Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Ocak 2007  

Bioenerji



Dönemin en popüler konusu bioe- nerji ve şakralar. Birçok insan bu konuyu yakından takip ediyor ve karşılaştıkları sorunlar üzerine bioenerji uzmanlarına başvuruyor. Bu sebeple ön- celikle bioenerji nedir, yaşadığımız sıkın- tılarda ya da zorluklarda bize nasıl yar- dımcı olacağı konusunu sizlerle paylaş- mak istedim. Bioenerjinin kelime anlamı; doğal olan enerjidir. 20'nci yüzyılın başında Rus bilimadamları tarafından ortaya atıl- mış, ancak "Marksizm-Leninizm'e aykırı" olduğu söylenerek yasaklanmıştır. Vücutta mevcut olan titreşim ve dü- şük voltajlı elektromanyetik akım, fiziksel bedenle sınırlanmamıştır. Bir bedenden diğerine akış yapılabilir. Elektronik akım vücudun sağ tarafında toplanmıştır. Bio- enerji akışı insanla sınırlı değildir; tüm maddeye akar. Bitkilerin insanlarınkine zıt bir kutbu vardır; onlarla aramızda hür bir kanal açılır. Çok eski doğu kültürlerin- de halk doktorları insan vücudunda 'qi' denilen bir enerjinin olduğunu, bel kemi- ğinde yedi noktadan oluşan bu enerjinin sinir merkezine bağlandığını keşfetmişler. Bioenerji, içimizde uyuyan güzelliktir. Bioenerji birçok anlamı ile karşımıza çıkabilir: Evrensel enerji, yaşam enerjisi, çi, ki, prana, kozmik enerji. Ancak hepsi de aynı şeyi anlatmaktadır. Tüm canlılar- da bioenerji mevcuttur. Kozmik enerji te- peden girer ve şakralar vasıtasıyla bede- nin çeşitli bölgelerine dağılır. Fazlası el ve ayak uçlarından çıkar. Şakraların ka- palı olması halinde, enerji dağılamadığı için o bölge beslenemez ve hasta- lık kaçınılmaz olur. Sağlıklı bir vücutta negatif bir enerji bulun- maz. Vücudun herhangi bir ye- rinde problem varsa; o bölge negatif enerji üretmeye başlar. Daha doğrusu; be- yin ile o bölgenin iletişimi kopmuştur. Demek ki; be- denimizin tümünü ayakta tutan beynin düşünce ve yapılandırma bölümü ile aradaki bağı kopartma- mak lazım. Vücudumuzda bulu- nan elektrik akımı, beden etrafında bir alan oluşturuyor. Buna "aura" deniyor. Aura, artı ve eksi elektriklerden oluşu- yor. Bu iki akımın dengede olması vücut sağlığı için şart. Denge sağlana- madığı zaman sağlık sorunları kaçınıl- mazdır. Enerjisi güçlü olan bir kişinin zayıf durumdakine bunu aktarmasına bioenerji denir. Bunu ancak eğitim al- mış bir bioenerji uzmanı yapabilir. İnsan vücudunda yedi tane şakra bu- lunur. Şakralar, enerji merkezleri olarak adlandırılır. Mutlaka siz de yaşamışsınız- dır; bir yerimiz ağrıdığı zaman elimizi ağ- rıyan yerimize götürürüz. Bu durumda bir rahatlama fark edilir. Hatta bazı za- manlarda ağrı tamamen yok olur. Bu durum şakraların bulunduğu noktalarla temas etmekten kaynaklanır.

ŞAKRALARI TANIYALIM
1. Kök Şakrası
: Rengi kırmızıdır. Üre- me organlarıyla ilgilidir. Bu şakra, bel ke- miğimizin sonuna bağlı olup, bacakları- mızın arasından yere doğru yönelir. Bağlantılı olduğu element "toprak" tır. Yaşama isteğimizi ve canlılığımızı destekler. Dengeli çalışması, bedensel sağlık, güvenlik duygusu ve yaşama sevinci olarak tezahür eder. Bu şak- ra cinsel beze tekabül eder.
2. Haç Şakrası: Rengi tu- runcudur. Böbreküstü bezle- riyle alakalıdır. Karın bölgesi- nin alt kısmında yer alır. Bağ- lantılı olduğu element "su" dur ve cinsellik du- yumları ile alakalı- dır. Dengeli çalış- ması, duyumsal yoğunluk, cinsel do- yum ve değişimi kabul et- me becerisi olarak tezahür eder.
3. Güneş Sinir Ağı: Rengi sarıdır. Pankreas bezini yönetir. Sindirim siste- mini kontrol eder. Ülser, hazımsızlık, böbrek iltihabını tedavi eder. Duygusal bedenimizle bağlantılı olup, arzularımızı, yaratıcılığımızı ve ilişkilerimizi yönlendirir. Kişisel güç, irade, öz saygı duygularımız bu şakra ile ilintilidir. Bağlantılı olduğu element "ateş"tir. Dengeli çalışması, enerji, verimlilik, çabuk karar verebilme olarak tezahür eder.
4. Kalp Şakrası: Göğüs kafesinin ortası- dır. Timus bezi ile ilgilidir. Yüksek tansiyon, kolesterol ve kalp problemlerine iyi gelir. Dokunma duyumuzu kontrol eder. Sevgi ve şefkat duygularımız ile ilintilidir. Bağlan- tılı olduğu element "hava"dır. Sağlıklı çalış- tığında, sevgi, şefkat, barış ve güçlü bir adalet anlayışı olarak tezahür eder.
5. Gırtlak Şakrası: Rengi parlak mavi- dir. Göğüs kafesi ile boyun ortasında, boğazımızda yer alır. Solunum yolları ve deriyi kontrol eder. Öksürük, astım ve alerjilere iyi gelir. Tiroit bezini yönetir. Sa- natsal yaratıcılığımız ve kendimizi ifade etmemiz için gereken enerjiyi sağlar. Bu şakra dünyaya açılan penceredir.
6. Alın Şakrası (Üçüncü Göz): Rengi çivit mavisidir. Alnın ortasında, iki kaş arasındadır. Vücuttaki tüm sistemleri kontrol eder. Eklem ağrıları, baş ağrıları, uykusuzluğa yol açar. Aynı zamanda "üçüncü göz şakrası" olarak da bilinir. Sezgilerimiz, durugörü, hayal gücümüz için gereken enerjiyi sağlar.
7. Tepe Şakrası: Rengi mordur. Başın üst kısmının tam ortasındadır. Taç şakra olarak da bilinen bu şakra, bilinç seviye- sine karşı gelir. Zaman-mekan ötesi bir- lik alemiyle bağlantı noktamızdır.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
atv'nin bombalarıBu kadınlar neden cekici?
Mahsun'un aşk trafiği bu...Kışın el ve ayak biraz...
Kaprisi az olan kazanırMinikler 'Edison' gibi...
Bu hıza yetişilmez!Bir tokatın lafı mı olur?
Dolar basıyor!Pist canavarı caddede
Deliksiz bir uyku çekinKırışıklıklara karşı savaş!
Bakıcı dayanmıyorYeni yazı dizisi: Tarot
Kuaför mağduru Deniz SekiYıldız değil, ay gibiyim
Yeni yıla yeni aşkÖrnek davranış!
Çılgın rockçı 'UFF' olmuş!Her işe yetişiyor
2007'nin sağlık trendleriDahiliğin yolu evden geçiyor
Uzun saçlara topuz yakışırHisleriniz ne kadar güçlü?
Korkuyu yeninSaçları gürleştirir
Renk tercihi sizinOsmanlı esintisi
Mışıl mışıl uyusunBuzul çağı...
Evlerde Hint rüzgarıŞimdi şal zamanı
Fondü keyfiSempatik ve şık
En asil kahveler!Mücevher tutkusu
Maviye inananlar'Kırmızı olmazsa olmaz' diyenler
Jetset de hayal kurarGünün mönüsü
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Kafkasya'dan Kafkasya'dan Anadolu'ya
Takvim, yüzyıllar öncesinden başlayarak tarih perdesini aralıyor ve...
Diziden isim seç
Böyle doktora can kurban
Çarşı evrime karşı
Kahraman yağmurlar
'Buyrun' demek caizdir
Bulmak bebek işi
SPOR
Zenginler Zenginler F.Bahçeli
"En Zengin 100 Türk" listesinde Sarı-Lacivertliler yüzde 46'yla ezici...
Ver Rüştü'nün parasını
Yeniden Serhat
Tigana'dan İbrahim Akın'a fırça
Ayman'dan Risp müjdesi
Pazartesi herkes gerceği...
The Guardian: Emre aklanmadı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 10°C 2°C 
ANKARA Sisli 5°C -3°C 
İZMİR Az Bulutlu 13°C 4°C 
ANTALYA Az Bulutlu 16°C 7°C 
ADANA Az Bulutlu 15°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.435,150 D:% -1,46
DOLAR S: 1,440 D:% 1,09
EURO S: 1,875 D:% 0,56
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu