kabuklarını soyup, çekirdekli kısımlarını çıkarın. Yumurta, un ve suyu çırpın. Elmaları bu karışıma bulayıp, her iki tarafını da kızartın. Şekeri teflon tavada eriterek, karamel haline getirin. Elmaları içine atıp 1-2 dakika karıştırın. Karamelli elmaları üzerine Hindistan cevizi serperek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 3 elma, 1 yumurta, 3 kaşık un, 3 kaşık su, 1 bardak sıvı yağ, 2 bardak şeker, 1 paket Hindistan cevizi
|