Günün Mönüsü
Etli Pazı Dolması HAZIRLAMA: Soğanı, maydanozu, domatesi, taze soğanı ince ince doğrayıp kıyma ile birlikte iyice karıştırın. Ayıklanıp, yıkanmış pirinci, bulguru, baharatları, tuzunu ilave edin. Salçayı da katıp iyice karıştırın. Kaynar suya daldırıp çıkartığınız pazı yapraklarına dilediğiniz büyüklükte parçalara bölün. Üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan koyup sarın. Tencereye dizin. Üstüne bir çay bardağı yağı dökün, üç su bardağı suyu ilave edin. Bir taşım kaynatıp, altını kısarak pişmeye bırakın. Sonra servis tabağına alın, sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 1 demet pazı yaprağı, 300 gr orta yağlı kıyma, 1 baş soğan, 1 domates, 3 dal taze yeşil soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı pirinç, tuz, 1 çorba kaşığı iri bulgur, karabiber, pul biber, maydanoz, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 su bardağı su
Puf Böreği HAZIRLAMA: Un, yumurta, tuz, 1 kaşık sıvı yağı karıştırın. Ilık su ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan parçalar koparıp, bezeler yapın. Üzerine örtüp, 15 dakika dinlendirin. Sonra bezeleri 10-15 cm çapında açın. Üzerlerine sıvı yağ sürün ve 4-5 tanesini üst üste koyup tekrar açın. Sonra her grubu 2 mm kalınlığında açın. Bir kenarına maydanozlu peynir karışımı koyup, üzerine yufkanın diğer yarısını kapatın. Küçük bir tabakla yarım daireler kesin, kızgın sıvı yağda kızartın. MALZEME: (6 kişilik) 250 gr beyaz peynir, yarım demet maydanoz, 500 gr un, tuz, 1 çorba kaşığı sı- vı yağ, 1 adet yumurta, kızartmak için sıvı yağ
Meyveli Kup HAZIRLAMA: Krem şanti ve yoğurdu iyice karıştırın. Vişneleri toz şekerle 8-10 dakika kısık ateşte çevirdikten sonra, soğumaya bırakın. Şekerli vişnelerin yarısını yoğurtlu karışıma katın ve buzlukta 30 dakika dondurun. Üzerinde buz kristalleri belirince dışarı çıkartın ve çatalla ezin. Kup kadehinin dibine, önce ayırdığınız vişnelerden koyun. Üzerine bir parça vişne suyu ekledikten sonra bir kaşıkla yoğurtlu karışımdan koyun. Üstünü krema ile süsledikten sonra servis yapın. İsteğe göre kenarlarına küçük gofretler koyup süsleyebilirisiniz. Dilerseniz mevsim meyveleri de kullanabilirsiniz. MALZEME: (4 kişilik) 500 gr krem şanti, 200 gr yoğurt, 250 gr taze veya dondurulmuş vişne, vişne suyu, üzerine krema
Püf Noktası Yaklaşık bir saat dondurucuda bekleteceğinin pop corn veya krokanlar çok daha lezzetli ve kıvamında olacaktır...
|