Günün mönüsü
Püf Noktası Buzdolabınızdaki kötü kokuları gidermenin en iyi yolu; bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.
Sebze Çorbası MALZEME: (4 kişilik) 1 küçük boy havuç, 1 küçük boy kabak, 1 küçük boy patates, 1 küçük boy kereviz, 1 sap taze soğan, 5-6 bardak su, 4-5 kaşık yoğurt, 1.5 kaşık un, 1 yumurta sarısı HAZIRLAMA: Sebzeleri soyun ve hepsini küçük küpler halinde kesin. Kaynayan 5-6 bardak suyun içerisine önce havuçları atıp kaynamaya bırakın. Yumuşamaya başlayınca diğer sebzeleri ekleyip pişirin. Yoğurt, un, yumurta sarısını bir kasenin içinde karıştırıp içerisine sebze suyundan bir kepçe ekleyin. Kaynayan sebzelere yavaş yavaş akıtarak karıştırın. Çorba koyulmaya başladıktan sonra ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek veya ince kıyılmış taze soğanla birlikte servis yapın.
Patates Dolması MALZEME: (4 kişilik) 100 gr kuşbaşı et, 4 adet patates, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet sivribiber, 3 adet taze soğan, 1 adet domates, 1 diş sarım- sak, tuz, kekik, karabiber, kırmızıbiber HAZIRLAMA: Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyla oyun. 20 dakika haşlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı eti ekleyip sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Üzerine bir diş dövülmüş sarımsak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin. Patateslerin içlerine doldurun. Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yalancı Tavukgöğsü MALZEME: (6 kişilik) 125 gram margarin, 1 bardak un, 4 bardak süt, 1.5 bardak toz şeker, 1 paket vanilya. Sosu için; 1 yumurta, 1 çorba kaşığı kakao, 2 kaşık toz şeker, 1 çorba kaşığı margarin HAZIRLAMA: Margarini bir tencere alın, üzerine 1 su bardağı unu ekleyin. Pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 1.5 su bardağı toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Kavrulan unu da katıp, iyice karıştırın. Topaklanmamasına dikkat edin. Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan alın. Mikserle 15 dakika çırpın. Soğumaya bırakın. İnce uzun bir tepsiye hazırladığınız muhallebiyi yayın. Sos için gerekli malzemeleri mikserle iyice çırpın. Tavuk göğsünün üzerine yayın. Buzdolabında soğutun. Dolaptan aldıktan sonra kesip, iki yanını içe doğru kıvırarak servis yapın.
|