Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Aralık 2006  

Boşanma avukatı değilim!

Bettina Hakko'nun boşanma avukatı olarak tanıdık İhsan Coşkun'u. O ise bu yakıştırmadan rahatsız. 'Ben boşanma avukatı değilim' diyor Son günlerde ünlü kadınların boşanma avukatı olarak adına rastladığımız İhsan Coşkun, davalarla ilgili dikkatli konuşurken, kendi hayatıyla ilgili son derece samimi itiraflarda bulundu....



İhsan Coşkun'u aralarında Betina Hakko'nun da bulunduğu ünlü isimlerin boşanma avukatı olarak tanıdık. Coşkun ile gündemdeki 'ünlü ayrılıklar' konuşmak için buluştuk ancak Coşkun'un azimle dolu yaşam öyküsü öne çıktı.

* Araştırdım ama hakkınızda pek fazla bilgi bulamadım. Memleketiniz neresi? Van'ın Özalp İlçesi'nde doğdum. 6 erkek kardeşiz. Yokluk ve imkansızlıklarla boğuşmakla geçti o yıllarımız. Köyde doğru dürüst bir öğretmenimiz bile yoktu. Ailenin okuyabilen tek ferdi ben oldum.

* İstanbul'a ne zaman geldiniz? İstanbul'a gelmeden önce Van'a gittim. İlkokulu bitirdiğim zaman Türkçeyi bile doğru dürüst konuşamıyordum. Türkçe konuşmayı Van'da öğrenmeye başladım. Maddi anlamda zorluklar çektiğim için, Lise 2'inci sınıfta bir avukatın yanında ofisboy olarak çalışmaya başladım. Hem çalıştım hem okudum. Sonra üniversite sınavına girdim. Ama imtihanı kazanamadım. Bunun üzerine memurluk sınavına girdim ve kazandım. Adliyede zabıt katibi olarak işe başladım. Üniversite sınavına ikinci girişimde, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Okumak için paramız olmadığından tayinimi İstanbul Adliyesi'ne istedim. Hem okudum hem de adliyede çalıştım.

* Anadolu'dan İstanbul'a gelmek şaşkınlık yarattı mı üzerinizde? Tabii ki. İstanbul'da güneşin nereden doğduğunu ve battığını çok zaman sonra öğrendim. O zamanlar Van'ın nüfusu 45 bin civarındaydı. İstanbul'un nüfusu ise 3 milyondu. Kıyafetlerimi bir poşetin içinde getirmiştim, valizim bile yoktu. İlk aylar yolları karıştırmaktan hiçbir yere yetişemiyordum. Yarım saatte gidilecek yere, 2 saatte varıyordum.

* Evli misiniz? Avukatlığımın 2'nci yılında evlendim. Berfe isminde bir kızım, Berk isminde bir oğlum var. Kızım Londra'da hukuk okuyor. Oğlum ise lise öğrencisi.

* Oğlunuz Berk, Fatih Terim'in kızı Buse ile anılıyor. Aralarında ilişki var mı? Onlar daha çok küçük. O nedenle bu konunun konuşulmasını çok doğru bulmuyorum. Berk ve Buse sınıf arkadaşı. Fatih Bey'in eşi ile benim eşim, okul aile birliğinde görevli. Oradan bir tanışıklık var zaten. Yani aralarında flört yok.

* Siyasetle ilgileniyor musunuz? Sadece oy kullanmak derecesinde. Üniversite yıllarımda bir grubun içinde yer almak gerekiyordu. Ya sağcı olacaksın ya da solcu. Ben de sol grubun içine girdim. Hatta sol görüşlü memur derneğinin birisine üye oldum. İlk toplantıya takım elbise giyip gittim. Herkes garip garip bana bakmaya başladı. 'Kim bu burjuva giyimli adam?' diye dedikodu yaptılar. O gün siyasetle uğraşmayı bıraktım.

* Adınızı Bettina Hakko'nun boşanma davasında duyduk. Sadece boşanma davalarına mı bakıyorsunuz ? Adımın boşanma avukatına çıkması beni rahatsız ediyor. Yaklaşık 15 yıl ağır ceza avukatlığı yaptım; ama çok yoruldum. Sonra özel hukuk alanına girdim. Dünyanın en büyük bankalarından iki tanesinin avukatlığını yaptım. TMSF ihalelerinde onları temsil ettim. Profilim sadece boşanma avukatı değil. O yüzden Bettina Hanım'ın boşanma avukatı olarak anılmak beni rahatsız ediyor.

* Cem Hakko eski eşi Bettina Hanım'a demiş ki: "Nereden buldun bu avukatı?" Bettina Hakko sizi nereden buldu? Bettina Hanım'ın davası, benim daha önce baktığım karmaşık davalardan sadece birisiydi. Bettina Hanım, bize boşanma avukatıyız diye gelmedi. Yasal haklarının ne olduğunu öğrenmek için tesadüfen geldi. Sonuçta kültürlü bir kadın. Yasak haklarının tazminattan daha öte bir şey olduğunu biliyordu. Sonra bizimle çalışmaya karar verdi. Hatta ben bile kendisine soracağım: 'Bizim ismimizi nereden ve kimden buldunuz?' diye. Basında yazılıp çizilince ben de doğrusu merak etmeye başladım.

* Hakko davası birçok avukatın rüyasını süsleyen bir boşanma davası ve ortada dönen para yani tazminat çok büyük... Size ne kadar tazminat aldığımızı söyleyemem. Çünkü gizlilik anlaşması var. Ama dava çok enteresandı. Türkiye'de böyle bir dava şu ana kadar olmadı. Davaya bağlı kalmaksızın dişe diş mücadele ettik. Sonuçta 2 avukatın imzası ile sonuçlanmış bir boşanma ve tazminat davası oldu. Karşı tarafın avukatı Kezban Hatemi ile medeni bir çalışma yaptık.

* Kim kazançlı çıktı? Biz talep ettiklerimizi aldık.

* Siz kabul edin veya etmeyin. Adınız sosyetenin boşanma avukatı olarak çıktı bile. Vuslat Orakçıoğlu ve Verda Kölük'- ün boşanma avukatlığını da yapıyorsunuz, öyle değil mi? Evet şu anda basında popüler olan birkaç davanın avukatlığını yapıyorum. Onların boşanma davaları da klasik boşanma davalarından biri değil. Şirketler ve tazminat hukuku uygulamalarını gerektiren davalar. Daha öncede söylediğim gibi ben boşanma avukatı değilim. İsimler ünlü olunca ister istemez böyle adınız çıkıyor.

* Bu kadar tazminat parası veren erkeğin yüreği sızlamıyor mu? Sonuçta siz de bir erkeksiniz? Kanun tazminat davalarında 'eş' diyor. Bu eş, erkek de olabilir kadın da. Burada senelerini vermiş bir kadın var. Kocası için her şeyden vazgeçmiş. Günün birinde, bütün bunları bırakıp gideyim mantığı olmaz.

* İnsanlar neden boşanıyor? Çok ilginçtir. Boşanma davalarının genelde ortak paydası 3'üncü bir kişi. Mahkeme salonlarında adına şiddetli geçimsizlik bile denilse, ortada mutlaka başka bir kadın var. Günümüzde basının hakkını yememekte lazım. Hatta iyi tazminat alan insanların gazetecilere de teşekkür etmesi gerekiyor. Basın kimisi için işleri kolay-


Röportaj: Sinan AKYÜZ

DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Seda ile Nihat'tan tüp bebekBayram bereketi
Ergonomi şart olduEva'nın Armağan'ı
Yılbaşı kâbusunuz olmasınEski dostlar ortak oluyor
Ferrari'sini satan yıldızlarÜnlü fotoğrafları okul...
Kendini dine verdiDiva'nın 2007'de hazırlığı
Para makinesi!Eski aşkıyla pişti
Namus bacak arasında değil'Yağmur' olup dertler gitti...
İrem olgunluk getirdiTüm kazancı 'aşk'a emanet
Arzu, Paris Hilton gibi...Hayat kurtaran buton
Pandanın dışkısı altın değerindeYaratıcılık kaynağı
Çalışan anneler çok daha...İyi arkadaş seç uzun ömürlü ol
13 bin kelimelik farkSaçların sırrı!
Yönetmen eşine özendi,...Paris gözünü Oscar'a dikti
Servetine servet eklediEleştirmenler 'uçtu'
Para parayı çekiyor!Maria Sharapova'dan güzel...
Kabus gibi alışverişAcil servis
Günün mönüsüÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Suçlular Suçlular 'Alabora'
Türk polisinden tarihi başarı... Emniyet güçleri, 'Alabora...
İhale kurnazları
Huzurlarınızda kar
Güler misin ağlar mısın
Ayuba'ya iş lütfen
İletişim koptu
'OKS' 10 Haziran'da
SPOR
Alex'i Alex'i Beşiktaş mı ayarttı!
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Sambacı'ya Noel tatiline...
Fenerbahçe şampiyon olmasın...
Cimbom'da Fatih krizi
Ortalık toz duman
Zoraki barış
Serkan&Ayman atağı
Süreyya rest çekti: Kocam...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 5°C 3°C 
ANKARA Çok Bulutlu 0°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 7°C 4°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 15°C 8°C 
ADANA Çok Bulutlu 17°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.705,390 D:% -1,21
DOLAR S: 1,426 D:% -0,11
EURO S: 1,874 D:% -0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu