Günün mönüsü
Püf Noktası Sebzeli güveç yaparken vitamin değerlerinin düşmemesi ve lezzetlerinin bozulmaması için sebzeleri çiğden pişirin.
Sebzeli Balık
MALZEME: (4 kişilik) 4 beyaz etli balık, 2 kabak, 4 diş sarımsak, 2 soğan, 4 doma- tes, 3 kaşık zeytinyağı, 4 dilim limon, tuz
HAZIRLAMA: Balıkları temizleyip yıkayın ve fileto çıkartın. Kabakları temizleyip ince uzun çubuklar halinde dilimleyin. Sarımsak, soğan ve domatesleri soyup halka halka dilimleyin. Balıkları eşit büyüklükte 4 alüminyum folyonun üzerine alıp, kabak, domates, limon, soğan ve sarımsağı paylaştırın. Üzerlerine zeytinyağı gezdirip tuz serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Roka Salatası
MALZEME: (4 kişilik) 200 gr roka, 3 kaşık sirke, tuz, 1 tutam toz şeker, 2 kaşık limon suyu, 3 kaşık sıvıyağ, 100 gr jambon, 200 gr tulum peyniri
HAZIRLAMA: Yıkanmış rokayı elinizle koparıp derin bir kaba alın. Sirkeyi sos tenceresinde tuz, karabiber, şeker ve limon suyuyla iyice karıştırıp 2 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyerek marinatı hazırlayın. Jambonu ve peyniri doğrayın. Bir tavada hafif ısıtın ve salataya ilave edin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Portakallı Sufle
MALZEME: (6 kişilik) 6 portakal, 4 kaşık un, 1 kaşık tereyağı, 1 bardak toz şeker, 2 bardak portakal suyu, 2 portakal kabuğu rendesi, vanilya, 6 yumurta
HAZIRLAMA: Portakalların üzerinden kapak kesip içlerini boşaltın. Un, şeker, portakal suyu, 1 bardak su ve vanilyayı iyice karıştırıp pişirin. Ocaktan alıp, tereyağını ekleyin. Yumurtaların sarıları ve beyazını ayrı ayrı çırpıp muhallebiye ilave edin. Yağlanmış portakalların içlerine paylaştırıp fırında pişirin.
|