Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Aralık 2006  

Acil servis



Horlamamdan çevrem rahatsız oluyor
Uyurken çok tıkanıyorum ve horluyorum, eşim çok rahatsız oluyor. Hatta çocuklarımı bile uykudan uyandırıyorum. Horlama nasıl tedavi edilir?
Şemsi Güler / İstanbul
Horlama uykudaki solunum güçlüğünün göstergesidir. Horlama tedavisi için başvuruan hastalarda hekimler öncelikle uykudaki durumu ve sonra da o durumun yaşama yansımasını anlamak isterler. Bununla beraber horlamanın nedeni olan bölge veya bölgeler saptanmaya çalışılarak, uygun tedavi planlanabilir. Tedavi seçenekleri arasında uyku hijyeninden basınçlı hava üfleyen maskelere, dişlere takılan protezlerden ameliyatlara değişik seçenekler vardır. Doktorunuz tüm verileri değerlendirip size uygun tedavi seçeneğini uygulayarak, tedavinizi yapacaktır.
KBB Hastalıkları Uzmanı Dr. Mazhar Çelikoyar

Bayılmalar sara hastalığının belirtisi mi?
Sık sık düşüp bayılıyorum. Doktora gittik, EEG'de bir şey çıkmadı, rahatsızlığımın psikolojik olabileceğini söyledi. Bu rahatsızlığım sara olabilir mi?
Rumuz Solan Gül
Tarif ettiğiniz bayılma atakları çeşitli nörolojik ya da dahili hastalıklarda olabileceği gibi tamamen psikolojik de olabilir. EEG'nizin temiz olması bu bayılmaların epilepsi (sara) nedeniyle olmadığını düşündürüyor. Diğer kontrollerinizde (kan şekeri, kalp elektrosu vb.) temiz ise sorunun psikolojik kaynaklı olması kuvvetle muhtemel. Bir psikiyatri uzmanına görünmenizde de yarar olacaktır.
Beyin ve Sinir Cerrahı Uzman Dr. Kerem Bıkmaz

Guta hangi yiyecekler zararlı?
Gut hastaları neler yemeli? Hangi yiyecekler zararlı? Lütfen bilgi verir misiniz?
Muazzez Kurtaran / İstanbul
Gut hastalığında protein kaynaklı besinleri kısıtlı tüketmelisiniz. Et tüketimi günde 2 köfte büyüklüğünü geçmemeli, kurubaklagil yemekleri (kuru fasulye, nohut, mercimek, barbunya gibi ) haftada 1 kezden fazla yenmemeli. Gut hastalığı, kandaki ürik asit düzeyinin yükselmesinden veya böbreklerdeki ürik asit atılmasının azalmasından dolayı ortaya çıkan bir hastalık. Bundan dolayı, bezelye, mantar, karnabahar ürik asit içeriği yüksek besinler olduğundan mümkün olduğunca tüketilmemeli. Deniz ürünleri, kurutulmuş makarnalar, bira mayası, hayvansal yağlar, et suyu, yulaf unundan uzak durulmalıdır. Peynir günde 1-2 karper kadar, süt-yoğurt 2 su bardağı kadar tüketilebilir. Ekmek seçerken de çavdar tercih edebilirsiniz. Günde 10-12 bardak su içilmesi önerilir.
Diyetisyen Serpil Bozkurt Doğanay

Fizik tedavi olmalı mıyım?
Sürekli belim ağrıyor. Fazla ayakta duramıyorum, yürüyemiyorum. Acaba fizik tedavisi bu ağrılarıma iyi gelir mi?
Gülhan Meryem / Ankara
Bel ağrısının tedavisinde temel kurallardan birincisi hastanın ağrısını azaltarak düzenli egzersiz yapmaya başlamasını sağlamaktır. Tedavi sonrası ağırlık kaldırmaya dikkat edilmez, düzenli egzersiz yapılmaz ve kilo varsa verilmezse ağrılar tekrarlar. Sizin kaslarınız zayıf olabilir. Fizik tedavinin tekrarlanmasından ziyade düzenli egzersiz öneririm. Ancak doktorunuz önerirse fizik tedavi de olabilirsiniz.
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Ayşegül Çakmak

Ateş yükselince evde neler yapılmalı?

Çocukta ateş zararlı mı? Ateş yükselince ilk olarak neler yapabilirim? Evde ateşi düşürmek için ilk olarak ne önlemler alabiliriz?
Jale Karasu / Ağrı
Ateş bir hastalığın belirtisidir. Hastalık değildir. Vücudun savunma sisteminin çalıştığının bir göstergesidir. Ateş 38 derece üzerine çıkarsa önce çocuğun üzerindeki giysileri hafifletilmeli, ateşe eşlik eden kusma, ishal, öksürük, burun tıkanıklığı, şuur bulanıklığı gibi diğer bulgular bir hekimle paylaşıldıktan sonra ateşe neden olan durumun acil müdahale gerektiren bir hastalık olmadığından emin olunursa, parasetamol grubu bir ateş düşürücü ilaç verilebilir. 39 derece üzerinde olursa ılık duş aldırılmalı ve doktora götürülmelidir.
Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Ercan Tutak


Rüyamda hastalığımı görüyorum
Panik ataklı biriyim. Çok iyi bir tedavi gördüm. Fakat zaman zaman o hasta olduğum günleri rüyamda görüyorum. Sanki o günleri tekrar yaşıyorum ve o günün sabahı kendimi kötü hissediyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim ?
Rumuz / Rüya
Telkin ile geçer, panik atak geldiğinde "Bu bir panik atak hiçbir şey olmazsın geçecek" diye kendimize telkin yapıp buna takılı kalınmamalıdır. Ayrıca anti depresan ilaçlar da alınabilir.
Psikolog Selin Özkök Karacehennem




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu fotoğrafta intikam saklı!Charlize'e bedava sarılmak!..
Hediye almak mutluluktur!Eurovision bana da teklif...
Alkolün pençesiHepsi birbirinden güzel
İspanyol ateşleriAşkı artık menajeri
Tyra yeni yıla çıplak girecekBerna nereye koşuyor?
Hasretlik çok zor!Ayaküstü alışveriş...
İnternet evliliği sinyal veriyorAlbüm Ebru'yu korkuttu
Şaşmaz'lı eğitimGülben'den bir ilk
Kardeşini kıskanıyor!Sinirleri çok yıpranmış!
Canlı bomba CemMüzikale hazırlık...
Alternatif rol arıyorKavga büyüyor
Tedavi olacakHemşirelere vefa konseri
Tüm dünyayı gezeceklerGünün mönüsü
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
Timuçin Güner: Azgın...
GÜNCEL
Beyaz Beyaz esaret
Beklenen karakış geldi Türkiye beyaz örtüyle kaplandı. Bazı...
Dehşetin tarifidir
Türkiye'nin vitrini
Taksim'de şov
Yetimden esirgediler
Enişteden çifte cinayet
Yılda 200 kez seks yapın
SPOR
Karar: Karar: 10'a 7 seçim
İstanbul Radison Otel'de yapılan olağanüstü zirvede Beşiktaş,...
İlginç restleşme.
Ali Bilgin için yeni bir atak
Tigana kalıyor
Trabzonspor'da tek çare takas
Tahkim Kurulu'nda kritik gün
Gerets'le bir sorunum yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 4°C 1°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 1°C -7°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 7°C 3°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 12°C -1°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 11°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.766,550 D:% 0,16
DOLAR S: 1,426 D:% 0,04
EURO S: 1,872 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu