Ekmek parası böyle de kazanılıyor. Kimi günde 250 fincan çayın tadına bakıyor, kimisi de haftada 750 tane soğan turşusu yiyor.
Yaptığı işten gayet memnun Gün boyunca çay içmek keyifli bir şey gibi görünebilir. Ama bunu bir iş olarak yapmak farklı. İşte dünyada sayıları çok az olan "çay tadımcılarından" biri olan İngiliz Peter Megson, gün boyunca çayların tadına bakıyor. Günde ortalama olarak 250 fincan çayın tadına bakan Megson (47), bu işi 30 yıldan beri yapıyor. Mesleğinden sıkılmayan Megson, "Aksine hoşuma gidiyor. Çayın tadını tutturmak çok önemli. Bu sayede aileme bakabiliyorum" diyor.
Tek sıkıntısı kokmak İngiliz Stephen Ward'ın mesleği de konservelenmiş soğanların tadına bakmak. Ward 22 kişilik ekibiyle, haftada 750 tane soğan yiyor. "Bu iş beni hiç rahatsız etmiyor" diyen Ward, şunları söylüyor: "Soğan turşusu ve konservesi çok güzel. Soğan yediğim için bana para veriyorlar. Bundan iyisi can sağlığı. Tek sıkıntım, fazla kokmuş olmak."