Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 10 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Püf noktası
Uzun zaman kullanılan konserve açacakları artık işlevini görmüyorsa, bir gece sıvı yağda bekletin. Pasının gittiğini ve hemen eski haline döndüğünü göreceksiniz.

Baharatlı Gulaş

Malzeme:
(4 kişilik) 800 gr dana kuşbaşı, 4 soğan, tuz, 4 domates, 80 gr tereyağı veya margarin, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çorba kaşığı sirke, 4-5 diş sarmısak, 2 defne yaprağı, 1 su bardağı et suyu, 1 tutam mercanköşk, 1 tutam kimyon

Hazırlama: Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tavada tereyağını eritin. Soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar orta ateşte kavurun. Kırmızı pulbiber ve sirke ekleyip karıştırın. Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Sarımsak dişlerini soyup bütün olarak yemeğe ilave edin. Et suyu ve tuzu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun. Doğranmış domatesi ilave edip kapağı kapalı olarak ağır ateşte 1.5-2 saat pişirin. Etin dibe yapışmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Suyunu çektikçe kaynar et su ilave edebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Kereviz

Malzeme:
(4 kişilik) 1 kilo kereviz, 2 orta boy havuç, 2 orta boy patates, 10 arpacık soğan, 1 barda- k iç bezelye, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 küçük de- met maydanoz, 1 limon, tuz, 2-3 bardak su

Hazırlama: Bir tencereye zeytinyağını koyun. Ayıklanmış arpacık soğanlarla, kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçlar ve bezelyeleri yağda biraz kavrun. Temizlenen kerevizleri bol suyla yıkayın. Yine bol su ekleyerek, onbeş dakika kadar haşlayın. Kerevizlerin suyunu süzerek evvelce kavrulan soğan ve havuçların içerisine katın. Bunlara soyulup doğranan patatesleri ekleyin. Tuzunu ayarlayın, limonu sıkılır. Üzerine iki bardak su ilave edip karıştırın ve orta ateşte pişirin. Tabaklara servis yaparken üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Soğuk olarak servis yapın.

Bohça Böreği

Malzeme: (4 kişilik) 3 yufka, 3 yumurta, 1 bardak sıvı yağ, yarım kg ıspanak yaprakları, 100 gr beyaz peynir, yeteri kadar tuz, 2 yemek kaşığı susam, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlama:
lspanak yapraklarını yıkayıp ince kıyın.Üzerine çok az tuz serperek ovun. Peyniri ezip ıspanaklara ilave ederek harç hazırlayın. Yumurta ve sıvı yağı boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yufkanın birini tezgaha yayın. Üzerine yumurtalı karışımdan sürün. Üç katı üst üste harçla sıvayın. Yirmiye yirmi santimetre kareler halinde kesin. Ortalarına ıspanaklı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Yağlanmış fırın tepsiye dizin. Üzerine biraz yumurtalı karışımdan sürerek susam serpin. 180 derecedeki ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Servis tabağına alarak servise sunun.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Sezen Aksu'nun fiyatı...Ekstrem sofralar!
İki arada bir deredeKurtarıcı Arkın sitesini kurdu!
En şık giyinenlerŞöhretin zamanı '30'dur diyenler
Yeşil sahada kıran kırana...Yeni evliler obezliğe ilerliyor
Yaş 35 olunca...Yeniden doğmuş
'İyi kızlar' sorunlu!Hilal haklı çıktı Doğuş...
Keremcem'den eski aşka vefaAile boyu reklam yıldızı oldular
Yeni çocuk heyecanı!Beynelmilel bir yolculuk
Tablo gibi çarşaflar'Pınar, Benden önce anılmalı'
Alex'den ilginç laf!Konserleri başlıyor...
ABD'de sanat rüzgarıKadının 'kadın' patron sıkıntısı
Aşk mesajlarıAcil servis
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTimuçin Güner: Cem Adler...
GÜNCEL
Seri Seri katil Antonov
Adana'dan havalanan uçak, Bağdat'ta düştü. 'Uçan tabut' olarak...
Bu kez acı bir ihale kazandı!
Psikopat aşk
Huzur ispattadır
Cinnet getirdi
Acıları katlandı
Didim'de kan davası
SPOR
Nedir Nedir Aslan'ın bu Pierre'den çektiği!
Maçın başında 45 metreden yaptığı enfes vuruşla Mondragon'u avlayan...
Yumruk yumruğa girerdim
Federasyon düştü
Kanarya sıkmadı
Bize göre puan farkı 10
Suçlu yine futbolcular
Trabzon bildiğıniz gibi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 10°C 7°C 
ANKARA Sisli 8°C -2°C 
İZMİR Çok Bulutlu 16°C 8°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 7°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.005,140 D:% -2,19
DOLAR S: 1,442 D:% -0,17
EURO S: 1,873 D:% -0,24
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu