Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 14 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Mantarlı Tavuk
HAZIRLAMA: Tavuk ciğerini küçük parçalar şeklinde doğrayıp, tencerede kavurun. Üzerine pirinç ilave edip, bir süre pişirin. Ateşten indirdiğiniz karışımın içine tuz, karabiber ilave edip bir süre bekletin. Diğer tarafta tavuğu közleyip, yıkadıktan sonra parçalara ayırın. Parça etleri, küçük küçük doğranmış soğanlar ile ayrı bir kapta kavurun. Ayrı bir tencerede un ve yumurtayı biraz su ilave ederek çırpın. Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. Hamuru küçük parçalara ayırıp yufka şeklinde oklava ile açın. Daha sonra bunları mantı şeklinde kare haline getirin. Her karenin içine tavuk ciğerli karışımı koyup, hamurları kapatın. Bu şekilde içi doldurulmuş hamurları tepsiye dizip, fırına verin. Üzeri kızarana dek pişirdiğiniz hamuru fırından çıkardıktan sonra üzerine tavuk ve soğan karışımını serin. Bu karışımın suyu hamurun içine işleyinceye kadar bekletin. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) 1/2 kg un, 1 adet tavuk, 1 su bardağı pirinç, 1 kg tavuk ciğeri, 2 adet kuru soğan, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağ, 1 adet yumurta, 1 çay kaşığı tuz, 1 bardak su

Damat Paçası
HAZIRLAMA:
Tavuk etini ince ince ve küçük parçalar şeklinde doğrayın. Bir kap içinde ateşte bir miktar su ile haşlayın. Yufkayı parçalara ayırıp bir tepsiye dizin ve çok kısa bir süre fırında kızartın. Fırından aldığınız yufkaların üzerine 1 bardak tavuk suyu dökün ve yumuşamaları için 5 dakika tekrar ısınmış fırına koyup bekletin. Fırından çıkardığınız yufkaların üzerine haşlanmış tavuk parçalarını dizin. Ayrı bir kapta, tavuk suyunu, margarini, ezilmiş sarımsakları, yoğurdu, yumurta sarısını ve unu mikserle çırpın. Ardından bir süre daha ateşte pişirin. Ateşten aldığınız karışıma sirke ilave edip, karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tavuklu yufkaların üzerine dökün. İsterseniz üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber karışımı ekleyebilirsiniz.
MALZEME: (6 kişilik) 1 adet tavuk göğsü, 2 kaşık margarin, 3 çorba kaşığı yoğurt, 3 diş sarımsak, 2 adet yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı un, 2 çay kaşığı tuz, 3 adet hazır yufka, 2 kaşık sirke

Höşmerim
HAZIRLAMA: Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadar kavurun. Yağı peynir ile karıştırın. Kavurduğunuz una ekleyin. 10 dakika daha karıştırarak pişirin. Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirdikten sonra ateşten alın. Soğuyunca servis yapın. Yağ oranı yüksek peynir kullanılan höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.
MALZEME: (4 kişilik) 75 gr margarin, 500 gr taze tuzsuz peynir, 2 yemek kaşığı un, 150 gr toz şeker.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bir azim öyküsüMustafa Sandal ile Emina...
Sözleri çıldırttı!Fantom karada
Basımızın derdi: SinüzitKötü göz: Nazar
Gözlerime bak!Hayatımızdaki 5 element
Yorgunluğa vedaSevgiyi simgeler
Gündemleri hep paraGöster marifetini!
Altın parlıyor, kırmızı yakıyorDevir hesap devri
Ne ararsanız hepsi burada!Dekoratif objeler
Eski eşten kıyak!Demet yine barıştı
Ünlü oyuncu 'savaş'ı yendiLopez'in anneliği...
Kendine 'Özgü' starKeremcem hastanelik
Sabahın en yenisi'Ruhum yerinde değil'
Gelinlik için diyetteSaddam in Britney out
16 yıl aradan sonra DemiYalnızlıklar iki kişilik...
Bir deri bir kemikLekelerle savaşma vakti
Bir demet kozmetik...Acil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Kaza Kaza değil savaş
Bağdat'ta 28 Türk'e mezar olan uçağı incelemeye giden heyet, enkazda...
Çileyi vize önler
Tıpkı şarkıdaki gibi
Beyaz özlem
Polis boksörü nakavt etti
Tüp bebekten bebek
Korku geliyor gidiyor
SPOR
Başka Başka takıma giderim
Kanarya'nın yıldız Sambacısı, önümüzdeki hafta yöneticilerle masaya...
Varsa yoksa Hamit
En paralı yönetim
Emre'ye kapımız açık
Fenerbahçe - Energie Cottbus
Yıldırım, Ulusoy'u geçti
Şifre pota altında
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 11°C 5°C 
ANKARA Sisli 5°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 16°C 6°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 17°C 7°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.138,210 D:% 1,32
DOLAR S: 1,434 D:% -0,42
EURO S: 1,852 D:% -0,38
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu