Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 19 Aralık 2006  

Günün Mönüsü



Etli Pazı Dolması
HAZIRLAMA: Soğanı, maydanozu, domatesi, taze soğanı ince ince doğrayıp kıyma ile birlikte iyice karıştırın. Ayıklanıp, yıkanmış pirinci, bulguru, baharatları, tuzunu ilave edin. Salçayı da katıp iyice karıştırın. Kaynar suya daldırıp çıkartığınız pazı yapraklarına dilediğiniz büyüklükte parçalara bölün. Üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan koyup sarın. Tencereye dizin. Üstüne bir çay bardağı yağı dökün, üç su bardağı suyu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, altını kısarak pişmeye bırakın. Sonra servis tabağına alın, sıcak olarak servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) 1 demet pazı yaprağı, 300 gr orta yağlı kıyma, 1 baş soğan, 1 domates, 3 dal taze yeşil soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı pirinç, tuz, 1 çorba kaşığı iri bulgur, karabiber, pul biber, maydanoz, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı su

Puf Böreği
HAZIRLAMA: Un, yumurta, tuz, 1 kaşık sıvı yağı karıştırın. Ilık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, bezeler yapın. Üzerine örtüp, 15 dakika dinlendirin. Sonra bezeleri 10-15 cm çapında açın. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve 4-5 tanesini üst üste koyup tekrar açın. Sonra her grubu 2 mm kalınlığında açın. Bir kenarına maydanozlu peynir karışımı koyup, üzerine yufkanın diğer yarısını kapatın. Küçük bir tabakla yarım daireler kesin, kızgın sıvı yağda kızartın.
MALZEME: (6 kişilik) 250 gr beyaz peynir, yarım demet maydanoz, 500 gr un, tuz, 1 çorba kaşığı sı- vı yağ, 1 adet yumurta, kızartmak için sıvı yağ

Meyveli Kup
HAZIRLAMA: Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın. Vişneleri toz şekerle 8-10 dakika kısık ateşte çevirdikten sonra, soğumaya bırakın. Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma katın ve buzlukta 30 dakika dondurun. Üzerinde buz kristalleri belirince dışarı çıkartın ve çatalla ezin. Kup kadehinin dibine, önce ayırdığınız vişnelerden koyun. Üzerine bir parça vişne suyu ekledikten sonra bir kaşıkla yoğurtlu karışımdan koyun. Üstünü krema ile süsledikten sonra servis yapın. İsteğe göre kenarlarına küçük gofretler koyup süsleyebilirisiniz. Dilerseniz mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz.
MALZEME: (4 kişilik) 500 gr krem şanti, 200 gr yoğurt, 250 gr taze veya dondurulmuş vişne, vişne suyu, üzerine krema

Püf Noktası
Yaklaşık bir saat dondurucuda bekleteceğinin pop corn veya krokanlar çok daha lezzetli ve kıvamında olacaktır...




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Hande ile Sergen'in eski...Kenan Eurovision'da
Arkadaş ruju uçuk, rimeli...Böbreğimde taş var
Başrolü 'Irak' kaptı!Diyet moda oldu...
Çok hızlı cinsellik dert mi?Yeni umut Hollywood
Formula 1 pistini evine getirdi!Çok çalışmak cinsel...
Ölümüne kanka olan ünlülerAhlaksız teklif...
Düğünden önce kendini yenilediRock severlere müjde!
'Kibirli biri değilim...'Evli sevgiliyle kaçamak
Sertaç, Kubi'yi yendi...Bu kare yılın ailesi
İnce belinin sırrı,...Melek değil şeytanmış!
'Pamela'dan hoşlandım!'Bahçesi var güzel mi güzel
İpodlar da kapaklandıİnternet evlilikleri uzun...
Karnına bak anla!Acil Servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile tarot kartları
GÜNCEL
Evlat Evlat değil canavar
Bir süre önce Bahçelievler'de silahlı saldırıya uğrayan ve şans eseri...
Bu da Muş kriteri
Deve aşkıyla imza
Parmaktan sonra dava
Cevahirler'den özür...
'İddialar doğruysa boşarım'
İstanbul'u çözdü, sıra Şam'da!
SPOR
Biz Biz bu ülkenin takımı değil miyiz?
Sarı-Lacivertli yöneticiler, ceza kararlarındaki çelişkileri...
Bizden iyisi yok
Cimbom kaynıyor
Kod adı perşembe
Bekir&Servet harekatı
4.2 trilyona sadece 2 gol
Susiç gitti Çalımbay geldi
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 13°C 9°C 
ANKARA Sisli 12°C -2°C 
İZMİR Yağmurlu 15°C 10°C 
ANTALYA Sağanak Yağmurlu 16°C 10°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 19°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.832,520 D:% -0,93
DOLAR S: 1,429 D:% 0,07
EURO S: 1,870 D:% 0,00
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu