Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 20 Aralık 2006  

Günün Mönüsü



Püf noktası
Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Hem lezzet verir hem de çikolatayı yumuşatır.

Sosisli domates dolması

Hazırlama: Domateslerin üst kısımlarından kesip kapak çıkartın. İçlerini kaşıkla boşaltıp biraz tuz serpin. İnci ince doğranmış sosisleri domateslere pay edin. Biberleri ince uzun kesin ve domateslerin kenarlarına yerleştirin. Üstlerine birer yumurta kırın. Tuz, karabiber serpin. Domateslerin üzerine fındık kadar tereyağı koyup rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırında yumurtalar pişinceye kadar 20 dakika tutun. Fırından alıp sıcak olarak servis yapın.
Malzeme: (4 Kişilik) 6 adet iri domates, 6 adet yumurta, 4 adet sosis, 2 çorba kaşığı tereyağı, 2-3 adet sivribiber, 6 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber

Pratik Talaş böreği

Hazırlama: Bir tatlı kaşığı margarini tencereye alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğanı ve 250 gr kuşbaşı eti ilave edin, karıştırarak kavurun. Üzerine rendelenmiş domates ve ince kıyılmış biberleri doğrayın. Baharatları ekleyin. Kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyin. Tuzunu ayarlayıp tüm malzemeyi karıştırın. Milföy hamurlarının ortasına bu harcı koyun. Kenarlarını içe doğru bohca gibi katlayın. Kapatılan yerler altta kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzeme: (6 Kişilik) 6 milföy hamuru, 1 soğan, 1 kaşık margarin, 250 gr kusbaşı et, 1 domates, 2 biber, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı kekik, yarım demet maydanoz, 1 bardak rendelenmiş kaşar

Krem Karamel
Hazırlama: Yumurta sarılarını çırpma teli ile hafifçe çırpın. Çok az su ve mısır nişastasını ilave edip, iyice karıştırın. Tahta kaşıkla karıştırarak sütü, şekeri ve vanilyayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karameli hazırlamak için, şeker ve suyu karıştırıp, orta ateşte kaynatın. Rengi koyulaşmaya başladığında ocaktan alın. Karameli kalıplara paylaştırın. Üzerine muhallebi dökün. Gece buzdolabında bekletin. Sabah ters çevirip, tabaklara çıkartın. Dilediğiniz meyve ile süsleyin
Malzeme: (5 kişilik) 5 su bardağı süt, 3 yumurtanın sarısı, 1.5 kah- ve fincanı mısır nişastası, 1 bardaktan az şeker, yarım paket vanilya, karamel için 5-6 kaşık su, 1 su bardağı toz şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Mahsun'un dakikası 1650 EuroDavid Beckham'ın sigorta...
Bizim meslekte aile kurmak zorVolkan sürgünde
Beyonce bile bunalımdaysa!Geçmişe yolculuk
Onlar tarikatçı oldu...Topluluk önünde konuşma sanatı
Çocuklara bayramlıkErkekler hangi kadınları sever?
Sevgiliye özel şarkıAmacına ulaştı
Taşlar yeniden oluşurBurcu'ya evet dövmeye hayır
Hiperstar Ajdar oldu işkencestarGizli saklı estetik
Nostalji gecesiAbla-kardeş büyüledi
Estetik çılgınlığı büyüyorAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Timuçin Güner: Yılın...
GÜNCEL
Sanal Sanal hortumcu
Aralarında ünlü sanatçılar ve gazetecilerin de olduğu 3 milyon 450...
Güvenli dayak
Taksicilerin isyanı
Akıl almaz deniz dolgusu
SSK'lının çilesi bitmez!
Milyon $'lık yakışıklı
Kazanova dedeye bak
SPOR
Bir Bir rapor daha
Önünde, federasyonu kongreye çağıracak 2 ayrı rapor olduğunu söyleyen...
Önce köfte sonra çiğ köfte
Transfer çıkmazı
Kleberson'a bağlı
Uslu'nun isyanı
Eller kavgası
Kartal Avrupa devrini kapattı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 11°C 9°C 
ANKARA Yağmurlu 11°C -2°C 
İZMİR Yağmurlu 16°C 10°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 11°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 19°C 3°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.071,100 D:% -1,91
DOLAR S: 1,435 D:% 0,28
EURO S: 1,887 D:% 0,91
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu