Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Kurufasulyeyi haşladığınız suyu dökmek yerine, soğuduktan sonra bitkilerinize verebilirsiniz. Bu sayede bitkileriniz çok daha sağlıklı olacaktır.

Erişteli Mercimek
MALZEME:
(4 kişilik) 1 su bardağı mercimek, yarım su bardağı erişte, 1 adet kuru soğan, tuz, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası
HAZIRLAMA: Sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biber salçalarını da ekleyip birkaç dakika karıştırın. Islatmış olduğunuz mercimeklerin suyunu süzüp ekleyin ve biraz daha kavurun. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Mercimeklerin pişmesine yakın, erişteyi ekleyin. Ev eriştesi yerine, erişte şeklindeki makarna da olabilir. Yemek suyunu çekerse bir miktar daha sıcak su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Soslu Kabak Kızartma
MALZEME: (6 kişilik) 1 kg orta boy dolmalık kabak, sosus için; 1 bardak un, 1 bardak su, 2 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, kızartmak için; 1 çay bardağı yağ
HAZIRLAMA: Kabakları iyice yıkayın. Sonra saplarını kesip, uzunlamasına ince ince dilimleyin. Bir kenarda bekletin. Diğer tarafta sosunu hazırlayın. Bunun için orta boy bir kasenin içine yumurtaları kırın. Çırparken suyu da ekleyin. En sonunda azar azar unu ilave ederek iyice çırpın ve karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde tuz ve karabiberini ayarlayın. Geniş bir tavaya sıvıyağı kızdırın. Kabak dilimlerini sosa batırıp iyice her yerini bulayın. Kızgın yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Sıcak olarak servis yapın.

Portakallı Tatlı
MALZEME: (6 kişilik) 3 adet yumurta, 7 çorba kaşığı toz şeker, 7 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, şurubu için; 4 adet portakal, 6 çorba kaşığı toz şeker
HAZIRLAMA Portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Portakal suyunu bir tencereye alın. 6 kaşık toz şekeri ve portakal rendesini de ekleyin. İki taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Bir tencereye yumurtaları ve 7 kaşık şekeri koyun. Kısık ateşte hızlı hızlı karıştırarak birkaç dakika pişirip ateşten alın. İçine un, vanilya ve kabartma tozunu katın. Teflon tepsiyi yağlayın. Karışımı içine dökün. Fırına koyup pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine soğuttuğunuz şurubu dökün. Bir süre beklettikten sonra buzdolabına koyun. Soğuyunca servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kız cephesinden Neco'ya onay yokİstanbul'un yanı başı...
Haluk Ulusoy'a tamamen muhalifimKalbiniz kırılmasın!
007 gerçekleri'Buzun kraliçesi' iç...
Annemin seçimiShakira sarayı
Fanatik TanrıverdiHollanda'yı sallayacak
Sanatçılar online olduEvlilik öncesi son durak...
Dünya ona, o İbo'ya hayranSevincini paylaştı
Bir sen bir ben bir de bebek...Bush'un Beckham aşkı bir...
Dali'yi oynayacakBir rest daha geldi
Hatırla Sevgili-12Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Agos'a Agos'a e-tehdit
Hrant Dink'in yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesine,...
Coni'den hovarda harekat
Sezercik'e kelepçe
Hormon skandalı
Azmin zaferi
Lodos kar habercisi
Komple yanlış
SPOR
Baskın Baskın
Önceki akşam Futbol Federasyonu'na giden iki Başbakanlık müfettişi,...
Lider, Erciyes'ten Korkmaz
Lige boykot çıkmadı
Artık sıra sizde
Trabzon'un Ceyhun inadı
Allah affeder Çarşı affetmez
İtalyan mafyası Fener'i...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağmurlu 16°C 11°C 
ANKARA Sisli 14°C 0°C 
İZMİR Çok Bulutlu 19°C 13°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 19°C 7°C 
ADANA Çok Bulutlu 18°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.122,680 D:% 0,21
DOLAR S: 1,420 D:% 0,21
EURO S: 1,842 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu