Günün mönüsü
Püf Noktası Hamur işi yaptığınızda tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.
Balık Buğulama
HAZIRLAMA: Balığı temizleyip fileto biçiminde kesin. Geniş bir tencereye alın. Domates suyunu, suyu, defne yaprağını, ezilmiş sarımsağı, doğranmış soğanı, sıvı yağı ekleyin. 1 dilim limon, soya sosu, karabiber, kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Suyu tencerede kaynatın. Üzerine unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika ateşte tutun. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip balığı üzerine koyup sıcak şekilde servis yapın.
MALZEME: (2 Kişilik) 1 adet beyaz etli balık, 1 buçuk bardak domates suyu, 1 bardak su, karabiber, 2 def- ne yaprağı, 2 diş sarımsak, 1 soğan, 3 çay kaşığı sıvı yağ, 1 kaşık un, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 dilim li- mon, tuz, 1 çorba kaşığı soya sosu
Biberli Makarna Salatası
MALZEME: (8 Kişilik) 1 paket makarna, 1 yeşil dolmalık biber, 1 kırmızı biber, 150 gr sucuk, 2 ka- şık mısır, yarım demet maydonoz, yarım demet dereotu, 3 kaşık mayonez, 4 kaşık yoğurt, 1 kaşık har- dal, karabiber, tuz
HAZIRLAMA: Makarnaları tuzlu kaynar suda 8-9 dakika haşlayıp suyunu süzün. Biberleri iri parçalar halinde, sucukları dilim dilim kesip az miktar yağ ile hafif pişirin. Dereotu ve maydonozu ince kıyın, 1 yemek kaşığı mayonez, 4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı hardal ile iyice karıştırın. Süzdüğünüz makarnayı hazırladığınız malzemelerle iyice karıştırıp servis tabaklarına alarak servis yapın.
Sakızlı Sütlaç
HAZIRLAMA: Bir kaba pirinci alın. 1.5 bardak su ekleyep suyunu çekene kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere paylaştırın. Başka bir tencerye yarım su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca, kaplara bölüştürdüğünüz sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 1 litre süt, 2 adet dövülmüş damla sakızı, 75 gr kırık pirinç, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 150 gr toz şeker, 100 gr kaymak, 1 tutam tuz
|