Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Buzdolabınızdaki kötü kokuları gidermenin en iyi yolu; bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.

Sebze Çorbası
MALZEME: (4 kişilik) 1 küçük boy havuç, 1 küçük boy kabak, 1 küçük boy patates, 1 küçük boy kereviz, 1 sap taze soğan, 5-6 bardak su, 4-5 kaşık yoğurt, 1.5 kaşık un, 1 yumurta sarısı
HAZIRLAMA: Sebzeleri soyun ve hepsini küçük küpler halinde kesin. Kaynayan 5-6 bardak suyun içerisine önce havuçları atıp kaynamaya bırakın. Yumuşamaya başlayınca diğer sebzeleri ekleyip pişirin. Yoğurt, un, yumurta sarısını bir kasenin içinde karıştırıp içerisine sebze suyundan bir kepçe ekleyin. Kaynayan sebzelere yavaş yavaş akıtarak karıştırın. Çorba koyulmaya başladıktan sonra ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın. Kızarmış ekmek veya ince kıyılmış taze soğanla birlikte servis yapın.

Patates Dolması
MALZEME: (4 kişilik) 100 gr kuşbaşı et, 4 adet patates, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 adet sivribiber, 3 adet taze soğan, 1 adet domates, 1 diş sarım- sak, tuz, kekik, karabiber, kırmızıbiber
HAZIRLAMA: Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyla oyun. 20 dakika haşlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı eti ekleyip sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6 dakika pişirin. Üzerine bir diş dövülmüş sarımsak, kekik, kırmızı biber ve karabiberi ekleyin. Patateslerin içlerine doldurun. Fırın tepsisine dizip, 1 çay bardağı suyu ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yalancı Tavukgöğsü
MALZEME: (6 kişilik) 125 gram margarin, 1 bardak un, 4 bardak süt, 1.5 bardak toz şeker, 1 paket vanilya. Sosu için; 1 yumurta, 1 çorba kaşığı kakao, 2 kaşık toz şeker, 1 çorba kaşığı margarin
HAZIRLAMA: Margarini bir tencere alın, üzerine 1 su bardağı unu ekleyin. Pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. 4 su bardağı sütü ayrı bir tencerede ısıtıp, 1.5 su bardağı toz şekeri ve vanilyayı ekleyin. Kavrulan unu da katıp, iyice karıştırın. Topaklanmamasına dikkat edin. Muhallebi kıvamına gelince tencereyi ocaktan alın. Mikserle 15 dakika çırpın. Soğumaya bırakın. İnce uzun bir tepsiye hazırladığınız muhallebiyi yayın. Sos için gerekli malzemeleri mikserle iyice çırpın. Tavuk göğsünün üzerine yayın. Buzdolabında soğutun. Dolaptan aldıktan sonra kesip, iki yanını içe doğru kıvırarak servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarih ve doğayı buluşturan kent'Fazıl'la birlikte albüm...
Pınar'ı dolandırdılarMadonna'ya çok kızdı
Çalışanlar tehlikede!'Eski sevgili' merakını...
En etkileyici ünlü Lopez...Yengeç aşk, Oğlak ise...
Bilgili-Maraşlıoğlu aşkı...Çiçekler hazır
En şanslı manken Simge!Ece'nin hızına yetişilmiyor
Eski eşe yeni nikahDuygusal Keremcem hayalet...
Kadınlara dair ipuçlarıBirbirinizle uyumlu musunuz?
Mobilya tasarımcısıTürk Süpermen'in seksi fanatiği
Kozmetiğin aktörüKaldırım 'bebeği'
Şimdi 'Tatil' zamanıParasını katladı
Rahibe oluyor!Dudak uçuklatan hediye
Rüküşlük kraliçesi kankalarAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Kara Kara kutu oyunu
Amerikalılar'ın 28 Türk'ün öldüğü uçağın enkazını başka yere...
Bugünkü Kafkasya
Bağımlılık ömür boyu
Fotograflarla Atatürk
Alkışlar polise
Ben MİT nasılım?
Uslanmadı, hapsi boyladı
SPOR
Yine Yine Roberto Carlos
Krizden çok etkilendi
Fenerbahçe ve Roberto Carlos,...
Zehir zemberek
Hamit geliyor Hamit
G.Saray'dan korkuyorum
F.Bahce'yle baş edemeyiz
Yeni Puskas Arda Turan
Marcelinho da kaçtı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 12°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 6°C -5°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 4°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 16°C 8°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.640,380 D:% 2,76
DOLAR S: 1,440 D:% -0,59
EURO S: 1,864 D:% -0,64
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu