Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.

Sebzeli Köfte
MALZEME: (6 kişilik) Harcı için 1 havuç, 1 kabak, maydanoz, dereotu, köfte için yarım kg kıyma, yarım paket köfte harcı, 1.5 çay bardağı su. Sosu için 3 diş sarımsak, 2 kaşık margarin, 2 domates, pul biber, yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLAMA: Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydonozu, dereotunu, köfte harcını bir miktar su ekleyerek yoğurun ve köfteler hazırlayın. Köfteleri bir tavada hafif kızartın ve tepsiye dizin. Sosu için, bir tencerede margarini eritin. Sarımsakları, domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip kavurun ve köftelerin üzerine dökün. Rende kaşarı serpiştirin. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Cevizli Erişte
MALZEME: (6 kişilik) 1 paket erişte, 2 çorba kaşığı tereyağı, 4-5 çorba kaşığı ufalanmış peynir, 10-15 adet ceviz içi
HAZIRLAMA: Erişteyi tuzlu suda haşlayıp, süzün. Küçük bir tavada 2 çorba kaşığı tereyağını eritin. Üzerine 4-5 çorba kaşığı ufalanmış tulum peynirini ekleyin. Peynir pembeleşinceye kadar çevirin. Haşlanmış erişteyi servis tabağına alın. Üzerine kavrulmuş peyniri serpiştirin. Ceviz içleri ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın. (Tulum peyniri yerine Karadeniz yöresine ait keş peyniri de kullanabilirsiniz)

Meyve Salatası
MALZEME: (6 kişilik) 2 kivi, 2 armut, 2 portakal, 3 muz, yarım su bardağı şeker, 1 kahve fincanı likör, yarım limon suyu, üzerine nar taneleri
HAZIRLAMA: Meyveleri yıkayıp kabuklarını soyun. Sonra da iri küpler şeklinde doğrayın. Tüm meyveleri derin bir kaba alın. Üzerine yarım su bardağı toz şekeri serpin. 1 kahve fincanı likörü (çilek veya kayısı) ve yarım limon suyunu meyvelerin üzerine gezdirin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servis tabaklarına paylaştırıp üstlerine nar taneleri serpiştirip servis yapın. (Arzu ederseniz üzerine haşlanmış pirinç de ekleyebilirsiniz)




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Seda ile Nihat'tan tüp bebekBoşanma avukatı değilim!
Bayram bereketiErgonomi şart oldu
Eva'nın Armağan'ıYılbaşı kâbusunuz olmasın
Eski dostlar ortak oluyorFerrari'sini satan yıldızlar
Ünlü fotoğrafları okul...Kendini dine verdi
Diva'nın 2007'de hazırlığıPara makinesi!
Eski aşkıyla piştiNamus bacak arasında değil
'Yağmur' olup dertler gitti...İrem olgunluk getirdi
Tüm kazancı 'aşk'a emanetArzu, Paris Hilton gibi...
Hayat kurtaran butonPandanın dışkısı altın değerinde
Yaratıcılık kaynağıÇalışan anneler çok daha...
İyi arkadaş seç uzun ömürlü ol13 bin kelimelik fark
Saçların sırrı!Yönetmen eşine özendi,...
Paris gözünü Oscar'a diktiServetine servet ekledi
Eleştirmenler 'uçtu'Para parayı çekiyor!
Maria Sharapova'dan güzel...Kabus gibi alışveriş
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Suçlular Suçlular 'Alabora'
Türk polisinden tarihi başarı... Emniyet güçleri, 'Alabora...
İhale kurnazları
Huzurlarınızda kar
Güler misin ağlar mısın
Ayuba'ya iş lütfen
İletişim koptu
'OKS' 10 Haziran'da
SPOR
Alex'i Alex'i Beşiktaş mı ayarttı!
Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Sambacı'ya Noel tatiline...
Fenerbahçe şampiyon olmasın...
Cimbom'da Fatih krizi
Ortalık toz duman
Zoraki barış
Serkan&Ayman atağı
Süreyya rest çekti: Kocam...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 5°C 3°C 
ANKARA Çok Bulutlu 0°C -5°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 7°C 4°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 15°C 8°C 
ADANA Çok Bulutlu 17°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.705,390 D:% -1,21
DOLAR S: 1,426 D:% -0,11
EURO S: 1,874 D:% -0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu