Günün mönüsü
İslim Kebabı HAZIRLAMA: Patlıcanları alacalı soyup dilimleyin. Köfte için tüm malzemeleri yoğurup köfteleri hazırlayın. Fırında pişirin. Patlıcanları kızgın yağda hafif kızartın. Patlıcan dilimlerinin arasına birer köfte koyup kapatın. Üzerine biber ve domates dilimi yerleştirip kürdan batırın. Soyulmuş domatesleri rendeleyip tuz ekleyerek bir miktar yağda pişirin. Hazırladığınız bu domates sosu ile birlikte 200 dereceli fırında pişirin.
MALZEME: 1.5 kg patlıcan, 4-5 biber, 3-4 küçük domates. Yarım kg kıyma, 1 yumurta, 1 kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, ekmek içi tuz, karabiber. Sos için 2-3 domates, sıvıyağ
Mantarlı Pilav
HAZIRLAMA: Soğanı tereyağında kavurun. Dilimlenmiş mantar ve bir miktar tuz ilave edip kavurmaya devam edin. Fıstık, üzüm, baharatları, pirinci ve suyu ekleyip pişirin.
MALZEME: (6 kişilik) 2 bardak pirinç, 400 gr mantar, dereotu, tuz, tereyağı, su, 1 soğan, fıstık, kuş üzümü, yenibahar, nane, salça
|