Günün mönüsü
Püf noktası Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Kabuklarından rahatlıkla ayrıldığını göreceksiniz.
Sultan Kebabı
Hazırlama: Bir tavada yağla birlikte küçük doğranmış soğanı kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. Küp doğranmış patates ve havucu ilave edin. Bezelyeyi ve son olarak baharat ile tuzu ekleyerek 5 dakika pişirin. Yufkaları dörde bölün ve her bir parçayı ufak kaselerin içine yerleştirin. Tavuklu harcı içlerine doldurun. Dışta kalan yufkaları harcın üstünü kapatın. Sonra kaseyi ters çevirip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine önceden hazırlanmış beşamel sosu ve rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin. Isıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Malzeme: (4 Kişilik) 2 adet yufka, 2 havuç, 2 adet patates, 250 gr bezelye, 1 adet soğan, beşamel sos, 2 adet tavuk göğ- sü, yeni bahar, tuz, yağ, rendelenmiş kaşar peyniri.
Üzümlü Pilav
Hazırlama: Yıkanmış ve yarım saat tuzlu ılık suda bekletilip süzülmüş pirinci, tereyağı ile 3 dakika kadar karıştırarak kavurun. Küçük bir tavada fıstıkları az miktarda bir yağ ile biraz kavurun, buna ince kıyılmış soğanları da ekleyip hafifçe pembeleştirin ve tenceredeki pirince ekleyin. Pirince rendelenmiş havucu, kuş üzümünü, kaynar su veya et suyunu, tuzunu da ilave ederek, harlı ateşte kaynamasını bekleyin. 2 dakika sonra ocağın altını kısın ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. Demlendikten sonra servis yapın.
Malzeme: (4 Kişilik) 2 su bardağı pirinç, 4 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet küçük havuç, 1 adet soğan, dereotu, 30 gr kuş üzümü, 30 gr dolmalık fıstık, 3 bardak su veya et suyu.
Vişneli Sütlaç
Hazırlama: Ayıklanmış ve yıkanmış pirinci 1.5 su bardağı su ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sonra 8 su bardağı süt ve 1 çay kaşığı tuz ekleyerek kaynatın. 1.5 su bardağı toz şekeri ilave edin. Ara sıra karıştırarak sütlaç koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatın. Sütlacı kaselere paylaştırın. Soğuduktan sonra üzerine birer çorba kaşığı vişne reçeli koyup, servis yapın.
Malzeme: (8 kişilik), 1 su bardağı pirinç, 8 su bardağı süt, 1 çay kaşığı tuz, 1.5 su bardağı toz şeker, üzerine vişne reçeli.
|