Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 05 Ocak 2007  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Hamur işi yaptığınızda tezgahı kolayca temizlemek için bir miktar tuz serpin ve nemli bir bezle silin. Böylece tezgahınız kolayca temizlenecektir.

Balık Buğulama

HAZIRLAMA:
Balığı temizleyip fileto biçiminde kesin. Geniş bir tencereye alın. Domates suyunu, suyu, defne yaprağını, ezilmiş sarımsağı, doğranmış soğanı, sıvı yağı ekleyin. 1 dilim limon, soya sosu, karabiber, kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Suyu tencerede kaynatın. Üzerine unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Kaynadıktan sonra 5-10 dakika ateşte tutun. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip balığı üzerine koyup sıcak şekilde servis yapın.

MALZEME: (2 Kişilik) 1 adet beyaz etli balık, 1 buçuk bardak domates suyu, 1 bardak su, karabiber, 2 def- ne yaprağı, 2 diş sarımsak, 1 soğan, 3 çay kaşığı sıvı yağ, 1 kaşık un, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, 1 dilim li- mon, tuz, 1 çorba kaşığı soya sosu

Biberli Makarna Salatası

MALZEME:
(8 Kişilik) 1 paket makarna, 1 yeşil dolmalık biber, 1 kırmızı biber, 150 gr sucuk, 2 ka- şık mısır, yarım demet maydonoz, yarım demet dereotu, 3 kaşık mayonez, 4 kaşık yoğurt, 1 kaşık har- dal, karabiber, tuz

HAZIRLAMA:
Makarnaları tuzlu kaynar suda 8-9 dakika haşlayıp suyunu süzün. Biberleri iri parçalar halinde, sucukları dilim dilim kesip az miktar yağ ile hafif pişirin. Dereotu ve maydonozu ince kıyın, 1 yemek kaşığı mayonez, 4 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı hardal ile iyice karıştırın. Süzdüğünüz makarnayı hazırladığınız malzemelerle iyice karıştırıp servis tabaklarına alarak servis yapın.

Sakızlı Sütlaç

HAZIRLAMA:
Bir kaba pirinci alın. 1.5 bardak su ekleyep suyunu çekene kadar haşlayın ve süzün. Tuz, sakız, haşlanan pirinç ve sütü karıştırın. Sütlaç lapamsı bir hal alana dek pişirin. Bekletmeden kaselere paylaştırın. Başka bir tencerye yarım su bardağı su, toz şeker ve limon suyunu karıştırın. Koyuca bir şurup kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Şerbet soğuyunca, kaplara bölüştürdüğünüz sütlacın üzerine dökün ve kaymakla beraber servis yapın.

MALZEME:
(4 Kişilik) 1 litre süt, 2 adet dövülmüş damla sakızı, 75 gr kırık pirinç, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 150 gr toz şeker, 100 gr kaymak, 1 tutam tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yetişemediğim işlere o koşuyorMinyatür bir Osmanlı kasabası
Erkek spontane kadın planlıGel de kariyer yap!
Kabus dolu gecelerEn iyi giyinenler
Beyaz atlı prensini bekliyorCansu bilmece gibi konuştu
Artist korumalarYeşilçam rüzgarı...
atv Golden EyeAklınız nasıl çalışıyor?
Migren yuva yıkıyorKızlarımızın % 44'ü işsiz...
Tom Cruise üç filmle geliyor...Beyonce'den bir milyon $ bağış
Koçluğa soyunduArtık büyümüş!
Onun da markası varAyrılık acısı yaradı
Hem çok güzel hem başarılıKadınların bilinmeyenleri
'Üvey anne olmaya bayılıyorum'Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
'Fıs fıs' gençlik
İhmal kurbanı mı?
'Hepimizin gideceği yer orası'
AB'li komşu sorun oldu
Dayağın ardı dram
İyi hayata 10 numara!
SPOR
Gitti Gitti gidiyor
Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı, Kezman'ın aldığı ücretin aynısını...
Brezilyalı almayacağız çünkü...
Ayman Trabzonspor'da
Gerets: Erdal giderse bir...
Yiğido savaşacak
Emre Belözoğlu ifade verecek
Efes hesabı kesti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 11°C 5°C 
ANKARA Kar 5°C 0°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 10°C 4°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 17°C 7°C 
ADANA Yağmurlu 13°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.006,270 D:% -0,28
DOLAR S: 1,421 D:% 0,25
EURO S: 1,860 D:% -0,51
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu