Günün mönüsü
Püf noktası Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle beşamel sosa ve diğer sütlü soslara, tuzu sos kıvamını iyice bulduktan sonra eklemelisiniz.
Tavuklu bamya
Malzeme (6 kişilik) 1 adet tavuk göğsü, yarım kg bamya, 2-3 adet domates, 2 çorba kaşığı margarin, 1 su bardağı su, yeteri kadar tuz . Sos için 1 limon suyu, 1 diş sarımsak, 1 tatlı kaşığı kuru nane
Hazırlama : Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Margarinle birlikte tencereye alın. Soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri tavuğun üstüne yayın. Tuz ve biber ilave edip kapağını kapatın. 15-20 dakika orta hararette pişirin. Tavuklu harcı güvece alın. Temizlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş bamyaları tavuğun üstüne yerleştirin. 1 bardak su ilave edin. Tavuk ve bamyaları yumuşayıncaya kadar kısık ateşte 20 dakika pişirin (dilerseniz fırında pişirebilirsiniz). Ezilmiş sarımsak ve nane ile karıştırılmış limon suyunu ekleyip 5 dakika kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. Ispanaklı börek
Malzeme (8 kişilik) Yarım kg yaprak ıspanak, 250 gr kıyma, 1 adet soğan, 6 adet yufka, 2 su bardağı süt, 100 gr margarin, 1 adet yumurtanın sarısı, 1 fincan sıvı yağ, 2 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
Hazırlama: Doğranmış soğanı ve kıymayı sıvı yağda kavurun. Ayıklanıp yıkanmış, doğranmış ıspanakları ekleyip kavurun. Tuzu ve karabiberi ilave edip ılınmaya bırakın. 2 çorba kaşığı unu ıspanaklara yedirin (ıspanakların pişerken sulanıp yufkaları yapıştırmaması için). Bütün yufkaları ortadan ikiye kesin. Üzerlerine erimiş margarin ve süt karışımını sürün. Daha sonra yufkaların üzerine hazırladığınız ıspanaklı içten koyun. Rulo şeklinde sarın. Dilediğiniz uzunlukta kesin. Üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişirin.
Tiramisu
Malzeme (8 kişilik) 1 adet kakaolu hazır pandispan- ya. Kreması için; 500 ml süt, 1 yumurta sarısı, 3 kaşık un, 4 kaşık şeker, 1 kutu labne peyniri, keki ıslat- mak için 1 çay bardağı su, 1çorba kaşığı nescafe, 1 kaşık süt tozu, 1 kaşık toz şeker. Üzerine kakao
Hazırlama: Süt ve peynir hariç tüm malzemeyi bir tencereye alıp çırpma teli ile karıştırın. Üzerine sütü ekleyip pişirin. Hemen labne peynirini ekleyin. Mikserle iyice çırpın. Pandispanyayı ortadan ikiye bölün. Hafif ısıtılmış suyun içerisine 1 kaşık nescafe,1 kaşık süt tozu,1 kaşık şekeri ilave edin. Kekin iki tarafını bu karışımla ıslatın. Kremanın yarısını kekin ortasına sürün. Üzerine diğer parçayı kapatıp kalan kremayı her tarafına yayın. Kakao serpin. Buzdolabında soğutun. bazen sütü keser. Bu nedenle beşamel sosa ve diğer sütlü soslara, tuzu sos kıvamını iyice bulduktan sonra eklemelisiniz.
|