Günün mönüsü
Sosisli Patates Sufle HAZIRLAMA: Patatesleri haşlayıp süzün. Soyduktan sonra rendeleyin. Sosisleri ince ince kıyın. Patateslere krema ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını katıp tuz ve muskat rendesini katın. Küçük fırın kaplarına paylaştırın. Üzerine kalan peyniri serpiştirin. Kırmızı pul biber serpip fırına verin. Sarmısakları ezip yumurta ve tuzla iyice çırpın. Milföy hamurunun üzerine sürüp diğer hamuru üzerine kapatın. 1 cm kalınlığında çubuklar kesip burgu şeklinde büküp fırın tepsisine yerleştirin. 180 derece ısıtılmış fırında kızartıp patates sufle ile servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 1 kg patates, 1 kutu krema, 1 su bardağı rende kaşar peyniri, 5 adet sosis, tuz, 1 çay kaşığı muskat rendesi, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 6 adet milföy hamuru, yumurta, 5-6 diş sarımsak
Börülce Salatası HAZIRLAMA: Börülceleri ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesin ve tencereye alın. 1 domatesi yıkayıp, kabuklarını soymadan üzerine birkaç çentik atın ve tencereye koyun. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyun. Bir tutam tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp börülceleri haşlayın. İyice yumuşayınca suyunu süzün. Kabukları ayrılmış domatesi tencereden alın. Limon suyunu 2 diş dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını ve sirkeyi tencereye ekleyin. Kalan domatesi çiğden rendeleyip, tencereye ilave edin. İyice karıştırıp, börülcelerin üzerine yayın. MALZEME: (6 Kişilik) Yarım kilo börülce, 2 adet domates, 1 adet limon suyu, 2 diş sarımsak, tuz, 1 tatlı kaşığı sirke, 1 kahve fincanı zeytinyağı
Dil Peynirli Helva HAZIRLAMA: Bir tencerede yağı eritin, unu ekleyin. Orta ısılı ateşte 15-20 dakika kavurun. Cevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Unun rengi dönüp kokusu yayılmaya başlayınca su, süt ve şeker karışımını sıcak olarak ekleyin. Helva pişince ortasını açın. Daha önce suda bekletilip parçalanmış dil peynirlerini koyun. Çırpa çırpa peynirleri helvaya yedirin. Ateşten alıp düz bir servis tabağına yayın. Üzerini çekilmiş yeşil fıstık ve Hindistan cevizi ile süsleyin. MALZEME: (4 Kişilik) 5-6 parça dil peyniri, 250 gr tereyağı, 3 su bardağı un, 1.5 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz, 1.5 su bardağı süt, 1.5 su bardağı su üzerine Hindisten cevizi, yeşil fıstık
Püf Noktası Tart hamuru açarken hamurun sertleşmemesi ve kıvamının bozulmaması için; hamuru bir naylon poşete koyup merdane ile yuvarlayarak açın.
|