Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Ocak 2007  

Astıma soğan



ASTIMLA başınız beladaysa sofranızdan soğan ve sarımsağı eksik etmeyin. Kayısı alerjik rahatsızlıklara, satsuma, hardal ve tarçın gribal hastalıklara iyi geliyor.

***

Milyonlar kurtuluyor

Gripten astıma, alerjiden diş sorunlarına kadar milyonların hayatını karartan rahatsızlıkları önleyen besinleri açıklıyoruz.

Tansiyon, grip, alerji, astım, göz ve diş rahatsızlıkları... Her yaştan ve kesimden milyonlarca insanın haya- tını kabusa çeviren bu rahatsızlıkları önlemek için yazı dizimizin üçüncü bölümünü dikkatlice okumanız yeterli...

TANSİYON
Rezene: İçerdiği potasyum sayesinde tansiyonu düzenler. Sağlıklı kan hücreleri için gerekli olan folik asidi de bol miktarda bulundurur. Rezene çayı sindirim için yararlıdır. Haftada iki fincan tüketilmelidir. Tahıl: Kan damarlarını gevşeten ve rahatlatan bir tür fotosentez kimyasal maddesi içerir. Bu sayede kanın damarlardan daha kolay geçmesini sağlar. Tahıl yemek sebzelere oranla vücutta daha fazla kalori yakılmasını sağlar. Kalorinin azalması tansiyonu düzenler. Haftada iki porsiyon tahıl tüketilmesi şarttır. Un: Yapıldığı tahılın besin değerlerini içerir. B vitaminleri, E vitamini, demir ve magnezyum açısından oldukça zengindir. Günde üç çorba kaşığı tüketilebilir. Karaciğer: Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, cilt ve keskin gözler için gerekli olan A vitamini açısından zengin bir gıdadır. Küçük bir porsiyonu günlük A vatimini ve demir ile aylık B12 vitamini ihtiyacının giderilmesini sağlar.

GRİP
Satsuma: (Küçük portakal) Folik asit ve C vitamini sayesinde öksürüğü ve kanlı tükürükleri ke- ser. Ayrıca kan pıhtılaşmasına karşı en etkin doğal yiyecek olduğu için ileri yaşlarda felç ve kalp krizi riskini de azaltır. Ayda bir kere bile tüketildiğinde etkisini gösterir. Tarçın: Yemeklere girmiş olabilecek Ecoli bakterisinin vücutta yayılmasını engeller. Mideyi düzene sokar. Kusmayı engeller. Özellikle bal ya da limon suyuyla birlikte alındığında boğazdaki yanmaları keser. Haftada bir çorba kaşığı tüketmek yeterlidir. Hardal: İçindeki singrin maddesi sayesinde, midedeki gazın çıkarılmasına yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler, mide ağrılarını giderir. Günde en fazla bir çay kaşığı kadar alınmalıdır. Nane: İçerdiği mentol, mide sorunlarını ortadan kaldırır. Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltır. Nane çayı; baş ağrısı, grip ve stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına karşı da etkili olur. Nane çayı, haftada 3 fincan tüketildiğinde bile olumlu etkisini gösterir.

ALERJİ
Kayısı: İçindeki betakaroten adlı madde hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki betakaroten oranı o kadar yüksektir. İçerdiği kalsiyum ve magnezyum, gırtlak yanmalarını engeller. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen sülfür dioksit, astım gibi alerjilere iyi gelir. Günde bir avuç kuru kayısı sağlığa yarar sağlar. Pirinç: Özellikle yemeklere karşı duyulan alerjilere karşı etkilidir. Haftada bir porsiyon mutlaka tüketilmelidir.

ASTIM
Soğan: Sarmısakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder. Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler. Soğan; kemik erimesine de iyi gelir. Ayrıca soğan ile sarımsak kanseri önler.

GÖZ
Mısır: Zeaksantin adlı bir bitkisel bileşim içerir. Bu madde yaşa bağlı olarak gelişen katarakt gibi görme bozukluklarını azaltır. Ispanak: Antioksidan özelliği taşıyan, A vitaminine dönüşen betakeroten içerir. Sağlıklı gözler için gereklidir. Katarakt ve diğer göz tabakalarının bozulmamasını sağlayan lütein maddesi de içerir.

DİŞ
Ekmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler, dişlere her 20 dakikada bir saldırır. Ekmek, dişleri korur. Gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek tüketilmesi önerilir. Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketmeniz sağlığınız için şarttır. Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin. Yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin. Günde bir kase yoğurt ile 50 gram beyaz peynir tüketilmesi şarttır. Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu mineral, kalbin düzenli çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar. Her gün mutlaka bir muz tüketin.


ÖZGEGÜRCAN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gamze bu filmi daha önce...Kaya bebeğe hediye
Para yok ama huzur varEski bayramlar bir başkaydı!
Erkek saçında son trend2006 garip bir yıl oldu
TÜBİTAK'tan 'Meraklı Minik'Bu telefon alkol testi...
Nilay aldı sazı elineSibel'in hayali başkaydı
Nurseli evleniyorKayıp ortaya çıktı...
Sünger Bob çılgınlığıÇocukların kalbi...
Pamuk eller cebeAcil servis
Günün mönüsüAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
CEO CEO gibi çalışıyorum
Vize kuyruğu çilesi tarih oluyor. İtalya Başkonsolosu Massimo...
Hayatı Dilan'a dair
Yatağan'da kavga
Annesi sayesinde yaşama 'Döndü'
Magandasavar
Köşke taşınamıyor
Üçüz villalar tamam
SPOR
UEFA UEFA bize yakışır
Kovulmadığı sürece Sarı-Lacivertli formadan ayrılmayacağını belirten...
Gönlü Ada'da
İlginç teklif
100'de 100 Fener
Sasa İliç'in yaptığı ayıp
2006'da döküldük
Yüzümdeki yaralar artık benim...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 8°C 3°C 
ANKARA Sisli 6°C -7°C 
İZMİR Az Bulutlu 15°C 5°C 
ANTALYA Az Bulutlu 18°C 8°C 
ADANA Az Bulutlu 15°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.117,460 D:% -0,05
DOLAR S: 1,415 D:% 0,11
EURO S: 1,864 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu