Günün mönüsü
Etli Yaprak Sarma HAZIRLAMA: Yaprakları kaynar suda 4-5 dakika rengi değişinceye kadar haşlayıp sudan çıkartın. Kıymaya ince doğranmış soğan, yıkanmış pirinç, salça, yıkanmış ve kıyılmış maydanoz, yağ, tuz, karabiber, kuru nane, 1 fincan suyu ekleyip iyice karıştırın. Bu içten bir tatlı kaşığı alın, yaprağın üzerine koyup sarın. Yayvan bir tencerenin dibine birkaç yaprak serip sarmaları üzerine dizin Üzerini örtecek kadar su, bir yemek kaşığı margarin ve az miktarda tuz ekleyip kapağı kapalı olarak ağır ateşte pişirin. MALZEME: (4 Kişilik) 150 gr asma yaprağı, 300 gr kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 2 adet kuru soğan, 1 çorba kaşığı margarin, 1 çorba kaşığı domates salçası, kuru nane, karabiber, mayda- noz, 2.5 su bardağı su, tuz.
Sebzeli Börek HAZIRLAMA: Harcı için; ince doğranmış soğanı ve fıstıkları 1 çorba kaşığı margarinle kavurun. Kıymayı ekleyip 1-2 dakika daha çevirin. Tuz ve karabiberi, haşlanmış ve küp doğranmış havucu, hafif haşlanmış bezelyeyi ekleyin. 5-10 dakika kadar kavurup ocaktan alın. Kalan yağı eritin, içine 1 bardak soğuk su ekleyin. Yufkaların her birine yağlı karışımı sürün. Dört bir yanını katlayın, ortasına sebzeli harcı koyup tekrar bohça gibi katlayın. Yağlanmış terpsiye ters kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derece ısıda yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. MALZEME: (4 Kişilik) 4 yufka, 100 gram margarin, 2 adet havuç, 1 su bardağı bezelye, 300 gram kıyma, 2 baş soğan, 1 yumurta, dolmalık fıstık, bir çay kaşığı ucuyla tuz, karabiber.
Elma Tatlısı HAZIRLAMA: Elmaların kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın. Yuvarlak dilimler halinde kesin ve üzerine limon suyu gezdirin. Geniş bir kase içinde 2 adet yumurta, 6 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı toz şeker, 4 çorba kaşığı bira ve 4 çorba kaşığı limon suyunu birlikte çırpın. Elma dilimlerini bu karışıma bulayıp, kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Servis tabağına alın. Kızarmış elma halkalarının üzerine rendelenmiş limon kabuğu ile karıştırılmış toz şeker serperek servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 4 adet yeşil elma, 2 adet yumurta, 6 çorba kaşığı un, 4 çorba kaşığı toz şeker, 4 çorba kaşığı bira, 1 su bardağı limon suyu, 1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabu- ğu, kızartmak için sıvı yağ. Püf Noktası
Pasta yaparken katı yağ kullanacaksanız onu rendenin kalın tarafı ile rendelemeyi deneyin. Küçük parçalar haline gelen margarin daha kolay işlenir.
|