Günün mönüsü
Kurabiye HAZIRLAMA: Yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri bir kapta iyice karıştırın. Yumuşamış margarini ekleyip, yine elimizle karıştırmaya devam edin. Karışıma unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamuru hazırlayın. İyice yoğurup 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz kadar parçalar kopartın, avcunuzun içinde yuvarlayıp bastırın. Önce çırpılmış yumurta akına batırıp sonra Hindistan cevizine bulayarak, tepsiye dizin. Isıtılmış 175 derece fırında (15dk) pişirin. MALZEME: (8 Kişilik) 2 adet yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 150 gr margarin, 1 paket vanilya, 5-5.5 su bardağı un, 1 adet limon kabuğu rendesi. Üzeri için 1 yumurta akı, 6 yemek kaşığı Hindistan cevizi
Patatesli Gül Böreği HAZIRLAMA: Haşlanmış patatesleri sıvı yağda soğanla kavurun. Maydanoz, tuz, karabiberi ilave edin. Yufkaların üzerine bu içten koyup gül şekli verin. Suyun içinde 2 saat buzdolabında bekletin. Suyunu süzüp fırında pişirin. MALZEME: (6 Kişilik) 4 adet yufka, 4 adet orta boy patates, 2 baş soğan, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, 1 çay bardağı sıvı- yağ, 1 şişe çok soğuk su
|