Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Kurabiyeleri sıcakken tepsiden çıkarırsanız yapışmaz. Ancak sıcakken çıkartamadıysanız, soğuduktan sonra tekrar ısıtın, Böylece kolaylıkla çıkarabilirsiniz...

Sebzeli Dana Haşlama
Malzeme: (4 Kişilik) Yarım kg kemikli dana eti, 3 küçük kereviz, 3 patates, 3 havuç, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 3 pırasa, tuz, tane karabiber, arpacık soğanı, defne yaprağı, 1 demet maydanoz, 2 dilim Jambon

Hazırlama: Soğanı temizleyin, sarımsağı ince doğrayın. Eti kalın tabanlı bir tencereye alıp soğan, sarımsak, maydanoz, defne yaprağı, tuz, biber ve üzerini örtecek kadar su ekleyerek kaynatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın. Ara sıra suyunu kontrol edin ve üzerinde oluşan köpükleri kevgirle alın. Sebzeleri temizleyip iri dilimleyin. Et pişince sebzeleri ilave ederek, 40-45 dakika kadar birlikte kaynatın. Et ve sebzeler yumuşayınca ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.

Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzeme:
(8 Kişilik) 1 kg dolmalık biber, yarım kg pirinç, 3 soğan, yarım demet derotu, 1 bardak sıvı- yağ, 1 fincan dolmalık fıstık, 1 fincan kuş üzümü, nane, dolma baharı, 2-3 domates, 1 bardak su, yarım limon suyu, tuz, karabiber

Hazırlama: Dolmalık biberleri yıkayıp üst kısımlarını kapak şeklinde kesin. Çekirdek yuvalarını temizleyip, yıkayın ve süzgece alın. Dereotunu yıkayıp ince ince doğrayın. Domatesleri yıkayıp halka halka dilimleyin. Soğanları doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Dolmalık fıstık ve pirinci ekleyip kavurun. Dereotu, kuş üzümü, dolma baharı, nane, tuz ve karabiber ilave edip ateşten alın. İç pilavı biberlerin içine doldurun. Üzerlerini domates dilimleriyle kapatıp tencereye dizin. Suyu ekleyip pişirin. Ateşten alıp üzerine limon suyunu gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Bademli Keşkül
Malzeme: (6 Kişilik) 8 su bardağı süt, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı Hindistan cevizi, 1 çay bardağı pirinç unu, 1 bardak çekilmiş badem, 1 çimdik tuz

Hazırlama: Bir havanda, iki üç defa da olmak üzere Hindistan cevizi ile azar azar 1 çay bardağı sütü koyarak dövün. Hindistan cevizi iyice ezilince sütün tümüylü karıştırın ve 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın. Bir tülbentten geçirerek başka bir tencereye aktardıktan sonra toz şekerle bir tutam tuzu katın ve tekrar kaynamaya bırakın. Pirinç ununu 1 bardak suyla eritin ve kaynamakta olan şekerli süte sicim gibi akıtarak ve bir yandan da hızlıca karıştırarak iyice yedirin. Çorba kıvamına gelinceye dek sürekli karıştırarak pişirin. Kaselere paylaştırın üstlerine badem serpin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu aşk evlilik sinyali veriyorAtlı Spor'un balosu
Sosyete alışverişe çıktıAşkta hesap kitap olmaz
Şiddette birinci olduk!Beyonce'yi istiyorum!
Tatil zehir olmasın!Şimdi parti zamanı
Evliliğin tehlikeli dönemeçleriBisse'de erken bayram kutlaması
Film tadında sevda'Kedi Kadın'ı tanıdınız mı?
2007'ye özel Avrupa YakasıArtık eskisi gibi özgür değilim!
Takıntılı Ebru!Evlilik Sertab'a çok uzak
'Taşıyıcı'ya karşıLiseyi bitirmemiş
Mahsun ünlü istemiyorAşk bize küstü
Tuba belgesele merak saldı...Türk hemşirelere ABD yolu açıldı
Yaşasın kar küresi!İçki ve yemeği fazla...
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot Kartları
GÜNCEL
İnönü İnönü savaşı
Deney aşamasında olan bir ilaçla lenf kanserini yenip eski sağlığına...
Ölümden kaçamadı
Tarih oldular
Tadımlık meslek!
Batı ısınıyor, doğu donuyor
Hakimin sır ölümü
Başkan işçiyi ezdi
SPOR
2007 2007 Operasyonu
Almanya'da gurbetçi avına çıkacak Sarı-Lacivertliler, önce Halil...
Müthiş harekat
İlk imza Çakar'dan
Kartal'a talih kuşu
F.Bahçe heveslenmesin...
Hitler'in kahrolduğu maç
Minderden fileye!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 8°C 1°C 
ANKARA Sisli 3°C -8°C 
İZMİR Az Bulutlu 10°C 1°C 
ANTALYA Az Bulutlu 15°C 4°C 
ADANA Az Bulutlu 12°C -3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.610,570 D:% -0,40
DOLAR S: 1,424 D:% -0,18
EURO S: 1,872 D:% -0,05
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu