Hafızanız için bunları yiyin
Kabak, brokoli, badem, keten tohumu gibi gıdalar, hafızayı güçlendiriyor.
*** Hafızanın 11 dostu!
Bilimadamları, unutkanlığı önlemek için 11 mucizevi gıda öneriyor.
Eğer unutkan olmaktan yakınıyorsanız, uzmanların önerilerine kulak verin. ABD'li bilimadamları, tüketilen gıdalar ile hafıza arasında büyük bir ilişki bulunduğuna dikkat çekiyor. Araştırmacılar, "Alışveriş listenize ekleyeceğiniz 11 gıda ile hem daha zeki olabilir hem de hafızanızı koruyabilirsiniz" diyor. Bilimadamları, kalp sağlığını korumada büyük yararı bulunan mucizevi 11 gıdayı şöyle sıralıyor.
*Kabak ve brokoli: Antioksidan zengini bu gıdalar, beyin hücrelerini korur. * Badem ve keten tohumu: Yağ açısından zengin olan bu besin, hafızanın dostudur. * Tahıllar: B vitamini içeren tahıllar, beynin hızlı çalışmasını sağlar. * Soya sütü: Bolca ostrojen barındıran bu besin, Alzheimer'ı önler. * Somon balığı: İçerisindeki omega 3 yağ asidi sayesinde beyin hücrelerinin zarar görmesini engeller. * Kırmızı et: Demir açısından zengin olan bu gıda, Parkinson ve Alzheimer gibi rahatsızlıkların baş düşmanıdır. * Tavuk: Beyin hücrelerinin yağlanmasını önler. * Zeytinyağı: Beyin fonksiyonlarının hızlı çalışmasına yardımcı olur. * Yumurta: Lutein gibi maddeler içeren yumurta, yaşlılığa bağlı hafıza sorunlarını ortadan kaldırır.
|