Günün mönüsü
Soya Soslu Biftek HAZIRLAMA: 2 çorba kaşığı sıvı yağda doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsak ve zencefili ekleyerek 1 dakika kadar daha kavurun. Kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin ve rengi dönünceye kadar harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Baharatları, soya sosunu, limon suyunu ve sıcak suyu ekleyerek karıştırın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte, kapağı kapalı olarak, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Yemeğin sosu azalıp etleri tamamen kaplayıncaya kadar kapağı açı olarak kaynatın. Sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 500 gr dana biftek, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 adet kuru soğan, 2 diş sarımsak, 2 çay kaşığı toz zencefil, karabiber, tuz, tarçın, karanfil, yarım çay kaşığı muskat, 2 çorba kaşığı limon suyu, 4 çorba kaşığı soya sosu, 1 bardak sıcak su
Makarna Salatası HAZIRLAMA: Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzün ve derin bir kaba alın. Bir kasede ezilmiş sarımsak, 1 çorba kaşığı mayonez, 3-4 çorba kaşığı yoğurt, yeteri kadar tuzu ilave edin. Bu karışımı haşlanmış makarnanın üzerine döküp harmanlayın. 1 küçük kutu garnitürü, yuvarlak dilimlenmiş sosis ve mısırı da makarnaya ilave edip, tekrar karıştırın. Dilediğiniz gibi süsleyip, iyice soğuduktan sonra servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) Yarım paket makarna, 1 küçük kavanoz garnitür, 2 soyulmuş sosis, 1 kaşık mayonez, 3-4 kaşık yoğurt, 1-2 diş sarımısak, tuz, arzuya göre mısır
Yoğurt Tatlısı HAZIRLAMA: Yumurtaları şekerle çırpın. İrmik ve yoğurdu ayrı bir kasede birbirine yedirdikten sonra karışıma ekleyin. Köpük köpük olana kadar çırpın. Un, nişasta, yağ ve kabartma tozunu da ekleyerek, karıştırın. Yağlanmış kalıba döküp 175 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Su, limon suyu ve sekeri kaynatın, sıcak surubu tatlının üzerine dökün. Şurubu çekince dilimleyin. Hindistan cevizi serperek servis yapın. MALZEME: (8 kişilik) 6 kaşık buğday nişastası, 1 bardak irmik, 1 bardak toz şeker, 2 bardak yoğurt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 bardak un, 6 yumurta, 2 fincan sıvı yağ, şu- rubu için 1 limon, 3.5 bardak toz şeker, 6 bardak su
|