Günün mönüsü
Püf Noktası Çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.
Sebzeli Köfte MALZEME: (6 kişilik) Harcı için 1 havuç, 1 kabak, maydanoz, dereotu, köfte için yarım kg kıyma, yarım paket köfte harcı, 1.5 çay bardağı su. Sosu için 3 diş sarımsak, 2 kaşık margarin, 2 domates, pul biber, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri HAZIRLAMA: Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydonozu, dereotunu, köfte harcını bir miktar su ekleyerek yoğurun ve köfteler hazırlayın. Köfteleri bir tavada hafif kızartın ve tepsiye dizin. Sosu için, bir tencerede margarini eritin. Sarımsakları, domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip kavurun ve köftelerin üzerine dökün. Rende kaşarı serpiştirin. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
Cevizli Erişte MALZEME: (6 kişilik) 1 paket erişte, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4-5 çorba kaşığı ufalanmış peynir, 10-15 adet ceviz içi HAZIRLAMA: Erişteyi tuzlu suda haşlayıp, süzün. Küçük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 4-5 çorba kaşığı ufalanmış tulum peynirini ekleyin. Peynir pembeleşinceye kadar çevirin. Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş peyniri serpiştirin. Ceviz içleri ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. (Tulum peyniri yerine Karadeniz yöresine ait keş peyniri de kullanabilirsiniz)
Meyve Salatası MALZEME: (6 kişilik) 2 kivi, 2 armut, 2 portakal, 3 muz, yarım su bardağı şeker, 1 kahve fincanı likör, yarım limon suyu, üzerine nar taneleri HAZIRLAMA: Meyveleri yıkayıp kabuklarını soyun. Sonra da iri küpler şeklinde doğrayın. Tüm meyveleri derin bir kaba alın. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri serpin. 1 kahve fincanı likörü (çilek veya kayısı) ve yarım limon suyunu meyvelerin üzerine gezdirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servis tabaklarına paylaştırıp üstlerine nar taneleri serpiştirip servis yapın. (Arzu ederseniz üzerine haşlanmış pirinç de ekleyebilirsiniz)
|