Günün mönüsü
Arnavut Ciğeri MALZEMESİ: (4 kişilik) 1 adet koyun ciğeri, yeteri kadar un, tuz, pul biber, 2 adet kuru soğan, yarım demet maydanoz, sumak HAZIRLANIŞI: Ciğerin zarını ve sinirlerini temizledikten sonra kuşbaşı doğrayın. Unladıktan sonra yağa atıp 30 saniye pişirin. Çukur bir kaba alın. Üzerine pul biber ve tuz ekledikten sonra sallayarak karıştırın. Kapağı kapalı olarak, 15 dakika dinlendirin. Diğer bir taraftan soğanı piyazlık doğrayın. Kıyılmış maydanoz ve sumakla karıştırın. Ciğerle birlikte servis yapın.
Kırmızı Biberli Karnabahar MALZEMESİ: (6 kişilik) 500 gr karnabahar, 2 adet kırmızı biber, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 adet limon suyu, 1 çay kaşığı pul biber, tuz HAZIRLANIŞI: Karnabaharı çiçeklerine ayırıp tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın. Kırmızı biberleri ayrı bir kapta 7-8 dakika haşladıktan sonra kabuklarını soyun. Blendere alıp üzerine zeytinyağı, limon suyu, pul biber ve tuz ekleyip birlikte çekin. Karnabaharların üzerine gezdirerek serivis yapın.
|