Günün mönüsü
Kabaklı Pirinç Çorbası HAZIRLAMA: Margarini bir tencerede eritin (yerine sıvı yağ da olabilir). Soyup yıkadığınız patates ve kabakları doğradıktan sonra, tencereye ekleyin. Domatesleri de doğrayın ve tencereye alın. Et suyunu sebzelerin üzerine koyun. Sıcak suda az bekletilmiş pirinci ekleyin ve 15 dakika kadar pişirin. İnce kıyılmış taze nane ile maydanozu çorbaya ilave edin. Birkaç dakika daha kaynatın. Tuz ile karabiberini ayarlayın. Servis yapmadan önce rendelenmiş, gravyer peynirini çorbanın üzerine serpiştirin. MALZEME: (4 kişilik) 1 bardak Amerikan pi- rinci, 3 adet sakız kabağı, 125 gr margarin, 2 adet patates, 1 orta boy domates, 4 su bardağı et suyu, bir tutam dereotu, bir tutam maydanoz, gravyer peyniri, tuz, karabiber
*** Patatesli Tavuk HAZIRLAMA: Tencerede sıvı yağı kızdırın. Soyulmuş ve küp küp doğranmış soğan ile sarmısağı koyup, karıştırarak biraz pembeleştirin. Butları ilave ettikten sonra tahta bir kaşık ile alt-üst ederek biraz kızartın. Üzerine soyulmuş ve küp küp doğranmış domates ile 2 su bardağı suyu ekleyip kaynamaya bırakın. Üzerinde oluşan köpüğü alın. Soyulmuş ve doğranmış patatesleri de ilave edip 20 dakika kısık ateşte pişirin. Lezzetini kontrol ettikten sonra, kıyılmış nane veya maydanoz serpiştirerek, sıcak olarak servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 6 adet tavuk budu, 1 çay bardağı sıvı yağ, 3 adet domates, 3 adet kuru soğan, 8 diş sarmısak, 4 adet büyük patates, tuz, karabiber, taze nane, maydanoz, 2 çorba kaşığı sirke, 2 su bardağı su
*** İncir Tatlısı HAZIRLAMA: Kuru incirleri yaklaşık 2 saat kadar suda bekletin. Bir tencerede şeker ile suyu kaynatıp cevizleri ilave edin. Karışımı 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra soğumaya bırakın. Ardından her bir inciri ortasından kesin. Arasına kaymak ve yarım cevizi koyup servis tabağına dizin. Soğuduktan sonra servis yapın. MALZEME: (4 kişilik) 16 kuru incir, 300 ml su, 300 gr toz şeker, yarım limon suyu, 150 gr kaymak, 16 adet yarım ceviz içi
|