Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Buzdolabınızdaki kötü kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.

Barbunya Tava
MALZEME: (5 kişilik) 1 kg barbunya, tuz, beyazbiber, 1 su bardağı bira, 3 su bardağı elenmiş un, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım bağ maydanoz, 1 adet dilimlenmiş limon
HAZIRLAMA: Temizlenmiş, yıkanmış ve kurulanmış balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın. Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız sıvı yağda, her iki tarafını çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın. Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

Semizotu Salatası
MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak Amerikan pirinci, 1 demet semizotu, 1 büyük boy kuru soğan, 10 kiraz domates, 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 kaşık soya yağı
HAZIRLAMA: Pirinci suda haşlayın ve suyunu süzün. Semizotunu yıkayıp filiz kısımlarını temizleyerek eşit parçalar halinde doğrayın. Domatesleri küçük küçük dilimleyin. Soğanı halka biçiminde doğrayın. Bir kabın içinde doğramış olduğunuz bu malzemeleri, haşlanmış pirinci ve fındık içini iyice karıştırın. 1 çorba kaşığı soya yağını salatanın üzerine gezdirin. Yeterince tuz ve limon suyunu ekleyerek harmanlayın ve servis yapın.

Bülbül Yuvası
MALZEME: (10 kişilik) Yarım kilo un, 1 tutam tuz, 3 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 kaşık yoğurt, 1 kase nişasta. İçine yarım kilo ceviz. Üzerine 1 paket margarin veya tereyağı. Şerbeti için yarım limon, 7 bardak toz şeker, 8 bardak su
HAZIRLAMA: 8 su bardağı su ile 7 su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Un, yumurta, süt, sıvıyağ, 1 tutam tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 30 parça kopartın. Her parçanın üzerine nişasta serpip, açın. Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin ve oklavaya sarıp ikiye kesin. Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin. Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin. Isıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekince servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Demet'ten her gün yeni bomba!İstanbul Boğazı'na...
Ölene kadar Sezen...Gülşen Lopez geliyor
Eurovision'da büyük...İyilik meleği kız kardeşler
Boşanmış çiftlerin...Yılbaşı sonrası alışveriş
Bu nasıl tasarruf?Tehdit çok büyük
Gamze&Mehmet yeniden birlikteZengin olmak hayal mi?
Esra aileye girdi"Gülsene şekerim...
Taksim- Nişantaşı bir-iki...Konuşulan şıklık
Her yerde sarmaş dolaş!Acil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Sarı Bir Kurt 'Sarı Bir Kurt'un hikayesi
Atatürk'ün bilinmeyen fotoğrafları ve hikayeleri 'Sarı Bir Kurt'...
Direnişçiler: Biz vurduk
Cenazeler geldi, acılar...
Altın soru
Laborantın zaferi
Pornocunun beraatine...
Hapı yutmayın
SPOR
Murat'tan Murat'tan 20 bin $
Ümit Karan'ın 9'uncu dakikada attığı gole 90+1'de Nobre ile cevap...
Kim olduğumuzu gösterin
Aslar saklandı
Fener'e gelirim
Mehmet de kaçamadı
Ulusoy'dan sonra yokum
Hamit'e son teklif
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 12°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 6°C -5°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 4°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 16°C 8°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.640,380 D:% 2,76
DOLAR S: 1,440 D:% -0,59
EURO S: 1,864 D:% -0,64
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu