Günün mönüsü
Gelin Çorbası Malzemesi: (6 kişilik) Yarım bardak kırmızı mercimek, yarım bardak pirinç, 6 bardak su, 2 kaşık un, 4 kaşık tere- yağı, 1 kuru soğan, tuz, 2 kaşık domates salçası, toz biber, nane, limon Hazırlama: Mercimek ve pirinci kaynamaya bırakın. Soğanı rendeleyip içine atın. 4 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin, unu ilave edip hafif sararıncaya kadar kavurun. Salça, nane ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Çorbadan birkaç kaşık ekleyerek ezin ve çorbaya ilave edin. Kaynayıncaya kadar pişirin. Sonra limon suyu ilave edin.
Pirinçli Muzlu Pasta Malzeme (4 kişilik) 2 bardak Amerikan pirinci, 6 kaşık irmik, 1 bardak şeker, 4 bardak süt, 3 tatlı kaşığı Hindistan cevizi, 1 paket vanilya, 2 fincan ceviz, 2 adet muz Hazırlama: Bir tencerede 2 su bardağı pirinci haşlayın, 4 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, Hindistan cevizi, vanilya ve 6 yemek kaşığı irmiği ekleyerek biraz daha pişirin ve mikserle çırpın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın. Daha sonra buzdolabından çıkarttığınız karışımı ters çevirip üzerini muz dilimleri ve cevizlerle süsleyin.
|