Günün mönüsü
Fırında salçalı biftek
Malzemesi: (4 kişilik) 1 kg biftek, 2 kaşık zeytinyağı, 1 kaşık domates sal- çası, 3 soğan, 2 kabak, 1 bardak kaynamış su, karabiber, tuz
Hazırlama: Zeytinyağında biftekleri çevirerek kızartın. Soğanları soyup bütün olarak etlere ilave edin. Etler bıraktığı suyu çekinceye kadar ara sıra çevirerek pişirmeye devam edin. Sıcak suyu ekleyin. Salçayı sıcak suyla ezip karabiberi ve tuzu ilave edin. Fırın kabına dökün. Üzerine etleri yerleştirin. Dilimlenmiş kabakları serpiştirin. Üzerini kapatıp fırında pişirin.
Fesleğenli makarna
Malzeme (6 kişilik) 1 paket makarna, bir tutam fesleğen, 1 paket dolmalık fıstık, 5 diş sarımsak, 1 paket krema, zeytinyağı, tuz, karabiber
Hazırlama: Doğranmış fesleğenleri ve ezilmiş sarımsakları biraz zeytinyağı ile birlikte tavada çevirin. Sonra rondodan geçirin ve tekrar tavanın içine alın. Dolmalık fıstıkları da içine ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuzunu ekleyin. Bir paket kremayı içine koyun karıştırıp haşlanmış makarnayı içine ekleyin. Sos ve makarna iyice birbirine karıştıktan sonra servis yapın.
|