Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Soya Soslu Biftek
HAZIRLAMA:
2 çorba kaşığı sıvı yağda doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsak ve zencefili ekleyerek 1 dakika kadar daha kavurun. Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin ve rengi dönünceye kadar harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Baharatları, soya sosunu, limon suyunu ve sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte, kapağı kapalı olarak, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğin sosu azalıp etleri tamamen kaplayıncaya kadar kapağı açı olarak kaynatın. Sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) 500 gr dana biftek, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 çay kaşığı toz zencefil, karabiber, tuz, tarçın, karanfil, yarım çay kaşığı muskat, 2 çorba kaşığı limon suyu, 4 çorba kaşığı soya sosu, 1 bardak sıcak su


Makarna Salatası
HAZIRLAMA: Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve derin bir kaba alın. Bir kasede ezilmiş sarımsak, 1 çorba kaşığı mayonez, 3-4 çorba kaşığı yoğurt, yeteri kadar tuzu ilave edin. Bu karışımı haşlanmış makarnanın üzerine döküp harmanlayın. 1 küçük kutu garnitürü, yuvarlak dilimlenmiş sosis ve mısırı da makarnaya ilave edip, tekrar karıştırın. Dilediğiniz gibi süsleyip, iyice soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) Yarım paket makarna, 1 küçük kavanoz garnitür, 2 soyulmuş sosis, 1 kaşık mayonez, 3-4 kaşık yoğurt, 1-2 diş sarımısak, tuz, arzuya göre mısır

Yoğurt Tatlısı
HAZIRLAMA: Yumurtaları şekerle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kasede birbirine yedirdikten sonra karışıma ekleyin. Köpük köpük olana kadar çırpın. Un, nişasta, yağ ve kabartma tozunu da ekleyerek, karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Su, limon suyu ve sekeri kaynatın, sıcak surubu tatlının üzerine dökün. Şurubu çekince dilimleyin. Hindistan cevizi serperek servis yapın.
MALZEME: (8 kişilik) 6 kaşık buğday nişastası, 1 bardak irmik, 1 bardak toz şeker, 2 bardak yoğurt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 bardak un, 6 yumurta, 2 fincan sıvı yağ, şu- rubu için 1 limon, 3.5 bardak toz şeker, 6 bardak su




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kırmızı gelinlik giyeceğim'Sevgilim kızlarım'
Kanatlanma zamanı'Beynelmilel' geliyor
Yeni yılda güzellik...Teknoloji Takvimi
Seda Sayan artık tescilliBağlama ustası Tuğçe
En güzel oyuncuYaş al ama yaşlanma
Ateş de su da Burcu!Serdar işbaşında
Gözü modacılıktaKızdıracak
2007'ye MerhabaYabancı mankenler takipte
Yılbaşı partisine özel...Özlenen ikili
Vakıf yararına kitap çıkarıyorMinikler fena terletti
Bit pazarı mankenleri!..Aşkı askere o eğlenceye
Açılış bahaneTorun sevinci...
Müzakere süreci şarkı olduParapsikolojide durugörü
Cilt için Mercan taşıSafir, güven verir
Stresi unutun, kendinizi bulunHastalığa karşı 'zihinsel yoga'
Evlere bahar geldiÇiçekler solmasın
Dijital anılarınızİçi de güzel dışı da
KoleksiyoncularModa onun işi...
Şampanyalı kutlamaYıldırım aşkta mutlu son
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Buçuklu Buçuklu eğitim
Sınıf Geçme Yönetmeliği değişti, 3.5'tan 4, 4.5'tan 5 hayalleri suya...
Maya'ya tehdit
Tüpte mi doğdun Dilek!
Lüks ibadet
Sokakta infaz
Tezekli muhalefet
2007'de sizi neler bekliyor
SPOR
Galatasaray, Galatasaray, Fener'i yenmek için Alman askerlerini oynattı
Fenerbahçe'nin 100 yıllık tarihinde ezeli rekabetin çok önemli bir...
100. yıl çoşkusu
Gerets'e sert veto
Lucescu sevdası
Bardağı taşırdı
Martinez sesleri
Casa'yı kırdılar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 10°C 5°C 
ANKARA Sisli 7°C -4°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 14°C 6°C 
ANTALYA Az Bulutlu 17°C 9°C 
ADANA Az Bulutlu 16°C 1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.180,200 D:% 0,25
DOLAR S: 1,426 D:% -0,24
EURO S: 1,878 D:% -0,19
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu