Günün mönüsü
Kereviz Çorbası Malzemesi: (4 kişilik) 1 kereviz, 1 soğan, yarım kilo süt, 1-2 tane karabiber, 2 bardak su, 1 kaşık un, tuz, karabiber, 1 yumurta sarısı, 1 kutu krema Hazırlama: Yağı hafifçe kızdırın, kerevizleri ve soğanı ekleyip 1-2 kez yağda çevrin. Yarım kilo süt ve su ilave edin.15- 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra bir el mikseriyle malzemeyi parçalayın. Ilınan çorbadan bir kepçe ekleyip unu bulamaç haline getirin ve çorbanın içine karıştırarak ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatın. Krema ile çırpılmış yumurta, tuz ve karabiber ekleyip kaynatın.
Cevizli Revani Malzeme (6 kişilik) 3 yumurta, 1 bardak süt, 1 bardak sıvı yağ, 1 bardak şeker, 1 bardak ceviz, 1 çay kaşığı karbonat, 2 bardak ir- mik, 1 bardak un. Şerbeti için: 4 bardak şeker, 4 bardak su, limon Hazırlama: Önce yağ, yumurta, şeker ve sütü çırpın. Daha sonra un, irmik, kabartma tozu ve cevizi ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra yüksek kenarlı cam bir kaba aktarın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirin. Şerbet için; şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyin. Soğumaya bırakın. Revaniyi fırnadan alıp soğuk şerbeti üzerine dökün. Şerbetini çekince, servis yapın.
|