Günün mönüsü
Yeşil Mercimek Çorbası HAZIRLAMA: Mercimeğe 6 su bardağı su ilave edin. Kabuğu soyulmuş bütün soğanı da tencereye atarak yarım saat pişirin. Mercimek yumuşayınca ocağı kapatın. Ilındıktan sonra soğanı çıkartıp yoğurdu ekleyin. Ocağı açarak çorbayı sürekli karştırıp yoğurdu karışıma yedirin. Kaynadığında tuz ve arpa şehriyeyi ekleyin, ateşi kısıp 15 dakika pişirin. Bir tavada tereyağını eritin, nane ilave edin. Naneli yağı çorbanın üzerine döküp, bir kez karıştırarak servis yapın. MALZEME: (4 Kişilik) 1.5 su bardağı yeşil mercimek, 3 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet kuru soğan, 2 çorba, kaşığı arpa şehriye, yeteri kadar tuz, nane, 2 çorba kaşığı tereyağı.
Tavuk Sarma HAZIRLAMA: Patates ve havuçları soyup küp şeklinde doğrayın. Mantarları ince kıyın. Yağı tencerede eritip patates, havuç, mantar ve bezelyeyi ekleyip sote ederek kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ilave edin. Tavukları bir kasenin içine yerleştirin. Ortasına yeteri kadar harç doldurun. Rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerlerine bir miktar margarin sürüp, tepsiye yarım çay bardağı su ilave edin. Fırında 20 dakika pişirin. Kızaran tavukların üzerine kaşar peynirlerini yerleştirip, peynirler eriyince servis yapın. MALZEME: (5 Kişilik) 5 adet tavuk biftek, 1 adet patates, 1 adet havuç, 3 kaşık bezelye, 3 kaşık konserve mantar, karabiber, kekik, tuz, 2 kaşık margarin, 5 adet kare kesilmis kaşar peyniri.
Bezelyeli Makarna HAZIRLAMA: Kaynayan suyun içine önce 1 tatlı kaşığı safranı, yeteri kadar tuzu ve 1 çorba kaşığı sirkeyi ekleyin. Sonra makarnayı atıp 8-10 dakika haşlayın. Suyunu süzdükten sonra servis tabağına alın. İnce kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Haşlanmış küp doranmış havucu, bezelyeyi, ince kıyılmış taze soğanı ilave edip 1-2 dakika kadar karıştırın. Ilındıktan sonra makarnayı içine atın. Ceviz içlerini de ilave ettikten sonra tüm malzemeyi harmanlayın. Üzerini dereotu ile süsleyin, sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (6 Kişilik) 1 paket fiyonk makarna, 6 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı safran, 1 çorba kaşığı sirke, 1 adet soğan, tuz, 2 çorba kaşığı teryağı, 1 havuç, 1 su bardağı bezelye, 2 dal taze soğan, 5- 6 ceviz içi, derotu.
Püf Noktası Eğer tencere kapağınızın tutacağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz. Böylece hem tutacak görevi yapacak, hem de izolasyon...
|