Günün mönüsü
Püf Noktası Buzdolabınızdaki kötü kokuları gidermenin en iyi yolu bir kaba biraz süt koyup dolabın bir köşesine yerleştirmektir.
Barbunya Tava MALZEME: (5 kişilik) 1 kg barbunya, tuz, beyazbiber, 1 su bardağı bira, 3 su bardağı elenmiş un, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım bağ maydanoz, 1 adet dilimlenmiş limon HAZIRLAMA: Temizlenmiş, yıkanmış ve kurulanmış balıkları tuzlayıp, biberleyin ve biraya batırın. Una bulayıp, fazla ununu silkeledikten sonra balıkları tavada kızdırdığınız sıvı yağda, her iki tarafını çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerinde fazla yağlarını süzdürün. Önceden ısıtılmış tabaklara alın. Barbunya tavasını limon ve maydanozla süsleyip, sıcak olarak servis yapın.
Semizotu Salatası MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak Amerikan pirinci, 1 demet semizotu, 1 büyük boy kuru soğan, 10 kiraz domates, 1 çay bardağı dövülmüş fındık içi, 2 çorba kaşığı limon suyu, 1 kaşık soya yağı HAZIRLAMA: Pirinci suda haşlayın ve suyunu süzün. Semizotunu yıkayıp filiz kısımlarını temizleyerek eşit parçalar halinde doğrayın. Domatesleri küçük küçük dilimleyin. Soğanı halka biçiminde doğrayın. Bir kabın içinde doğramış olduğunuz bu malzemeleri, haşlanmış pirinci ve fındık içini iyice karıştırın. 1 çorba kaşığı soya yağını salatanın üzerine gezdirin. Yeterince tuz ve limon suyunu ekleyerek harmanlayın ve servis yapın.
Bülbül Yuvası MALZEME: (10 kişilik) Yarım kilo un, 1 tutam tuz, 3 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 kaşık yoğurt, 1 kase nişasta. İçine yarım kilo ceviz. Üzerine 1 paket margarin veya tereyağı. Şerbeti için yarım limon, 7 bardak toz şeker, 8 bardak su HAZIRLAMA: 8 su bardağı su ile 7 su bardağı toz şekeri kaynatın. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Un, yumurta, süt, sıvıyağ, 1 tutam tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 30 parça kopartın. Her parçanın üzerine nişasta serpip, açın. Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin ve oklavaya sarıp ikiye kesin. Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin. Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. Margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin. Isıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekince servis yapın.
|