Günün mönüsü
Püf Noktası Beşamel sosu ateşten almanıza yakın içine çekilmiş ceviz, adaçayı ya da nane atarsanız, daha farklı lezzetler elde edersiniz...
Ispanaklı Krep
MALZEME: (2 kişilik) Krep için: 1 yumurta, 1 bardak un, karabiber, 1 su bardağı su, tuz. İçi için; 250 gr ıspanak, 1 adet soğan, 1sivri biber, kırmızı biber, 2 diş samısak, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı mısır unu, 1 kahve fincanı süt, 3 adet mantar
HAZIRLAMA: Krep için; tüm malzemeyi karıştırıp çırpın.Yapışmaz yüzeyli bir tavayı yağladıktan sonra yarım kepçe hamurdan dökün.Tavayı ileri geri sallayarak ,krebin her iki tarafını da kızartın ve servis tabağına alın. Her seferinde tavayı yağlayarak, hamur bitene kadar bu işleme devam edin. İç harç için, yemeklik doğranmış soğanı sivri ve kırmızı biberi, sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Ayıklanmış, yıkayıp doğranmış ıspanakları ekleyip 5 dakika kavurun. İçine mısır unu, süt, tuz, karabiber ve dörde bölünmüş mantarları ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Krebin arasına ıspanaklı harçtan koyup sıcak olarak servis yapın.
Zeytinyağlı Havuç
MALZEME: (6 kişilik) 1 kg havuç, 1 adet büyük boy soğan, 1 kahve fincanı pirinç, 1 çay bardağı zeytin yağı, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı sıcak su, 3-4 dal dere otu
HAZIRLAMA: Bir tencereye 1 çay bardağı zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanları ekleyerek kavurun. Kabuklarını kazıyıp verev doğradığınız havuçları ekleyerek, 5 dakika kavurun. 1 çorba kaşığı toz şeker, yeteri kadar tuz, ayıklanmış ve yıkanmış 1 kahve fincanı pirinç ile 1 su bardağı sıcak suyu ilave edin. Pirinç yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alın soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Çikolatalı Parfe
MALZEME: (4 kişilik) 2 yumurta, 2 kaşık toz şeker, 2 kaşık kakao, 2 bardak krema, 4 paket 80 gramlık bitter çikolata, üzeri için; 1 bardak krema, 3 kaşık pudra şekeri, 6-7 çilek, 1 bardak süt, 8-10 yeşil kiraz şekerlemesi, 1 paket çikolatalı krem şanti
HAZIRLAMA: Yumurtaların sarısını ve akını ayırın. Aklarını kar haline gelinceye kadar mikserde çırpın. Sarıları ayrı bir kaba alıp üzerine toz şeker ekleyin. Daha sonra beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Üzerine kakao ve kremayı ilave edip çırpmaya devam edin. Çikolataları benmari usulü eritin ve bu karışımı üzerine ılıkken ekleyin. Kar haline gelmiş yumurta aklarını tahta kaşıkla ilave edin ve karıştırın. Karışımı istediğiniz boydaki cam kaselere koyup soğutun. Pudra şekeri ile kremayı iyice çırpıp tabakların üzerine dökün. Buzdolabına koyup 4 saat bekletin. Krem şantiyi sütle çırpın. Parfeleri, kiraz şekerlemesi, krem şanti ve çilekle süsleyerek servis yapın.
|