Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 13 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Sarımsaklarınızı hazır bulundurmak istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz.

Kremalı Mantar Çorbası

Hazırlama: Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın. Teflon tavada soteleyin. Ayrı bir kapta margarini eritin. 2 çorba kaşığı unu kavurun. Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin. 3.5 su bardağı suyu ekleyin. Sote edilmiş mantarları da tencereye alın. Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirin. Kaselere paylaştırıp sıcak olarak servis yapın.

Malzeme: (4 Kişilik) 8 adet mantar, 1 adet küçük soğan, tuz, 125 gr margarin, 2 kaşık un, yarım bardak süt, 1 et suyu tableti, 3.5 su bardağı su, yarım paket krema. Üzerine: 1 kaşık tereyağı

Zeytinyağlı Pırasa
Hazırlama: Pırasa ve havuçları halka halka doğrayın. Yağı bir tencereye alın, havuçları ekleyip birkaç kez karıştırın. Pırasa ve şekeri ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Dibinin tutmaması için ara sıra karıştırarak havuç ve pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereye pirinci, yeterince suyu ve limon suyunu ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirin. Tuzunu ayarlayıp soğumaya bırakın. Soğuk ya da ılık servis yapın.

Malzeme: (6 Kişilik) 1 kg pırasa, 3 adet havuç, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tatlı ka- şığı toz şeker, 1 adet limon, yeteri kadar tuz

Yoğurtlu Kıymalı Börek
Hazırlama:
Yoğurt, yumurta ve yağı birlikte çırpıp bir kenarda bekletin. Soğanı soyup yemeklik doğrayın ve kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Bir fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birini kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün. Kalan yufkaları iri parçalara bölün. Aralarına yoğurtlu karışım dökerek kat kat yerleştirin. Yarılanınca ortaya kıymalı karışımı yayın ve kalan yufkaları da aralarına yoğurtlu karışım dökerek bitirin. Sarkan yufkayı, ortada toplayın. Üzerine yoğurtlu karışımdan dökün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Malzeme: (8 kişilik) 3 adet yufka, 6 çorba kaşağı tepeleme yoğurt, 3 adet yumurta, 5 çorba kaşağı sıvı yağ, 250 gr kıyma, 1 adet kuru soğan, karabiber, tuz, üzerine susam




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kabine'nin en şık bakanı:...007 Bond serisinin...
Britney Sendromu salgın...Büyük ikramiye 'çıkmaz' demeyin
Plazalarda yükselen...Banu aşkını kızdırdı
Şimdi de yazar olduGözünüze iyi bakın!
'Kocama aşığım'Kelly de Türkiye hayranı çıktı
Bostancı'yı salladıAltın Kızlar'la fasıl keyfi...
Demet Hande'ye meydan okuduBoşanma sonrası ilişki
Evleneceklere duyurulur...Uyy... Hoca da bizdendur
Unvanını hak etmek istiyorPara yetiştiremiyor
Sıradaki gelsin!Aşkıyla birlikte aklını...
Minik modasıAşk mesajları
Acil servisÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
GÜNCEL
Sizi unutmayacağım 'Sizi unutmayacağım'
Diyarbakır'da, askeri lojmandaki kazan faciasında can veren 7 kişi...
'Can'a can mücadele
Ailesini katletti
Sessiz dram!
Bu kez evi linç ettiler
Yollar kana bulandı
Dubai kazığı
SPOR
İsyan İsyan
F.Bahçe'ye, G.Saray maçında çıkan olaylardan dolayı üç maç seyircisiz...
Glasgow yolcusu kalmasın
Hakemler çıldırttı
Gerets'le 6 ay daha
Leverkusen'i yenip zaferle...
Yıldırım'a 1 yıl ceza
Trabzon yabancı avında
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 12°C 8°C 
ANKARA Sisli 8°C -1°C 
İZMİR Az Bulutlu 15°C 8°C 
ANTALYA Az Bulutlu 20°C 11°C 
ADANA Az Bulutlu 20°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.213,020 D:% -0,63
DOLAR S: 1,434 D:% 0,03
EURO S: 1,898 D:% 0,29
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu