Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf Noktası
Ciğer kızartırken daha yumuşak olmasını istiyorsanız, kızartmaya başlamadan önce yarım saat süt dolu bir kapta bekletin...

Erişteli Mercimek

Malzeme: (4 Kişilik) 1 bardak mercimek, 1 soğan, 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık margarin, 1 bardak erişte, 1 adet kırmızı biber, 1 çay kaşığı nane, 5 bardak su (et suyu da olabilir)

Hazırlama: Önce mercimeği hafif haşlayıp süzün. Yağı tencereye koyun, soğanları ince ince kıyın, yağa ilave edip ve pembeleştirin. İnci kıyılmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip çevirin, mercimeği ilave edin. Üzerine 5 bardak sıcak su koyup pişmeye bırakın. Bir taşım kaynayınca ocağı kısıp pişirmeye devam edin. Yemeği ocaktan indirmeye 10 dakika kala erişteyi ilave edin. Arzu edersiniz nane de ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.

Tavuklu Salata

Malzeme: (4 Kişilik) 1 adet tavuk göğsü, 1 adet göbek salata, 15 adet badem, 2 kaşık kuru üzüm, 1 yeşil elma, 1 portakal, Sosu için 4 kaşık yoğurt, 3 kaşık zeytinyağı, limon, hardal

Hazırlama: Tavuk etini ince uzun doğrayıp ızgarada veya teflon tavada kızartın. Temizlenmiş, yıkanmış göbek marulu irice doğrayıp servis tabağına alın. Kızarmış tavukları üzerine serpiştirin. Çukur bir kapta 4 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı hardalı iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Badem ve kuru üzümleri serpiştirin. Elma ve portakal dilimleri ile salatayı süsleyerek servis yapın.

Portakallı Krema

Malzeme: (6 Kişilik) 2 portakal, 4 yaprak jelatin, 500 gr labne peyniri, 200 gr yoğurt, 50 gr pudraşeker, 2 cl portakal likörü, 200 gr krem şanti, 6 kaşık erik marmelatı, nane yaprağı, Acıbadem kurabiyesi

Hazırlama: Portakalların suyunu sıkın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Labne peynirini portakal suyu, yoğurt, pudraşekeri ve likörle karıştırın. Jelatini ıslak bir şekilde küçük, sıcak bir tencerede eritin. Labne peynirli karışımdan 3-4 çorba kaşığı tencereye ilave edin. Ardından tenceredekini artan labne peynirli karışıma yavaş yavaş ekleyin. Karıştırıp soğumasını bekleyin. Krem şantiyi hazırlayın. Labne peynirli karışım jöleleşmeye başladığında krem şantiyi ekleyin. Karışımı tatlı kaselerine paylaştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce, erik marmelatını ısıtıp süzgeçten geçirin. Marmelatı bir kaşık yardımıyla kremanın üzerine şekiller çizerek ekleyin. Nane yaprakları ve acıbadem kurabiyeleri ile süsleyip servis yapın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Bade'yi kaybetme korkusu sardıAşk acısı çeken ünlüler zorda
Huzur arayanlaraKendine albüm yapan plakçı...
'Süper kadın' olmak süper...Başarının anahtarı
Sevildiğimi anlamıyorumKalbine kilit vuracak
Ailemize düşkünüzMeğer Mahsun'u ti'ye almışlar
Saçlarını siyaha boyattıOnu etkilemek çok kolay
Pekkan'ın bir beden küçüğü...Bebek sağlığı üzerine
Evlilik terapisiEski sevgiliye şarkı
Resim tutkusu hayal olmasınTeoman ve sürprizleri
Onların hepsi birer çevreciYeni 007 Bond'un keyfi...
5 milyon $'lık teklifHayata 'merhaba'
Klarnetin dostluğuYatakta aksiyon yapmış!
Çalışan çiftler...Çelebi Çiçek ile tarot kartları
Aşk mesajlarıAcil servis
GÜNCEL
Çok Çok yaşa sen
11 yıl önce Bodrum'da oğlunu trafiğe kurban veren Amerikalı anne,...
Bağdat değil İstanbul
Hepsi okumuş çocuklar
Günahsız kurban
'Nobel'i babama ithaf ediyorum'
Dedektif Kangal işbaşında
Talih kuşu kanat açtı
SPOR
Polat Polat bırakıyor
Önceki gün Adnan Polat'ın ısrarla gönderilmesini istediği Erik...
Hazırmısınız arkadaşlar?
Rahatımız kaçmasın
Transfer harekatı
Cimbom sınıfta kaldı
Topuz ve Bilgin ısrarı
Efes kan kaybediyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 12°C 5°C 
ANKARA Sisli 10°C -2°C 
İZMİR Çok Bulutlu 16°C 9°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 20°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 19°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.857,750 D:% 4,38
DOLAR S: 1,431 D:% -1,11
EURO S: 1,903 D:% -1,09
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu