Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kullanabilirsiniz. Ancak bu yağların yüksek ısıda pişirilmesi doğru değildir.

Zeytinyağlı Kereviz
MALZEME: (4 kişilik) 1 kilo kereviz, 2 adet orta boy havuç, 2 adet orta boy patates, 10 arpacık soğan, 1 su bardağı iç bezelye, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 küçük demet maydanoz, 1 limon, tuz ve su
HAZIRLAMA: Bir tencerede zeytinyağı ile ayıklanmış arpacık soğanları, kabukları kazınmış ve halka halka kesilmiş havuçları ve bezelyeleri biraz kavurun. Temizlediğiz kerevizleri bol suyla yıkayın ve 15 dakika kadar haşlayın. Kerevizlerin suyunu süzüp kavrulan soğan ve havuçların üzerine ilave edin. Soyup doğradığınız patatesleri ekleyin. Tuzunu ve limon suyunu ekleyin. Üzerine iki bardak su ilave ederek karıştırıp orta ateşte pişirin. Soğuduktan sonra servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz serpin.

Limonlu Pilav
MALZEME: (4 kişilik) 3 bardak Amerikan pi- rinci, 4-5 adet taze soğan, 1 adet kereviz, 2 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı rende- lenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı tuz, ka- rabiber, haşlanmış tavuk göğsü
HAZIRLAMA: Önce bir tavada 2 çorba kaşığı margarini eritin. Ayıklanmış ve doğranmış taze soğanları, soyulmuş ve küp küp doğranmış kerevizi orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulduktan sonra 3 su bardağı pirinci, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğunu, tuz ve biberi ilave edip karıştırın. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip orta ateşte suyunu çeken kadar pişirin. Demleninceye kadar bekleyin. Limon dilimleri ile süsleyip, haşlanmış tavuk göğsü, dana eti ya da balık ile servis yapabilirsiniz.

Vanilyalı Krema
MALZEME: (4 kişilik) 4 bardak süt, 1 bardak şeker, 4 adet yumurta sarısı, 1 fincan pirinç unu, yarım fincan nişasta, 1 tutam tuz, 1 kahve kaşığı toz vanilya.
HAZIRLAMA: Süte şekerin yarısından fazlası ve bir tutam tuz katarak kaynatın. Ayrı bir tencereye dört yumurtanın sarısını, kalan şekeri ile vanilyayı telle iyice çırpın. Sonra pirinç unu ve nişastayı (patates nişastası tercih edin) ekleyerek tekrar karıştırın ve bir iki dakika çırpın. Bu malzemelerin üzerine soğumaya bırakılan sütü sicim gibi akıtılarak bir taraftan da telle çırparak ateşin üzerine koyun. Ateş üzerinde iken telle tencerenin dibinden ve etrafından süratlice karıştırılarak pişirmeye devam edin. Koyulaşınca hemen kuplara alın. Soğumaya bırakın. Süsleyerek servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Paylaşılamayan erkek FrankKeramet saçta!
İki senedir 'Kaçak'Açlığı tercih ederim
Kapısını çalan yokViagra'nın pabucunu dama...
Youtube'un fendi Bush'u...İnteraktif şov yapıyor
İrfan Gürkan Çelebi: Sen...Timuçin Güner: En Light...
Nazan'ın tek gecelik galasıKırmızının karşı konulmaz gücü
Duvardan duvara çiçekli halılar40 yıllık deneyimin...
Çok özel gecelere...Banyolarda salon havası
Temizlik, güzellik ve...Nakış-dantel şöleni
Haydi kızartma yapalımPazar kahvaltıları
Berna da sataştıŞerefimle boşandım
Benzerliğin sebebi ne?Tanıtımı evinde yaptı
Kemerler belleri sarıyorPofuduğun sıcaklığı
Otel odasında tiyatro800 yıl sonra Moğollar
Tasavvufseverler Caddebostan'aGerçek aşkı buldunuz mu?
Hasta eş hasta ediyorBirazcık şans!
Şu stresin yaptıkları...Sorunlu cinsel hayat
En iyi "64" şarkıVizyona Girenler
KitaplarDVD
KonserlerAcil Servis
Çelebi Çiçek ile tarot kartlarıAşk mesajları
GÜNCEL
Bu Bu nasıl doktor
Çocuk pornosundan gözaltına alınan çocuk doktorunun kendi hastalarını...
Yıldızlar ağlıyor
Canavar sol şeritte
Çakır keyifler namaza
40 yılın hakkını verdi
Ölüm merkezi
Güneşle vedaya 2 gün kaldı
SPOR
Sevindiren Sevindiren eşleşme
100. Yılı'nda Türkiye ve Avrupa'da büyük başarılar hedefleyen...
AZ pilav üstü Newcastle
Wederson bombası
Trabzo bu kez takıldı
Kayseri'yi yen, tatile çık
Ortak aday: Hamdi Akın
Hedefteki adam Tigana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 5°C 
ANKARA Sisli 8°C -3°C 
İZMİR Az Bulutlu 17°C 5°C 
ANTALYA Az Bulutlu 18°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 18°C 2°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.052,480 D:% 1,15
DOLAR S: 1,421 D:% -0,25
EURO S: 1,868 D:% -0,40
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu