Günün mönüsü
Fırında Piliç Malzemesi: (2 kişilik) 1 piliç, 2 kaşık yağ, 1 limon, yeteri kadar tuz
Hazırlama: Pilici temizleyip, yıkayın. Düzgün şekil verin. Üzerini limon ve tuzla güzelce ovun. Yağlanmış bir fırın tepsisine piliçi koyup, birkaç yerine yağ ve 1 fincan kadar da su, tuz koyup, tepsiyi fırının orta gözüne yerleştirin. Ara sıra çevirerek ve kaptaki yağlı sudan kaşık kaşık pilicin üzerine dökerek, piliç yumuşayıp, kızarıncaya kadar fırında tutun. Pişince fırından alıp, çeşitli garnitürlerle servis yapın.
Pancarlı Patates Salatası Malzeme (4 kişilik) 6 patates, 6 baş pancar, 3 baş taze soğan, 1 demet maydanoz, 4 kaşık üzüm sirkesi, 1 kaşık hardal, zeytinyağı, yeteri kadar tuz ve karabiber
Hazırlama: Patatesleri ve pancarı tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış patatesleri soyduktan sonra pancarlarla birlikte soğutun. Taze soğan ve maydanozu doğrayın. Patates ve pancarı ince, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Bir sıra patates, bir sıra pancar olmak üzere salata kasesine dizin. Aralarına soğan, maydanoz karışımını yayın. Bir kasede zeytinyağı, sirke, tuz, karabiber ve hardalı çırpın ve salatanın üzerine dökün.
|