Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Aralık 2006  

Doğal mucize

Takvim'den müthiş yazı dizisi... Londra Üniversitesi araştırdı 38 hastalığı doğal yöntemlerle önlemenin formülü bulundu.



Baş ağrısı, grip, alerji, astım, cilt, tansiyon, hemoroid, idrar yolu sorunları, diş problemleri, adet sancısı, karın ağrısı, hamilelikteki sorunlar, mide, romatizma, felç, ülser, kalp ve kanser gibi 38 hastalığı ilaç almadan yenmek artık mümkün.

İşte mucize örnekler: Nane çayı, baş ağrısına birebir. Biberiye, müthiş bir ağrı kesici. 1 bardak portakal suyu, cildin kurumasını önler, kırışıklıkları giderir. 1 fincan zencefil çayı araç tutmasını engeller.

Hindistan cevizi, doğal hemoroid ilacı. Rezene, tansiyonu düzenler. Satsuma, felç ve kalp krizi riskini azaltır. Kayısı, kanserle mücadele eder. Mısır, görme bozukluklarını azaltır. Muz, adet sancılarını giderir...


***

Doktor evinize geldi

İngiliz bilimadamlarının tüm dünyada büyük yankı uyandıran araştırması sayesinde 38 hastalığı önleyen gıdalar ortaya çıktı.

Hastalıklarla başa çıkabilmek için tek yapmanız gereken şeyin ilaç kullanmak olduğunu sanıyorsanız, yanıldınız. İngiltere'deki Lonrda Üniversitesi bilimadamları, bu inanışı tamamen yerle bir eden bir araştırma yaptı. Sonuçları "38 hastalığın doğal reçetesi" adı altında yayınlanan araştırmaya göre; belli başlı hastalık ve rahatsızlıklardan korunmak için doğal sebze, meyve ve bitkilere başvurmanız yeterli oluyor. Biz de sizler için Londra Üniversitesi'nin açıkladığı ve tüm dünyada büyük ses getiren araştırma sonuçlarını beş günlük yazı dizisi halinde yayınlayarak eczaneyi evinize getirdik. Yapmanız gereken tek şey dizimizi gün gün takip ederek adı geçen 38 hastalığa karşı hangi gıdaların koruma sağladığını bilmek ve bu besinleri hayatınızdan asla çıkarmamak. Yazı dizimizin ilk gününde depresyon, stres, araç tutması, baş ağrısı ve cilt sorunları gibi modern çağın beraberinde getirdiği rahatsızlıkların 'doğal' çözüm yollarını bulacaksınız...

DEPRESYON
Avokado: Sindirimi çok rahat olan bu meyve, özellikle yeni doğmuş bebeklerin ilk maması olarak tavsiye ediliyor. İçerdiği E vitamini sayesinde kalbe iyi gelir, yüksek potasyum da kişiyi dinç tutar ve insanı depresyona sokan uyuşukluk ve rahatlığı üzerinden atmasını yardımcı olur. Vücudun kolesterol oranını da ayarlar. Teninizin sürekli hücre yenilemesini sağlar. Haftada yarım avokado tüketmek bile olumlu etkilerini göstermesi için yeterlidir. (Zayıflamak isteyenler dikkat: Yağ oranı bir çikolata kadar yüksek olan avokadoyu yememenizi öneririz.) Çikolata: Sütlü çikolataları tercih edin. Çünkü içerdiği kakao yağı, magnezyum ve E vitamini beynin kendini yenilemesine ve psikolojik rahatlık sağlamasına yardımcı olur. Ancak migreni olanlar çikolatadan uzak durmalıdır. Günde 25 gram sütlü çikolata vücut ile beyin için yarar sağlar. İstiridye: İçindeki demir; sperm sayısını ve insanın seks gücünü artırır. A, B12 ve C vitaminleri içerir. Beyin için en faydalı yiyecek olan istiridye, enerji verir. Ayda bir kez bile tüketmek yeterlidir. Patates: Orta boy bir patates, kişinin bir gün içinde alması gereken C vitaminini içerir. Beyindeki serotonin adlı mutluluk veren kimyasal maddenin kendini yenilemesini sağlar.

STRES
Meyan kökü: Antivirüs etkisi vardır. Karaciğeri korur. Adrenalin salgılanmasını dengeler. Stresle başa çıkabilmek için gerekli olan kortizol hormonunu salgılatır. Yoğurt ve onun gibi süt ürünleri: Bu ürünler içerdikleri karbonhidrat ile protein sayesinde beynin stres hormunu salgılamasını önler. Çikolata: Mutluluk hormunu salgılanmasını sağlayan çikolata, stres seviyesini yüzde 35 oranında azaltır.

ARAÇ TUTMASI
Zencefil: Sindirime yardımcı olur. Mide bulantısını giderir. Enerjinizi artırır. Seyahatin ve otomobilde uzun süre gitmenin yol açtığı bulantı ve rahatsızlıkları azaltır. Yola çıkmadan önce bir fincan zencefil çay bu sorunların ortadan kaldırır.

CİLT SORUNU
Papatya: Bitkisel yağ ve kimyasallar içerir. Çay olarak içildiğinde sindirime yardımcı olur, karın ağrılarını dindirir. Sıcak bir banyonun ardından hazırlanacak papatya çayı torbaları, egzamanın neden olduğu kaşıntı ve yanmaları alır. Acı pul biber: Portakaldan 3 kat fazla C vitamini içerir. Capsaicin adlı kimyasal, zona hastalığının neden olduğu ağrıları dindirmek için yapılan kremde kullanılır. Portakal suyu: Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılar. İçindeki potasyum vücudun su dengesini korur; cildin kurumasını, kırışıklık oluşmasını engeller.

BAŞ AĞRISI
Nane: Nane çayı baş ağrılarını dindirmek için birebirdir. İçerdiği mentol ve menton doğal yağları sayesinde mideyi rahatlatma etkisine de sahiptir. Biberiye: Kimyasal içerikleri sayesinde doğal bir ağrı kesici görevi görür. Özellikle migren hastaları için idealdir. Çikolata: Doğal antidepresan özelliği vardır. Acı olanları sütlülere oranla iki kat fazla magnezyum ve demir içerir. Sinirleri gevşetici özelliği sayesinde baş ağırısını dindirir.


ÖZGE GÜRCAN

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Alaturka kavgaOnlara veda ettik
Uyuyan ve villa dizen bakanlar!Yeni yıl 'Meydan'da
Beyoğlu'nda HaremHollywood yıldızları uçuyoooor
Hediyenin en güzeliÇözümsüz bulmaca
Nasıl 'hayır' denir?Bu güzellik üşütür
'Yola devam' dediBabasına bak kızlarına al!
Kylie'nin seks sırları'Kadın gibi değilim...'
Yılbaşı mekanlarıVizyona girenler
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıİrfan Gürkan Çelebi:...
Timuçin Güner: Oğlunuzun...
GÜNCEL
Çilesi Çilesi bitmiyor
Bakıcısından şiddet gören minik Çilem, yaşam savaşı veriyor. İç...
Hayata ters başladı
Çeteye içten darbe
Dalgaların ardında kalanlar
'Baba, atla gel ecele!'
Bir aile gitti
Hızır Acil hizmet
SPOR
Ya Ya Simplicio ya da V.D. Meyde
Sportif A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin gelecek hafta önce İtalya'ya...
Nankör değilim
İstikrar adına devam
Dönmezse keyfi bilir
Fener'e para için geldim
3 avans 4'de biter
Başvuru 8 Ocak'ta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 7°C 4°C 
ANKARA Sisli 4°C -8°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 11°C 2°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 14°C 6°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 15°C -3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.117,460 D:% -0,05
DOLAR S: 1,415 D:% 0,11
EURO S: 1,864 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu