Günün mönüsü
Mantarlı Tavuk HAZIRLAMA: Tavaya 1 çorba kaşığı sıvı yağı koyup, tavuk göğüslerini kızartın. Kızarttıktan sonra geniş bir tabağa alın. Aynı yağın içinde ince doğranmış mantarı sote yapın. 4 çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin. 2 dakika kaynatın. 1 adet limonu sıkın. Yıkanmış ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Tavuğu tekrar tavaya alıp biraz pişirdikten sonra servis tabağına alın. Dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 4 adet tavuk göğsü, yarım su bardağı kon- serve mantar, 1 adet limon, 4 çorba kaşığı elma sirkesi, 6 dal kıyılmış maydanoz
Kabaklı Risotto HAZIRLAMA: Dolmalık kabakları küçük küçük doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Yarısını ayırın. Et suyunu ısıtın. Kalan zeytinyağında soğanı kavurup pirinci ve kıyılmış dolmalık kabakları ilave edin. Sebzeleri 5 dakika tavada bekletin. Et suyunu ekleyerek beyaz şarabı ısıtın. Pirinci kıyılmış dolmalık kabaklarla birlikte suyunu çekene kadar 20 dakika pişirin. Tereyağ, 100 gr parmesan peynirini ve karabiberi ekleyin. Kalan parmesanı alüminyum folyoya yayıp 180 derece fırında 3-4 dakika bekletin. Parmesanı folyoda soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına alın. Sonra dolmalık kabakları ve dantel şeklindeki parmesanı üzerine ekleyip, servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 300 gr. pirinç (özel risotto pirinci önerilir), 500 gr dolmalık kabak, 2 adet soğan, 40 cl et suyu, 30 cl sek beyaz şarap, 60 gr tereyağ, 200 gr toz parmesan, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber
Gaziler Helvası HAZIRLAMA: Bademleri ılık suda bekletip kabuklarını soyun. Birkaç bademi süsleme için ayırın. Margarini geniş bir tavada eritin. Un ve bademleri ekleyip sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Bir tencerede sütü kaynatın. Toz şekeri ilave ederek karıştırın. Şekerli sütü kavrulmuş una azar azar ekleyip sürekli karıştın. Helva pişince ateşten alıp tencerenin kapağını kapatın ve yarım saat dinlendirin. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin. Üzerlerine birer badem yerleştirip servis tabağına alın. Ilık olarak servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 1 su bardağı marga- rin, 2.5 su bardağı un, 200 gr badem, 5 su bardağı süt, 1.5 su bardağı toz şeker
|