Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Sosisli Patates Sufle
HAZIRLAMA: Patatesleri haşlayıp süzün. Soyduktan sonra rendeleyin. Sosisleri ince ince kıyın. Patateslere krema ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını katıp tuz ve muskat rendesini katın. Küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine kalan peyniri serpiştirin. Kırmızı pul biber serpip fırına verin. Sarmısakları ezip yumurta ve tuzla iyice çırpın. Milföy hamurunun üzerine sürüp diğer hamuru üzerine kapatın. 1 cm kalınlığında çubuklar kesip burgu şeklinde büküp fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında kızartıp patates sufle ile servis yapın.
MALZEME: (4 Kişilik) 1 kg patates, 1 kutu krema, 1 su bardağı rende kaşar peyniri, 5 adet sosis, tuz, 1 çay kaşığı muskat rendesi, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 6 adet milföy hamuru, yumurta, 5-6 diş sarımsak

Börülce Salatası
HAZIRLAMA: Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın. 1 domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun. Bir tutam tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp börülceleri haşlayın. İyice yumuşayınca suyunu süzün. Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın. Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını ve sirkeyi tencereye ekleyin. Kalan domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin. İyice karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın.
MALZEME: (6 Kişilik) Yarım kilo börülce, 2 adet domates, 1 adet limon suyu, 2 diş sarımsak, tuz, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 kahve fincanı zeytinyağı

Dil Peynirli Helva
HAZIRLAMA: Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin. Orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun. Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su, süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin. Helva pişince ortasını açın. Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun. Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin. Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın. Üzerini çekilmiş yeşil fıstık ve Hindistan cevizi ile süsleyin.
MALZEME: (4 Kişilik) 5-6 parça dil peyniri, 250 gr tereyağı, 3 su bardağı un, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz, 1.5 su bardağı süt, 1.5 su bardağı su üzerine Hindisten cevizi, yeşil fıstık

Püf Noktası
Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kafamı kızdırmasın...Dönmez'den Saran'a SMS
Aşk gözünü kararttıYağlıboya tablo gibi
İşyeri dedikodu kazanıBaşarısız olmak son değil!
'Doğal' sağlıkOnlar şıklığın adresi
Bize ulaşamazsınız çünkü...Hiçbir şey tesadüf değil
Sadece iki günde örebilirsinizAnnedeki genetik özellik...
Sırtına güveniyorAbdullah ile savaşmak...
Yılbaşı partisiHollywood'un son aşıkları
'Arkamdan vurdu'Oyuncu oluyor
Aldatılan kadının sesi olduSıra müziğe geldi!
Bridget Jones gibiAcil servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Alman Alman çifte El-Fatiha
Türkiye aşığı Alman çift, Fatiha'larla son yolculuklarına uğurlandı.
Cevahir'den kaçış
Yuvacık sulandı
ODTÜ mezunu işsizler
Deve yükü skandal
2007'de sizi neler bekliyor?
Taciz cinayetine 15 yıl
SPOR
Her Her yerde lider
Sarı-Lacivertliler, Medya Takip Merkezi'nin kasım ayını kapsayan...
Ortalık karıştı
Başkent çıkarması
Ya havada olsaydı!
Fabio Eller ikiye böldü
İkisi tamam gerisi devam
Hodri meydan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 9°C 4°C 
ANKARA Çok Bulutlu 5°C 0°C 
İZMİR Az Bulutlu 13°C 8°C 
ANTALYA Az Bulutlu 18°C 12°C 
ADANA Az Bulutlu 19°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.082,950 D:% 0,22
DOLAR S: 1,430 D:% 0,10
EURO S: 1,883 D:% -0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu