Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 11 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Kabuklarından rahatlıkla ayrıldığını göreceksiniz.

Sultan Kebabı


Hazırlama: Bir tavada yağla birlikte küçük doğranmış soğanı kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış patates ve havucu ilave edin. Bezelyeyi ve son olarak baharat ile tuzu ekleyerek 5 dakika pişirin. Yufkaları dörde bölün ve her bir parçayı ufak kaselerin içine yerleştirin. Tavuklu harcı içlerine doldurun. Dışta kalan yufkaları harcın üstünü kapatın. Sonra kaseyi ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine önceden hazırlanmış beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Isıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.

Malzeme: (4 Kişilik) 2 adet yufka, 2 havuç, 2 adet patates, 250 gr bezelye, 1 adet soğan, beşamel sos, 2 adet tavuk göğ- sü, yeni bahar, tuz, yağ, rendelenmiş kaşar peyniri.

Üzümlü Pilav

Hazırlama: Yıkanmış ve yarım saat tuzlu ılık suda bekletilip süzülmüş pirinci, tereyağı ile 3 dakika kadar karıştırarak kavurun. Küçük bir tavada fıstıkları az miktarda bir yağ ile biraz kavurun, buna ince kıyılmış soğanları da ekleyip hafifçe pembeleştirin ve tenceredeki pirince ekleyin. Pirince rendelenmiş havucu, kuş üzümünü, kaynar su veya et suyunu, tuzunu da ilave ederek, harlı ateşte kaynamasını bekleyin. 2 dakika sonra ocağın altını kısın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis yapın.

Malzeme: (4 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet küçük havuç, 1 adet soğan, dereotu, 30 gr kuş üzümü, 30 gr dolmalık fıstık, 3 bardak su veya et suyu.

Vişneli Sütlaç

Hazırlama: Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci 1.5 su bardağı su ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonra 8 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek kaynatın. 1.5 su bardağı toz şekeri ilave edin. Ara sıra karıştırarak sütlaç koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine birer çorba kaşığı vişne reçeli koyup, servis yapın.

Malzeme: (8 kişilik), 1 su bardağı pirinç, 8 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1.5 su bardağı toz şeker, üzerine vişne reçeli.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Nerede kalmıştık?İtalyan vetosu
Vücudunu bebeğe hazırlıyor!Erkekler armağan alamıyor
En iyi ilaç: AşkGerçek suçlu kim?
Türkiye'ye yerleştiOryantal sıfır!..
Araya kara kedi girmişHepsi eziliyordu!..
Seksilikten bi haber...'Hakkımızı istiyoruz'
Bu kez film değil fotoğraf çektiErkeği bıktıran davranışlar
Playboy'un son gözdeleriGrip yüzünden hastanelik oldu
Zirveden inmiyorBu mağaza iyi satar!
Nedeni diziymişBu jeanlar para ister!..
Çocuk savaşı başladıSatılık kostüm
Doğum günü sürpriziSeksiliğinin sırrı ne?
İşin ustaları öğretiyor...Hayata 'esnek' bakın
Bulgaristan çıkarması...Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
Acil servisAşk mesajları
GÜNCEL
Chat'in Chat'in nafaka
Adanalı hakim, chat'te tanıştığı genç kızla 1 ay içinde evlendi. 18...
İçeride de 'hanımağa'
Oto-akbabaya darbe
Böyle gasp görülmedi
Erkekçe ayrılık
Şapkalı veda yürek yaktı!
Hamsili izdiham
SPOR
Güç Güç oldu 3-1 oldu
Ligin ilk yarısını 30 puanla kapattı
Geçtiğimiz hafta ...
Polemik sürüyor
Trabzon'dan sessiz çığlık
Sıra Avrupa'da
Kartal kendini aştı!
Hem kahraman hem dürüst
26 Ocak'ta görüşürüz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 13°C 8°C 
ANKARA Çok Bulutlu 10°C -2°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 16°C 8°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 21°C 11°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 19°C 5°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.320,470 D:% -1,35
DOLAR S: 1,436 D:% 0,17
EURO S: 1,914 D:% 0,53
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu