Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Maydanozdan daha fazla yararlanmak için saplarını da kullanın. Maydanoz saplarını atmayıp iyice temizledikten sonra çorbalarda kullanabilirsiniz.

Açık Mantı

HAZIRLAMA:
Yumurta ve sütü derin bir kabın içinde çırpın. Aldığı kadar unu ilave edip yoğurun. Poğaça hamuru kıvamına gelince yumurta iriliğinde bezeler koparıp, unlanmış bir zeminde mantı yufkası kalınlığında açın. Yufkaları temiz bir bez üzerine serip, hafifçe kuruyana dek bekletin. Sonra 1 cm'lik şeritler halinde keserek küçük kareler elde edin ve biraz daha kurumalarını sağlayın. Tencerede suyu kaynatıp, üzerine sıvıyağ ve tuzu ekleyin. Hamurları ilave edip, yumuşayana dek haşlayın. Biraz sulu kalacak şekilde, haşlanan hamurları servis tabağına aktarın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Kıymayı tereyağında kavurup üzerine karabiber, kırmızıbiber ve tuz ekleyerek karıştırın. Kavrulan kıymayı yoğurdun üzerine gezdirin.

MALZEME:
(4 Kişilik) 2 yumurta, 1 çay bardağı süt, aldığı kadar un, 200 gram kıyma, 1 kaşık sıvıyağ, 1 kaşık teraya- ğı, 1 kase sarımsaklı yoğurt, tuz, karabiber, kırmızı biber.

Barbunya Pilaki

HAZIRLAMA:
Akşamdan ıslattığınız barbunyayı haşlayıp, suyunu süzün. Doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domatesi ekleyip, pişirin. Küp doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin, 2 dakika kadar kavurun. Barbunyaları tencereye alın, tuzunu ayarlayın, şekeri ekleyin, karıştırıp sıcak su ilave edin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alın doğranmış maydanozla süsleyin. Limon suyunu da ekleyip, soğuduktan sonra servis yapın.

MALZEME:
(6 Kişilik) 500 gr kuru barbunya, 1 soğan, tuz, 2 domates, 1 havuç, 2 sivri biber, 5 diş sa- rımsak, 1 patates, 2 tatlı kaşığı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, maydanoz, limon.

Burma Kadayıf

HAZIRLAMA:
Kadayıfın bir kısmını ayırıp uzunlamasına yayın. İçindeki hamursu kısmı çıkartın. Ortasına 2 kahve fincanı cevizi uzunlamasına yerleştirin. Kadayıfın bir ucunu cevizlerin üstüne kapatıp devamlı çevirerek ince uzun boru şeklinde sarın. Ortadan itibaren daire biçiminde çevirip, tepsinin ortasına yerleştirin. Kalan kadayıfı da aynı şekilde sarıp tepsiye yerleştirin. Yağı yakmadan kızdırın ve kadayıfın üstüne gezdirin. Isıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Alt üst yaparak diğer yüzünü de kızartın. Şurubu için malzemeyi kaynatıp ılıtın, kadayıfın üzerine dökün. Soğuk servis yapın.

MALZEME:
(6 Kişilik) 750 gr kadayıf, 500 gr tereyağ, 250 gr ceviz. Şurubu için; yarım limon, 750 gr toz şeker, 2 bardak su.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Helinist'te işler yolunda değilTanrıverdi bir yetenek...
Dört mevsim KapadokyaKim bu maskeli?
Hollywood peşindeBurcu'ya Hıncal bereketi
Akşamdan kalanlaraİyi misin, yoksa kötü mü?
Ölcülü starlarMutlu ailenin sırrı doğru...
Ağzı kulaklarındaÖncel'e tepki verdi
Aşkı çok şiddetliEn maço stend
Kaprisleriyle çileden çıkardıEylem'in korkulu bekleyişi
38 hastalığın doğal reçetesiBeden diline dikkat!
Zayıflama çayları...Umutsuz 'moda'sı
Kürkçü dükkanı...Aşkın gözü kör değil!
'Ben de komik ve seksiyim!'Acil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Psikopat Psikopat bakıcı
İstanbul'da bakıcısı tarafından dövülen 5 aylık bebek, komada yaşam...
Kurban kavgası
Bilanço belli
'Ev-araba alma, yatırım yap'
Otobüsler indirimli
Eğitimli çocuk pornocuları
Sırılsıklam bayram!
SPOR
Yeni Yeni hedef Simplicio
Galatasaray, Van der Meyde'nin ardından Palermo'da forma giyen...
Fener kollanıyor
Yıldıray oyun mu oynuyor!
ilk Aday Djemba-Djemba
Şampiyonlar Ligi şampiyonu...
100'de 100 Fener
Saracoğlu ışıl ışıl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 9°C 0°C 
ANKARA Sisli 6°C -7°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 12°C 0°C 
ANTALYA Az Bulutlu 15°C 5°C 
ADANA Az Bulutlu 14°C -2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.138,180 D:% 1,37
DOLAR S: 1,411 D:% -1,02
EURO S: 1,860 D:% -0,67
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu