Günün mönüsü
Etli Kuru Fasulye MALZEMESİ: (4 kişilik) 2 su bardağı kuru fa- sulye, 1 adet kuru soğan, tuz, 300 gr parça et, 4 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı domates salçası, 1 adet doma- tes, 4 diş sarımsak, 2 sivribiber HAZIRLAMA: Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Soğanı margarinle kavurun, doğranmış domates ve sivribiberleri, sarımsakları ve eti ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını ekleyip karıştırın. 2 su bardağı sıcak su ilave edip pişirin. Kuru fasulyeyi ilave edin, üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyip pişirin. Suyu az gelecek olursa, sıcak su eklenebilir.
Yufkalı Pilav MALZEMESİ: (4 kişilik) 1.5 su bardağı pirinç, 2 adet yufka, tuz, 5 çorba kaşığı tereyağı, 3 su bardağı et suyu, 1 adet yumurta, karabiber, 1 fincan zeytinyağı HAZIRLAMA: Pirinci tuzlu sıcak suda bekletin. Bir tencerede yağı eritip üzerine et suyu ve tuzu koyup kaynamaya bırakın. Pirinci pişirin. Tepsiyi yağlayın, bir yufkayı kenarları taşacak şekilde serin, ılınmış pilavı üzerine yayın. Üzerine de diğer yufkayı kapatın. Taşan yufkaları içe doğru kıvırın. Zeytinyağı ile yumurtayı yufkanın üzerine sürün, fırına atın.
|