Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 17 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Brüksel Lahanalı Çorba
HAZIRLAMA:
Ön hazırlık olarak, 3 çorba kaşığı tereyağını bir kapta eritin. Kuru soğanı iri iri doğrayın. Pırasaları da halka halka doğrayın ve soğana katın. Bir iki çevirdikten sonra, et suyunu, küp küp doğranmış patatesi ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Patatesler yumuşayana kadar yarım saat kadar pişirin. Pişen karışımı mutfak robotundan geçirin. Tekrar tencereye koyun. Ayrı bir tencerede, kalan 2 yemek kaşığı tereyağını eritin. Brüksel lahanalarını dörde bölüp güzelce kavurun. Hemen çorbaya ilave edin ve yeşil bir çorba elde edin.
MALZEME: (6 kişilik) Bir avuç Brüksel lahanası, 5 çorba kaşığı tereyağı, 2 baş kuru soğan, 1 sap pırasa, 8 su bardağı tavuk suyu, 1 adet iri patates, 1 tatlı kaşığı tuz.

***
Pilavlı Tavuk Budu
HAZIRLAMA:
Bir tencereye 8 bardak su ilave edip tavuk butlarını haşlayın. Haşladığınız butları çıkartıp, üzerine bir miktar tuz serpin ve biraz zeytinyağı sürün. Diğer tarafta tereyağını hardalla karıştırarak bir sos hazırlayın. Grissinileri blendırda çok un haline gelmeyecek şekilde çekin ve galeta unuyla karıştırın. Önceden hazırlayıp, üzerine zeytinyağı sürdüğümüz butların üzerine hardallı sosu sürün. Hazırladığımız galeta unlu grissiniye bulayın. 200 dereceli fırında, tavukların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Patates püresi, pirinç pilavı ya da yeşil salatayla servis yapın.
MALZEME: (6 kişilik) 6 adet tavuk budu, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin, 1 su bardağı galeta unu, 5 adet grissini, tuz.

***
Kakaolu Puding
HAZIRLAMA: Fırını 170 derecede ısıtın. Yumurta sarılarını, unu, pudra şekerini, sütü, tereyağını ve kakaoyu büyük bir kapta yumuşayıncaya kadar çırpın. Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını çırpın ve kakaolu karışıma ekleyin. Karışımı, yağlanmış ısıya dayanıklı bir kalıba dökün. Bu kalıbı daha büyük metal bir kabın içine yerleştirin ve metal kabın içine 2.5 cm. yüksekliğinde olacak şekilde sıcak su dökün. Pudingi fırında 1 saat kabarıp kızarıncaya kadar pişirin. Kalıbı metal kabın içinden çıkartın. Üzerine pudra şekeri döküp krem şanti ile servis yapın.
MALZEME: (4 kişilik) 3 yumurta sarısı ve beyazı ayrılmış, 3 yemek kaşığı un, 3 yemek kaşığı pudra şekeri, 3 çorba kaşığı kakao, 175 ml süt, 25 gr tereyağı, üzerine pudra şekeri, krema veya krem şanti.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Fatoş'a kesildi! İhanetin...Kimseye hesap vermeyeceğim
Cool değil kul erkekSütten ağzı çok yandı
İngiliz AscariTeknoloji takvimi
Şaşılığa da botoxSPA'da mutluluk
Rakamların sırrını cözünUğurlu renkler
'Taşıyıcı' gündemSanal sapık kabusu
'Melis' heyecanıOnların da partisi var
Şarkıları kitap olduKaya'dan rest
Anneliğe hasretOnların diğer ismi: 'Rüküş'
Madonna YeşimNazardan koruyor
Dengeleyici taşDoğadan gelen mucizevi...
Beş dakikada gevşeyinEtkileyici bakışların sırrı
Liz'in güzelliğinin formülüBu sezon kumralsınız
Cildiniz ışıldasınDantelciler iş başına
Lavanta'nın cazibesi...Pürüzsüz ve taze bir cilt
15 saniyede manikürBebek büyüyecek, oynayacak
Besliyor ve şekil veriyorİpeksi saçlara kavuşun...
TemizlerkenKepeklerden kurtulun
Mutfaklar reklensinDekoratif yastıklar
Eskiye rağbetPatronlara ödül
İstanbul'da pırıltı yarışıSosyete mücevher gecesinde
Kızlar hazır olun...Günün filmleri
Acil servisÇelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajları
GÜNCEL
Zikri Zikri bozukmuş
Kendisini peygamber ilan ettiği ileri sürülen kadının müridinden şok...
Can gitti, cam geldi
Doktordan birinci el porno
Kadınım alkoliğim
Taksitle rüşvet
Sağolun komutanım
Bir kağıt bin hayır
SPOR
Mutlu Mutlu Noeller Tomas
G.Saray, Türkiye Kupası'ndaki 3. sınavını da galibiyetle tamamlayıp...
Bana kaleci bulun
Hesap ver Demirören
Gerets'ten tehdit
İlk kıvılcım Kayseri'de
Siz de ümidi kesin
Alkmaar harekatı basladı...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 14°C 4°C 
ANKARA Sisli 12°C -3°C 
İZMİR Çok Bulutlu 19°C 8°C 
ANTALYA Az Bulutlu 20°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 21°C -1°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.052,480 D:% 1,15
DOLAR S: 1,421 D:% -0,25
EURO S: 1,868 D:% -0,40
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu