Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 21 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkartabilirsinız.

Etli Sebze Yemeği
Malzeme: (4 Kişilik) 1 bardak Amerikan Pirinci, 2 bardak su, 1 kg kabak, 1 kg domates, Yarım kg brokoli, yarım kg kuşbaşı et, 2 kaşık salça, tuz, karabiber
Hazırlama: Bir tencerede az miktar sıvı yağda kavurduğunuz 2 yemek kaşığı salçanın içine eti ilave edin beş dakika kadar çevirin. Sonra küçük parçalara ayrılmış, kabak, brokoli, domatesi tencereye ekleyin. Baharatlarını ve suyunu da ilave ederek pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede pilavı sade olarak pişirin. Etli sebze yemeği ile birlikte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Çerkez Barbunyası
Malzeme: (8 Kişilik) 1 kg barbunya fasulyesi, 1 çay bardağı zeytinyağı, 2 adet kuru soğan, 3 doma- tes, 1.5 su bardağı su, 200 gr ceviz, 1 fincan süt, 2 dilim bayat ekmek içi, 3 diş sarımsak, tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
Hazırlama: İnce doğranmış soğanı yağda hafif kavurun. Küp şeklinde kesilmiş domatesi ekleyin. Barbunyayı, tuz, şeker eklediğiniz suda haşlayıp, suyunu süzün. Kalan barbunya suyunu (1 bardak olmalı), ceviz içi, ekmek içi ve dövülmüş sarımsakla blendırda çekin. Sosa sütü ilave edin. Cevizli sosun dörtte birini fasulyeye karıştırın. Kalanını fasulyenin üzerine dökün. Servisi barbonyanın üstünü süsleyerek yapın.

Aşure
Malzeme: (8 Kişilik) 500 gr aşurelik buğday, 1'rer çay bardağı pirinç, kuru fasulye, nohut, yarım su bardağı çekirdeksiz üzüm, yarım su bardağı ceviz, 6-7 kuru kayısı, incir, 1bardak süt, 1.5 kg toz şeker, Üstü için 2 kaşık helva fıstığı, 1 fincan kuş üzümü, 1 çay bardağı kavrulmuş fındık, 1 çorba kaşığı yeşil fıstık, gül suyu,
Hazırlama: Buğday, fasulye ve nohudu ayıklayıp akşamdan suda ıslatın. İncir, kayısı ve üzümü de yıkayıp ıslatın. Buğdayı büyük bir tencerede, 30 bardak ile kısık ateşte 4-5 saat pişirin. Sonra da yıkanmış pirinç ve 1 bardak süt katın. Haşlanmış fasulye ve nohudun kabuklarını çıkartın, hafif haşlanmış kayısı ve incirleri de küçük parçalara bölün, üzümleri hafifçe haşlayın ve hepsini aşureye katın. Şeker, kıyılmış cevizin yarısını da ekleyip 15 dakika kaynatın. Aşureyi, kaselere paylaştırın. Biraz soğuduktan sonra üzerini fıstık, kuş üzümü, fındık ve cevizle süsleyin.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kartal'ın Burak'ı...Her şey otistik çocuklar için
Sopalar yardım için kalktıYeni bir aşk yeni bir BMW
En değerli armağan emek...İş hayatında kadın zaferi
Ağız kokusu çekmeyinMızmız erkeği sevmem
Kıskançlık aşkın sonu oldu18 yaşından küçüklere yasak
Başkası olma kendin ol!Halinden memnun
'Gecelik ilişki yaşayabilirim'50 dakikaya 250 bin YTL
Kadir'le aşk başkaİlaca dayanıklı veremde artış
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Müşteriler Müşteriler kızgın
Cevahir Alışveriş Merkezi'nde toplanan yüzlerce kişi, 2 ölüm ve dayak...
Yangın kapanı
Havayı gören var mı!
Cavcav'a çifte acı
Havada panik
Artık kapkara değil
Milyonların zenginlik hayali
SPOR
Cimbom'a Cimbom'a yakışmadı: 4-1
Liderliğini garantileyen ve Kayseri'ye 15 eksikle giden...
7 dakikada Beşiktaş
Sinan&Selçuk Kadıköy yolunda
Hedefimiz üç kupa
Tehdit edildim
Kapıyı Haislip açtı
Beşiktaş'la Rize'nin düşmesi...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 10°C 8°C 
ANKARA Karla Karışık Yağmur 6°C 0°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 14°C 7°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 19°C 12°C 
ADANA Yağmurlu 19°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.996,680 D:% -0,19
DOLAR S: 1,429 D:% -0,45
EURO S: 1,887 D:% -0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu