Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 09 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Püf noktası
Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle beşamel sosa ve diğer sütlü soslara, tuzu sos kıvamını iyice bulduktan sonra eklemelisiniz.

Tavuklu bamya

Malzeme (6 kişilik)
1 adet tavuk göğsü, yarım kg bamya, 2-3 adet domates, 2 çorba kaşığı margarin, 1 su bardağı su, yeteri kadar tuz . Sos için 1 limon suyu, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlama :
Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Margarinle birlikte tencereye alın. Soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave edip kapağını kapatın. 15-20 dakika orta hararette pişirin. Tavuklu harcı güvece alın. Temizlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş bamyaları tavuğun üstüne yerleştirin. 1 bardak su ilave edin. Tavuk ve bamyaları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 20 dakika pişirin (dilerseniz fırında pişirebilirsiniz). Ezilmiş sarımsak ve nane ile karıştırılmış limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.

Ispanaklı börek

Malzeme (8 kişilik)

Yarım kg yaprak ıspanak, 250 gr kıyma, 1 adet soğan, 6 adet yufka, 2 su bardağı süt, 100 gr margarin, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 fincan sıvı yağ, 2 çorba kaşığı un, tuz, karabiber

Hazırlama:
Doğranmış soğanı ve kıymayı sıvı yağda kavurun. Ayıklanıp yıkanmış, doğranmış ıspanakları ekleyip kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edip ılınmaya bırakın. 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (ıspanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için). Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Üzerlerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün. Daha sonra yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun. Rulo şeklinde sarın. Dilediğiniz uzunlukta kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.

Tiramisu

Malzeme (8 kişilik)
1 adet kakaolu hazır pandispan- ya. Kreması için; 500 ml süt, 1 yumurta sarısı, 3 kaşık un, 4 kaşık şeker, 1 kutu labne peyniri, keki ıslat- mak için 1 çay bardağı su, 1çorba kaşığı nescafe, 1 kaşık süt tozu, 1 kaşık toz şeker. Üzerine kakao

Hazırlama:
Süt ve peynir hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp çırpma teli ile karıştırın. Üzerine sütü ekleyip pişirin. Hemen labne peynirini ekleyin. Mikserle iyice çırpın. Pandispanyayı ortadan ikiye bölün. Hafif ısıtılmış suyun içerisine 1 kaşık nescafe,1 kaşık süt tozu,1 kaşık şekeri ilave edin. Kekin iki tarafını bu karışımla ıslatın. Kremanın yarısını kekin ortasına sürün. Üzerine diğer parçayı kapatıp kalan kremayı her tarafına yayın. Kakao serpin. Buzdolabında soğutun. bazen sütü keser. Bu nedenle beşamel sosa ve diğer sütlü soslara, tuzu sos kıvamını iyice bulduktan sonra eklemelisiniz.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu güzel dostluğa nazar değdi!Ya Emrah Araplar seni çok...
Türkiye'nin Tarot'u na...O'na kötülük yapmayın
Bol bol süt tüketinHem yeşil sahaları hem...
Herkes ona sataşıyormuşAşkta suçlu bilinçaltı
Tehlikeli sözler...Show Girl olmak istiyor
Taklitçi Şenay'ın aşkı gerçekEşinin şarkısını söyleyecek...
Teyze kıyağıKenan yerine Nazan
Adı saklı kalmadıUstayı kızdırdı
Zayıflatan sevgili...Kendisine bakamıyor!
Kendi kendinin şoförüKara değil sarı kedi!
Hem eşi hem öğretmeni...İngiltere bitti sırada ABD!
Babel, fırtına estiriyorHalle Berry hamile mi?
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Rezilliğin Rezilliğin dozu kaçtı
Yurtlardaki tecavüz skandallarına bir yenisi daha eklendi...
'Can'ları yandı
Kafkasya'dan tüm dünyaya
Küstah yönetmen
Başrolde hüzün
Katil şofben
Canavardan iade-i ziyaret
SPOR
Top Top Ulusoy'da
Futbol Federasyonu'nu olağanüstü seçimli genel kurula götürmek...
Beşiktaş cephesinde değişen...
2. Baştürk harekatı
300 bin $ transfer 20 bin $...
Altın Adam Phil Jackson
Sokağa bile çıkamadık
Önce efkar dağıttı sonra...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 4°C 
ANKARA Sisli 8°C -4°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 6°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 16°C 4°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 37.832,050 D:% -1,57
DOLAR S: 1,444 D:% -0,79
EURO S: 1,877 D:% -0,79
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu