Püf Noktası Satın aldığınız kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca plastik bir torbada elma veya armutla saklayın. Daha lezzetli olacaktır...
Yufkalı Kebap HAZIRLAMA: Eti küçük küçük doğrayın, tuz ve biberle hafif ovaladıktan sonra üzerine bir soğanı da rendeleyip iki üç saat dinlendirin. Sonra eti bir çorba kaşığı yağ ile birlikte orta ısıdaki ocakta 15-20 dakika kadar çevirip pişirin. Bu arada yufkayı kaynayan suya daldırıp yırtmadan haşlayın. Suyunu süzdükten sonra temiz bir hamur tahtasına yayın. Hamurun içini yağladıktan sonra hazırladığımız etten bir iki kaşık koyup bohça gibi sarın. Geniş bir tencereye yerleştirin. Yufkanın her tarafı kızartıldıktan sonra bir bardak sıcak su ilave edip üzerine bir kapak kapatıp kaynamaya bırakın. Cızırdamaya başlayınca ateşten indirip servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) Yarım kilo yağsız koyun eti, 1 yufka, 1 baş irice soğan, yarım çay fincanı margarin, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz.
Kıymalı Lazanya HAZIRLAMA: Soğan, sarımsak, havuç ve domatesi soyup mikserde çekin. Derin bir tencerede az miktar yağ ile kavurun. Yaklaşık bir on dakika sonra içine kıymayı ilave edip, tuzu ve şekerini ekleyin. En son kurutulmuş kerevizi koyup, 15 dakika daha da pişirin (eğer suyunu çekerse biraz su ilave edin). Beşamel sosu için tereyağı ile unu kavurup, sütü ilave için hızlıca karıştırıyoruz, biraz da peynir koyup ocaktan alın. Dikdörtgen bir cam kabı yağlayıp, haşlanmış lazanyaları sırayla dizin. Üzerine bir kepçe beşamel sos gezdirip bir kepçede kıyma sosu koyun. Sonra gene lazanya ile kapatın. Lazanyalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Üzerine peynir koyun. 15 dakika lazanyanın şişmesini bekleyip 175 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
MALZEME: (6 Kişilik) 1 paket haşlanmış lazanya, 400 gr kıyma, 3 soğan, 2 havuç, 4-5 sarımsak, 1 paket kurutulmuş kereviz, 4 domates. Beşamel sosu için 2 kaşık tereya- ğı, 2 -3 kaşık un, yarım litre süt.
Çikolotalı Sufle HAZIRLAMA: Sufle kaplarının içini yağlayıp şeker serpin. Bitter çikolatayı rendeleyin. Şeker, kakao ve 1 tutam tuzu ekleyip harmanlayın. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta aklarına bir tutam tuz ekleyip, kar gibi olana kadar çırpın. Margarini bir tencerede eritip unu ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Rendelenmiş çikolatalı karışımı ilave edip karıştırmaya devam edin. 2-3 dakika sonra yumurta sarılarını ilave edin. Kısık ateşte 3-4 dakika daha pişirin. Tencereyi ocaktan indirip ılınmaya bırakın. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Karışımı sufle kaplarına bölüştürün. Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 80 gram bitter çikolata, 1.5 su bardağı tozşeker, Yarım su bardağı kakao, 1.5 çorba kaşığı margarin, 3 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, 4 yumurta, tuz.