Bir araştırmaya göre; çocukluğunda kendini 'iyi kız' olarak tanımlayanlar yetişkinlikte orgazm olamıyor. Tıpta buna 'İyi kız sendromu' adı veriliyor.
Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği'nin (CETAD) hazırladığı dosyaya göre, çocukluğunda ve gençliğinde kendini "iyi kız" olarak tanımlayan her 10 kadından 9'u yetişkinlikte orgazm olamıyor. Araştırmayla ilgili bilgi veren İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Doğan Şahin, "iyi kız sendromu" denilen bir rahatsızlıktan bahsetti. Şahin, "Çocukluğunda ödevlerini zamanında yapan, yaramazlık yapmayan, her yerde kendisinden beklendiği gibi davranan, genç kız olduklarında da cinsellikle ilgili konuları kendi ahlaklarına yakıştırmayan, erkek arkadaş edinmekte isteksiz olan, sadece çeyiz hazırlamak ya da okulunu bitirmekle ilgilenen kadınlar iyi kız sendromu yaşıyor" diyerek bu ilginç hastalığa ilişkin bilgiler verdi.
İlginç fikirler Bu kadınların sevişmeyi başlatmayı ve fanteziler kurmayı ahlaksız bulduğunu belirten Şahin, "Hafif kız olmamak için bunları reddediyor ve bu nedenle cinsellikten zevk almıyorlar" dedi. Araştırmada, Türkler'in "cinsel mitleri"ne değinildi. Buna göre, Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki bin 537 kişiden yüzde 25'inin "eşcinsellik akıl hastalığı çeşididir", yüzde 37'sinin "erkek cinsel ilişkiyi her zaman ister", yüzde 15'inin "tüm fiziksel yakınlaşmalar cinsel ilişkiyle bitmelidir" ifadelerine "tamamen doğru" yanıtını verdiği ifade edildi. Dosyada 45 yaşın üzerindeki erkeklerde değişik oranlarda sertleşme sorununun başlayabildiği ve 2025 yılında 320 milyon sertleşme sorunlu hasta olacağı vurgulandı.
Yanlış bitmiyor Cinsel sorunlarda yanlış tedavilerin yaygın uygulandığı bildirilen araştırma sonucunda, psikolojik faktörler göz önüne alınmaksızın kadınlarda vajinismusa (cinsel ilişkiye girememe) yönelik kas gevşetici haplar verilmesi, anestezi altında cinsel birleşme gerçekleştirilmesi gibi tedavilerin yanlış olduğu bildirildi. Ayrıca, cinsel tedavi merkezlerine başvuran her 2 kadından 1'inin vajinismus sorunu yaşadığı, her 3 erkekten 1'inde erken boşalma olduğu vurgulandı.