Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 02 Ocak 2007  

Acil servis



Sakız çiğnerken dişetlerim acıyor
Dişetlerimde çekilme başladı. Bir şey çiğnerken zaman zaman dişetlerimde acı hissediyorum. Bu sorunum tedavi ile geçer mi? Nasıl bir tedavi gerekiyor?
Rıza Yalçın / Ankara
Dişetlerinizde genel bir çekilme varsa şikayetleriniz doğru bir dişeti tedavisi ile giderilebilir. Çoğu zaman düzenli bir diş taşı temizliği bu sorunun ortadan kaldırılması için yeterlidir. Fakat görüntü olarak dişetlerinizin tam olarak eski haline gelmesini beklememelisiniz. Bu tedavide asıl önemli olan nokta, sizin de tedaviye eşlik edip düzenli bir şekilde diş diplerinizi fırçalamanızdır. Dişeti hastalıklarında doktorunuzun doğru tedaviyi uygulaması ne kadar önemliyse, sizin de düzenli olarak dişlerinizi fırçalamanız o kadar önemlidir.
Diş Hekimi Ataç Kaya

Kemik erimesini önlenmek için ne yapılmalı?

Kemik erimesi için ne gibi önlemler almalıyız? Neler yapmalıyız? Bize bu konuda bilgi verir misiniz?
Hülya Kaşıkçı / Ankara
Kemik erimesinin bir numaralı önlemi; yürüyüş ve egzersizdir. Sigara ve aşırı çay-kahve de kemik erimesi yapar. Kalsiyum içeren gıdalar almak; özellikle menopoz sonrası düzenli kalsiyum almak çok yararlıdır. Güneşleniyorsanız sadece kış aylarında, güneşlenmiyorsanız yaz-kış D vitamini almak kemikler açısından son derece yararlıdır. Menopoz sonrası bir kemik yoğunluğu yaptırarak, durumunuzu takip etmeniz de çok önemlidir.
Ortapedi ve Travmatoloji Uzm. Opr. Dr. Deniz Algül

Kızım iki yaşında ama halen konuşamıyor...

İki yaşındaki kızım konuşamıyor. Her şeyi duyuyor, anlıyor ama anlamlı kelimeler söyleyemiyor. Konuşması gecekiyor mu? Neler önerebilirsiniz? Ne yapmalıyız?
Rumuz / Çaresiz
İşitme ve zeka probleminin olmadığından emin olunduktan sonra, yaşına kadar bir çocuğun tam olarak konuşamaması normal kabul edilebilir. Ancak en azından 4 anlamlı kelime söyleyebilmesi gerekir. Aksi halde önce bir çocuk hastalıkları uzmanına, daha sonra da gerek görülürse bir çocuk psikiyatristine götürülmeli. Konuşma becerilerinin gelişmesi için çocukla bol bol konuşulmasında fayda var. Çocuğu konuşmaya zorlamamak ve kekelediği kelimeleri düzeltmemek gerekir. Karşılıklı diyalog çok önemlidir.
Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Ercan Tutak

Sertleşme sorununun tedavisi var mı?
Yeni evliyim; sertleşme sorunum yüzünden büyük sıkıntılar yaşıyorum. Bunun tedavisi var mı? Nasıl tedavi olabilirim?
Rumuz / Dertli
Sertleşme sorununuzun öncelikle sebebini bulmak gerekir. Psikolojik etkenler olabildiği gibi, organik sebepler de olabilir. Penisin damar yapısını Doppler USG ile incelemek gereklidir. Mutlaka kan koleserol, trigliserit, LDL ve glikoz testlerinin yapılması şarttır. Ayrıca hormonal olarak da hormonal testlerin sonuçlarını görmek gerekir. Özellikle şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıkları, depresyon, kullanılan bir takım ilaçlar ereksiyon kalitesini düşürmekte ve sertleşme sorunu yaratmaktadır. Bu rahatsızlığı tedavisi vardır. Ancak, öncelikle nedenlerini bilmek gerekir. Nedene yönelik tedavi yapılması sorunun tam olarak ortadan kalkması için büyük önem taşır.
Üroloji uzmanı Opr. Dr. Tansel Kaplancan

Burun kemiğimde eğilme başladı
Burun kemiğimde sağa doğru eğilme olmaya başladı. 22 yaşındayım. Bunun sebebi nedir? Nefes alırken çok zorlanıyorum. Nasıl tedavi olabilirim?
Semra Alakız / Arkara
Burun kemiğindeoluşan eğrilmeler yüz kemiklerinin gelişimi ile ilişkilidir. Nefes almakta zorluk da yaşıyor olduğunuza göre bir KBB uzmanına başvurmanız doğru olacaktır. Şikayetleriniz doğrultusunda, tedavinizin ameliyat şeklinde olacağı görünüyor.
KBB Hastalıkları Uzmanı Dr. Mazhar Çelikoyar

Diş macunları dişleri koruyor mu?
Florür dişlere fayda sağlıyor mu? Diş macunlarının yararları hep anlatılıyor. Gerçekten diş macunları dişleri koruyor mu? Diş macunu hangi maddeleri içermeli?
Oya Kahraman / Elazığ
Sayın Kahraman, florür diş macunlarında olmazsa olmaz maddelerden biridir. Düzenli ve makul miktarda florür kullanımı diş minelerini çürümeye karşı daha dirençli hale getirir. Fakat qçürüğe karşı korumanın en etkin yolu, dişlerinizi günde en az iki kere ve doğru bir biçimde fırçalamaktır. Bunu yaptığınız takdirde kullanacağınız diş macununun faydalarından söz edebiliriz. Düzenli bir fırçalama olmadığı takdirde diş macununuzun nasıl özellikler içerdiğinin hiç bir hükmü yoktur.
Diş Hekimi Ataç Kaya




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gülşen paket oldu ama...Eğlence gecikti
Yeni çağın amansız...Kadınların eczanesi
Hollywood yeşillendiEx aşkı adım adım takipte!
Beyonce'nin lüks tutkusu...Hülya yerine Feraye
Bir 'Demet' ayrılık!..Buna da 'şükür'
Serdar'dan Kenan'a büyük...Aşklarına kızı da şahit
Pazarlıkta kolu yerinden çıktıMuppet film oluyor
Yeni yılda evlenecek!2006 onların oldu
Bundan da sıkıldıGünün mönüsü
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Maganda Maganda kurbanı
Taksim Meydanı'nda yeni yılı kutlayan genç, maganda kurşununa hedef...
Gayret Derya
Sabırsız bebek
Güzele bakmak gerçekten sevap
Bodrum'da bahar havası
Kar kör etmesin
Yollar kan gölü!
SPOR
F.Bahçe F.Bahçe Yıldıray için gün sayıyor
Sarı-Lacivertli yönetimin, milli yıldız ile her konuda anlaştığı...
2006'nın son golü
Ulusoy'a müthiş öfke
İşte Tigana gerçeği
Trabzonspor'da Serkan heyecanı
Dörtlü kuşatma
Gözler Alex'te
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 13°C 4°C 
ANKARA Sisli 7°C -7°C 
İZMİR Yağmurlu 17°C 5°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 18°C 5°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 16°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.117,460 D:% -0,05
DOLAR S: 1,417 D:% 0,00
EURO S: 1,869 D:% 0,00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu