Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Ocak 2007  

Acil servis



Gözlerimde bir karartı oluyor...
47 yaşında bir kadınım. 8 yaşından beri gözlük kullanıyorum. Her iki gözümde de ileri derecede miyop ve astigmat var. Bundan bir sene önce gözlerimde bir rahatsızlık başladı. Birçok göz doktoruna gittim; bunun gözden kaynaklanmadığını söylediler. Rahatsızlığım şu; ayda bir kere bazen iki ayda bir her iki gözümde de merkezde kararma oluyor. Bu karartı yaklaşık 10 dakika sürüp geçiyor. Göz tansiyonum ölçüldü normal çıktı. Sizce bunun sebebi ne olabilir?
Fikriye Görmüş / Burdur
Şikayetlerinizden anladığım kadarıyla migreniniz ya da yüksek tansiyonunuz olabilir. Size önerim önce bir nöroloji uzmanına giderek muayene yaptırmanız. Bu muayene sonrasında eğer her şey normalse, bir de kardiolojik muayeneden geçebilirsiniz.
Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Ali Ofluoğlu

Kilomu nasıl kontrol edebilirim?
20 yaşındayım ve çok iştahlıyım. Kilomu nasıl kontrol edeceğimi bilmiyorum.
Rumuz / Kontrol
İştahlı olmak size biraz zorluk çıkarsa da, bol lifli beslenerek bu sorunu çözebilirsiniz. Ekmeği kepekli, çavdar ya da tam buğday, her öğünde bol miktarda sebze ve salata, ara öğünlerde de meyve yemek (elma ve armut gibi meyvelerin kabuğunu soymadan) yararlı olacaktır. Bu arada öğle ve akşam öğünlerinde ayran, cacık bulundurmak tokluk hissinizi arttırıcı etki gösterir. Yemekleri yavaş yemeyi ve uzun süre çiğnemeyi unutmayın.
Diyetisyen Serpil Bozkurt Doğanay

Bacaklarımda beliren damarlar varis mi?
Bacaklarımda ince, mor kılcal damarlar ortaya çıktı. Bugüne kadar böyle bir rahatsızlığım yoktu. Acaba bunlar varis başlangıcı olabilir mi? Görünüm olarak çok büyük rahatsızlık duyuyorum. Herhangi bir ağrı-sancı yapmıyor. Tedavisi mümkün mü? Nasıl bir yol izleyebilirim?
Rumuz / Kardelen
Bahsettiğiniz görüntüler varis başlangıcı olabilir. Daha fazla çoğalmalarını beklemeden, yapmanız gereken mutlaka bir deri hastalıkları uzmanı ile görüşüp, tedaviye başlamaktır. Günümüzde varis problemi, lazer ile kolaylıkla tedavi edilebilmektedir. Işık enerjisi yollayarak damar içindeki kanın pıhtılaşmasını, sonucunda da damarın tahrip olmasını sağlar. Bu yöntem, hedefin çevresindeki dokulara zarar vermez. Tedavi süresinin uzunluğu tedavi edilecek damar sayısına ve bulunduğu yere bağlıdır. Genellikle tek bir tedavide elde edilen sonuçlar yeterli bulunmaktadır. Tedavi esnasında veya sonrasında acı en az seviyede ya da yoktur. Tedaviyi takiben 2-6 hafta sonra büyük ölçüde gelişim görülür. Hastaların tedaviden hemen sonra genellikle normal aktivitelerine dönmelerine izin verilir.
Dermotolog Dr. Erçin Özüntürk

Hepatitli hasta neler yemeli?
Hepatit tedavisi görüyorum. PLT 50, bazen de daha düşük oluyor. Tedaviye ara veriyorum. Bu hastalık tedavi ile geçer mi? Hangi gıdaları tüketmeliyim?
Rumuz / Yorgun
Hepatit hastalığında kanın 'trombosit' denilen hücreleri (PLT) azalabilir. Hangi tür hepatit olduğunu bilmeden size yeterli bilgi vermem mümkün değil. Hepatitler genelde tedavi ile iyileşse bile tekrarlama riski olan hastalıklardır. Ama siroza dönüşmemesi için uygun tedavi de şarttır. Beslenirken yağsız yiyecekleri tercih etmeniz önerilir.
Dahiliye Uzm. Dr. Sadi Rüştü Vural

Üzerine yatınca kalpte ağrı olur mu?
Sabah kalbimde mithiş bir ağrı ile uyandım. Hemen bir kliniğe gittim. Elektrom çekildi. Bir şey çıkmadı. Kas gevşetici ilaç verdiler. Şimdi ağrılarım biraz hafifledi. Bu neden ileri gelmiştir? Üzerine yatınca kalpte böyle bir ağrı olabilir mi?
Timuçin Mayadağ/ İstanbul
Üzerine yatınca kalpte bu tür ağrılar olmaz. Bahsettiğiniz ağrı daha çok bir kas ağrısına benziyor. Nitekim elektronuzda da bir şey çıkmamış. Kalp ile ilgili bir sorununuz olsaydı elektronuzda bir belirti göstermeliydi. Bu nedenle doğru bir teşhis konulduğunu düşünüyorum.
Kalp Cerrahisi Uzm. Prof. Dr. Bingür Sönmez

Hamileler diş tedavisi olabilir mi?
Dişlerimde kırık ve çürükler var. Hamile olduğum için tedavi olmuyorum. Acaba tedavi olsam bebeğime zararı dokunur mu?
Derya Uğur / İstanbul
Hamilelikte ilk 3 ay ve son 3 ayda diş tedavisi yapmamayı, 3 ile 6 ay arası dönemde ise basit tedaviler yapmayı tercih ediyoruz. Bununla beraber kadın doğum doktorunuz hamileliğinizde risk görmüyorsa, tedavi mümkündür. Bu gibi durumlarda kar-zarar muhasebesi yaparız. Yani, çürük diş mi yoksa bunun tedavi edilmesi mi daha riskli diye bakarız. Diş hekiminizle jinekoloğunuzu görüştürmelisiniz.
Diş Hekimi Ataç Kaya




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sufizm'in son üyesi Cem YılmazDoğanın içinde bir cennet
Çocuklarımızı TV mi öldürüyor?Verem yine hortladı
'Altın' yıldızlarBu ne görgüsüzlük
Kimi ararsanız bu konserdeDoğa Bekleriz dağıttı!
Kanıtı resimlerde...'Photoshop' spreyi!
Umutlarını öğrenciye bağladılarÇay havuzu alır mısınız?
Londra'da alışverişYıllar geçse de Musti hep içinde
Örnek olacak bağış...İlk görüşte aşkın gücü...
Pamela'dan çağrıYıldızdan bomba
Aşkının peşinde koşuyorNaomi'nin son olayı!..
Ricky ile düetEvli ve oyuncu!
Son transfer...Günün mönüsü
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Tayland'ı Tayland'ı sevesimiz var
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonu ile Tayland'a giden 223...
'Serbest' gaspçı
Ünlülere 'Acar' şoku
Okulda porno rezaleti
THY'de skandal saati
Avrupa'dan ithal soğuklar
Lüks fuhuş
SPOR
Fener'den Fener'den reste rest
Brezilyalı yıldızın geçtiğimiz sezon vatandaşı Nobre ile birlikte...
Devre arası kabusu
Savaş büyüyor
Yıldıray sevdası
Trabzon'a Risp kıyağı
Şafak yeniden doğaçak
100 akımızsınız
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 14°C 8°C 
ANKARA Karla Karışık Yağmur 4°C -4°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 7°C 
ANTALYA Yağmurlu 18°C 6°C 
ADANA Yağmurlu 16°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.101,400 D:% 2,25
DOLAR S: 1,423 D:% -0,35
EURO S: 1,840 D:% -0,43
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu