Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Tart hamuru hazırlanırken topak topak olmaması için 1 adet yumurtanın sarısını ekleyin ve iyice yoğurarak yumurtayı hamura yedirin.

Izgara Balık
Malzeme: (4 Kişilik) 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 4 orta boy lüfer, tuz, 30 gr (4 çorba kaşığı un), be- yazbiber, 2 limonun suyu, 125 ml (1/2 su barda- ğı) zeytinyağı, yarım demet maydanoz
Hazırlama: Izgarayı sıvıyağ ile yağlayın. Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın. Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın. Limon suyunu 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin. Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin. 1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın. Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin. Balıklar pişerken, ara sıra hazırladığınız sostan üzerlerine sürerek her iki tarafını pişirin. Zeytinyağı - limon sosu ve kıyılmış maydanozla birlikte, sıcak olarak servis yapın.

Patates Salatası
Malzeme: (4 Kişilik) 500 gr yerelması , 500 gr patates, 1 demet kereviz yaprağı, 1 çorba kaşığı un, 8 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi, tuz, karabiber,
Hazırlama: Önce salatanın sosunu, zeytinyağı, sirke, tuz, karabiberi çatalla çırparak hazırlayınız. Patatesleri kaynar tuzlu suda haşlayıp, kabuklarını soyun ve halka halka dilimleyin. Sıcakken üzerine sosu döküp karıştırın. Yerelmalarının kabuklarını soyup 1 çorba kaşığı un kattığınız kaynar suda 20 dakika haşlayıp, küçük küçük doğrayın. Patatelerle karıştırıp, harmanlayın. Körpe kereviz yapraklarını küçük küçük doğrayıp salataya katıp, karıştırın. Tuzunu biberini ekleyin ve ılık olarak servis yapın.

Vişneli Pirinç Tatlısı
Malzeme: (6 kişilik) 1 bardak pirinç, 3.5 bardak süt, 250 ml krema, 1 tutam tuz, 1 paket vanilya, yarım bardak tozşeker. Sos için 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı nişasta, 250 gr çekirdeksiz vişne, 3 kaşık toz şeker
Hazırlama: Pirinci iyice yıkayın. Suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin. Tencereye sütü, kremayı, 1 tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı toz şekeri aktarın. Kısık ateşte koyulaşana dek ara sıra karıştırarak pişirin. Sonra kremalı pirinci kaselere doldurun. Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritin. Küçük boy bir tencereye aktarın. Süslemek için vişneden bir miktar ayırın. 3 çorba kaşığı şekeri ve kalan vişneleri ilave edin. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Kaselerdeki tatlının üzerine sostan gezdirin. Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. Bir süre buzdolabında soğutun. Üzerini vişne taneleri ile süsledikten sonra servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bu fotoğrafta intikam saklı!Charlize'e bedava sarılmak!..
Hediye almak mutluluktur!Eurovision bana da teklif...
Alkolün pençesiHepsi birbirinden güzel
İspanyol ateşleriAşkı artık menajeri
Tyra yeni yıla çıplak girecekBerna nereye koşuyor?
Hasretlik çok zor!Ayaküstü alışveriş...
İnternet evliliği sinyal veriyorAlbüm Ebru'yu korkuttu
Şaşmaz'lı eğitimGülben'den bir ilk
Kardeşini kıskanıyor!Sinirleri çok yıpranmış!
Canlı bomba CemMüzikale hazırlık...
Alternatif rol arıyorKavga büyüyor
Tedavi olacakHemşirelere vefa konseri
Tüm dünyayı gezeceklerAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
Timuçin Güner: Azgın...
GÜNCEL
Beyaz Beyaz esaret
Beklenen karakış geldi Türkiye beyaz örtüyle kaplandı. Bazı...
Dehşetin tarifidir
Türkiye'nin vitrini
Taksim'de şov
Yetimden esirgediler
Enişteden çifte cinayet
Yılda 200 kez seks yapın
SPOR
Karar: Karar: 10'a 7 seçim
İstanbul Radison Otel'de yapılan olağanüstü zirvede Beşiktaş,...
İlginç restleşme.
Ali Bilgin için yeni bir atak
Tigana kalıyor
Trabzonspor'da tek çare takas
Tahkim Kurulu'nda kritik gün
Gerets'le bir sorunum yok
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 4°C 1°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 1°C -7°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 7°C 3°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 12°C -1°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 11°C 0°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.766,550 D:% 0,16
DOLAR S: 1,426 D:% 0,04
EURO S: 1,872 D:% -0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu