Günün mönüsü
Püf noktası Sarımsaklarınızı hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.
Kremalı Mantar Çorbası Hazırlama: Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada soteleyin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin. 3.5 su bardağı suyu ekleyin. Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirin. Kaselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.
Malzeme: (4 Kişilik) 8 adet mantar, 1 adet küçük soğan, tuz, 125 gr margarin, 2 kaşık un, yarım bardak süt, 1 et suyu tableti, 3.5 su bardağı su, yarım paket krema. Üzerine: 1 kaşık tereyağı
Zeytinyağlı Pırasa Hazırlama: Pırasa ve havuçları halka halka doğrayın. Yağı bir tencereye alın, havuçları ekleyip birkaç kez karıştırın. Pırasa ve şekeri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak havuç ve pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye pirinci, yeterince suyu ve limon suyunu ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayıp soğumaya bırakın. Soğuk ya da ılık servis yapın.
Malzeme: (6 Kişilik) 1 kg pırasa, 3 adet havuç, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı ka- şığı toz şeker, 1 adet limon, yeteri kadar tuz
Yoğurtlu Kıymalı Börek Hazırlama: Yoğurt, yumurta ve yağı birlikte çırpıp bir kenarda bekletin. Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün. Kalan yufkaları iri parçalara bölün. Aralarına yoğurtlu karışım dökerek kat kat yerleştirin. Yarılanınca ortaya kıymalı karışımı yayın ve kalan yufkaları da aralarına yoğurtlu karışım dökerek bitirin. Sarkan yufkayı, ortada toplayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Malzeme: (8 kişilik) 3 adet yufka, 6 çorba kaşağı tepeleme yoğurt, 3 adet yumurta, 5 çorba kaşağı sıvı yağ, 250 gr kıyma, 1 adet kuru soğan, karabiber, tuz, üzerine susam
|