Günün Mönüsü
Tavuk Pane HAZIRLAMA: Soğanı soyup rendeleyin. Sıkıp suyunu bir kaba çıkartın. Bu suya karabiber ve tuz ekleyin. Tavuk bonfileleri bu suya yatırın. 1-2 saat böylece bekletin. Sonra tavuk bonfileleri tek tek önce una, sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa bulayarak kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine çıkartın. Daha sonra servis tabağına alıp dilediğiniz garnitür ile servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 6 parça tavuk bonfile, 3 adet yumurta, 2 adet kuru soğan, tuz, ka- rabiber, kızartmak için sıvı yağ, galeta unu.
Pirinçli Amerikan Salatası HAZIRLAMA: Garnitür konservesi, mısır konservesi, haşlanmış pirinç, küçük küçük doğranmış kornişon turşu, ince kıyılmış dereotu ve maydanozu büyük bir kabın içine alıp iyice karıştırın. Son olarak mayonez, limon suyu ve tuzu ekleyin. Servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ve kiraz domateslerle süsleyin. (Tarif 4 kişi baz alınarak hazırlanmıştır. Kişi sayısına göre malzemeyi artırabilirsiniz). MALZEME: (4 kişilik) 1 su bardağı Amerikan Pirinci, 1 kutu garnitür konservesi, 1 kutu mısır konservesi, 8-10 adet kornişon turşu, maydanoz, dereotu, mayonez, limon suyu, süslemek için kiraz domates.
Krem Şokola HAZIRLAMA: Jelatinleri, soğuk suda bekletin. Bir tencerede kakao, toz şeker, yumurta sarısını telle karıştırın ve kaynayan sütü azar azar katıp yedirin. Kremayı, devamlı karıştırarak kısık ateşte 3-4 dakika pişirin. Jelatinleri sudan çıkartıp içine katın. Soğuyan kremayı, 1.5 bardak krem şantiyi karıştırarak yedirin. Krema bardaklarına boşaltıp üstlerine kalan krem şantiyi sıkın ve dolapta soğutun. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın. MALZEME: (10 kişilik) 1 çay bardağı ka- kao, 1 çay bardağı tepeleme toz şeker, 4 yumurta sarısı, 2.5 su bardağı süt, 2 su bardağı krem şanti, 5 yaprak jelatin.
|