Püf Noktası Kurufasulyeyi haşladığınız suyu dökmek yerine, soğuduktan sonra bitkilerinize verebilirsiniz. Bu sayede bitkileriniz çok daha sağlıklı olacaktır.
Erişteli Mercimek MALZEME: (4 kişilik) 1 su bardağı mercimek, yarım su bardağı erişte, 1 adet kuru soğan, tuz, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası HAZIRLAMA: Sıvı yağda küp küp doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biber salçalarını da ekleyip birkaç dakika karıştırın. Islatmış olduğunuz mercimeklerin suyunu süzüp ekleyin ve biraz daha kavurun. Üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyin. Mercimeklerin pişmesine yakın, erişteyi ekleyin. Ev eriştesi yerine, erişte şeklindeki makarna da olabilir. Yemek suyunu çekerse bir miktar daha sıcak su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Soslu Kabak Kızartma MALZEME: (6 kişilik) 1 kg orta boy dolmalık kabak, sosus için; 1 bardak un, 1 bardak su, 2 yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, kızartmak için; 1 çay bardağı yağ HAZIRLAMA: Kabakları iyice yıkayın. Sonra saplarını kesip, uzunlamasına ince ince dilimleyin. Bir kenarda bekletin. Diğer tarafta sosunu hazırlayın. Bunun için orta boy bir kasenin içine yumurtaları kırın. Çırparken suyu da ekleyin. En sonunda azar azar unu ilave ederek iyice çırpın ve karıştırın. Pürüzsüz bir hamur elde ettiğinizde tuz ve karabiberini ayarlayın. Geniş bir tavaya sıvıyağı kızdırın. Kabak dilimlerini sosa batırıp iyice her yerini bulayın. Kızgın yağda her iki tarafını da çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Sıcak olarak servis yapın.
Portakallı Tatlı MALZEME: (6 kişilik) 3 adet yumurta, 7 çorba kaşığı toz şeker, 7 çorba kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, şurubu için; 4 adet portakal, 6 çorba kaşığı toz şeker HAZIRLAMA Portakalın kabuklarını rendeleyip suyunu sıkın. Portakal suyunu bir tencereye alın. 6 kaşık toz şekeri ve portakal rendesini de ekleyin. İki taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakın. Bir tencereye yumurtaları ve 7 kaşık şekeri koyun. Kısık ateşte hızlı hızlı karıştırarak birkaç dakika pişirip ateşten alın. İçine un, vanilya ve kabartma tozunu katın. Teflon tepsiyi yağlayın. Karışımı içine dökün. Fırına koyup pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine soğuttuğunuz şurubu dökün. Bir süre beklettikten sonra buzdolabına koyun. Soğuyunca servis yapın.