Günün mönüsü
Brüksel Lahanalı Çorba HAZIRLAMA: Ön hazırlık olarak, 3 çorba kaşığı tereyağını bir kapta eritin. Kuru soğanı iri iri doğrayın. Pırasaları da halka halka doğrayın ve soğana katın. Bir iki çevirdikten sonra, et suyunu, küp küp doğranmış patatesi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Patatesler yumuşayana kadar yarım saat kadar pişirin. Pişen karışımı mutfak robotundan geçirin. Tekrar tencereye koyun. Ayrı bir tencerede, kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Brüksel lahanalarını dörde bölüp güzelce kavurun. Hemen çorbaya ilave edin ve yeşil bir çorba elde edin. MALZEME: (6 kişilik) Bir avuç Brüksel lahanası, 5 çorba kaşığı tereyağı, 2 baş kuru soğan, 1 sap pırasa, 8 su bardağı tavuk suyu, 1 adet iri patates, 1 tatlı kaşığı tuz.
*** Pilavlı Tavuk Budu HAZIRLAMA: Bir tencereye 8 bardak su ilave edip tavuk butlarını haşlayın. Haşladığınız butları çıkartıp, üzerine bir miktar tuz serpin ve biraz zeytinyağı sürün. Diğer tarafta tereyağını hardalla karıştırarak bir sos hazırlayın. Grissinileri blendırda çok un haline gelmeyecek şekilde çekin ve galeta unuyla karıştırın. Önceden hazırlayıp, üzerine zeytinyağı sürdüğümüz butların üzerine hardallı sosu sürün. Hazırladığımız galeta unlu grissiniye bulayın. 200 dereceli fırında, tavukların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Patates püresi, pirinç pilavı ya da yeşil salatayla servis yapın. MALZEME: (6 kişilik) 6 adet tavuk budu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin, 1 su bardağı galeta unu, 5 adet grissini, tuz.
*** Kakaolu Puding HAZIRLAMA: Fırını 170 derecede ısıtın. Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve kakaoyu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve kakaolu karışıma ekleyin. Karışımı, yağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün. Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliğinde olacak şekilde sıcak su dökün. Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı metal kabın içinden çıkartın. Üzerine pudra şekeri döküp krem şanti ile servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 3 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 3 çorba kaşığı kakao, 175 ml süt, 25 gr tereyağı, üzerine pudra şekeri, krema veya krem şanti.
|