Günün Mönüsü
Püf noktası Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.
Sosisli domates dolması Hazırlama: Domateslerin üst kısımlarından kesip kapak çıkartın. İçlerini kaşıkla boşaltıp biraz tuz serpin. İnci ince doğranmış sosisleri domateslere pay edin. Biberleri ince uzun kesin ve domateslerin kenarlarına yerleştirin. Üstlerine birer yumurta kırın. Tuz, karabiber serpin. Domateslerin üzerine fındık kadar tereyağı koyup rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında yumurtalar pişinceye kadar 20 dakika tutun. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın. Malzeme: (4 Kişilik) 6 adet iri domates, 6 adet yumurta, 4 adet sosis, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2-3 adet sivribiber, 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber
Pratik Talaş böreği Hazırlama: Bir tatlı kaşığı margarini tencereye alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğanı ve 250 gr kuşbaşı eti ilave edin, karıştırarak kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve ince kıyılmış biberleri doğrayın. Baharatları ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin. Tuzunu ayarlayıp tüm malzemeyi karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına bu harcı koyun. Kenarlarını içe doğru bohca gibi katlayın. Kapatılan yerler altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Malzeme: (6 Kişilik) 6 milföy hamuru, 1 soğan, 1 kaşık margarin, 250 gr kusbaşı et, 1 domates, 2 biber, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım demet maydanoz, 1 bardak rendelenmiş kaşar
Krem Karamel Hazırlama: Yumurta sarılarını çırpma teli ile hafifçe çırpın. Çok az su ve mısır nişastasını ilave edip, iyice karıştırın. Tahta kaşıkla karıştırarak sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karameli hazırlamak için, şeker ve suyu karıştırıp, orta ateşte kaynatın. Rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Karameli kalıplara paylaştırın. Üzerine muhallebi dökün. Gece buzdolabında bekletin. Sabah ters çevirip, tabaklara çıkartın. Dilediğiniz meyve ile süsleyin Malzeme: (5 kişilik) 5 su bardağı süt, 3 yumurtanın sarısı, 1.5 kah- ve fincanı mısır nişastası, 1 bardaktan az şeker, yarım paket vanilya, karamel için 5-6 kaşık su, 1 su bardağı toz şeker
|