Günün mönüsü
Soslu Tavuk MALZEMESİ: (6 kişilik) 4 tavuk budu, tuz, karabiber, 300 ml barbekü sosu veya ketçap, 500 gr kereviz sapı, 1 kaşık sıvı yağ, 1 tutam şeker, 1 tatlı kaşığı sirke HAZIRLANIŞI: Tavuk butlarını iyice yıkayıp temizledikten sonra tuzlayıp biberleyin. Butları, derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Isıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Ters çevirip 15 dakika daha pişirin. Üzerlerine kalın bir tabaka barbekü sosu ve ketçap sürün, 5 dakika daha pişirin. Kereviz saplarını ve yapraklarını ince ince kesip 5 dakika yağda kavurun. Üzerine 1 tutam şeker serpip, sirke gezdirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Butları sebze sosu ve makarna ile birlikte servis yapın.
Yoğurt Tatlısı MALZEMESİ: (12 kişilik) 3 yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 3 çay bardağı yoğurt, 50 gr margarin, 3 çay bardağı un, 3 çay bardağı irmik, 2 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, Hindistan cevizi, şerbet için; yarım limon, 4 bardak toz şeker, 4.5 bardak su HAZIRLANIŞI: Şerbet için şeker, su ve limonu kaynatıp soğumaya bırakın. Yumurtaları şeker ile beyazlaşana kadar çırpın. Yoğurt, margarin, un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip düşük hızda iyice karıştırın. Yağlanmış, az şeker serpilmiş ısıya dayanıklı cam bir kaba hamuru dökün. Isıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkarıp üzerine şerbetini dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip Hindistan cevizi ile süsleyin.
|