Günün mönüsü
Püf Noktası Ciğer kızartırken daha yumuşak olmasını istiyorsanız, kızartmaya başlamadan önce yarım saat süt dolu bir kapta bekletin...
Erişteli Mercimek
Malzeme: (4 Kişilik) 1 bardak mercimek, 1 soğan, 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık margarin, 1 bardak erişte, 1 adet kırmızı biber, 1 çay kaşığı nane, 5 bardak su (et suyu da olabilir)
Hazırlama: Önce mercimeği hafif haşlayıp süzün. Yağı tencereye koyun, soğanları ince ince kıyın, yağa ilave edip ve pembeleştirin. İnci kıyılmış biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip çevirin, mercimeği ilave edin. Üzerine 5 bardak sıcak su koyup pişmeye bırakın. Bir taşım kaynayınca ocağı kısıp pişirmeye devam edin. Yemeği ocaktan indirmeye 10 dakika kala erişteyi ilave edin. Arzu edersiniz nane de ekleyebilirsiniz. Sıcak olarak servis yapın.
Tavuklu Salata
Malzeme: (4 Kişilik) 1 adet tavuk göğsü, 1 adet göbek salata, 15 adet badem, 2 kaşık kuru üzüm, 1 yeşil elma, 1 portakal, Sosu için 4 kaşık yoğurt, 3 kaşık zeytinyağı, limon, hardal
Hazırlama: Tavuk etini ince uzun doğrayıp ızgarada veya teflon tavada kızartın. Temizlenmiş, yıkanmış göbek marulu irice doğrayıp servis tabağına alın. Kızarmış tavukları üzerine serpiştirin. Çukur bir kapta 4 çorba kaşığı yoğurt, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 çay kaşığı hardalı iyice çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Badem ve kuru üzümleri serpiştirin. Elma ve portakal dilimleri ile salatayı süsleyerek servis yapın.
Portakallı Krema
Malzeme: (6 Kişilik) 2 portakal, 4 yaprak jelatin, 500 gr labne peyniri, 200 gr yoğurt, 50 gr pudraşeker, 2 cl portakal likörü, 200 gr krem şanti, 6 kaşık erik marmelatı, nane yaprağı, Acıbadem kurabiyesi
Hazırlama: Portakalların suyunu sıkın. Jelatini soğuk suda yumuşatın. Labne peynirini portakal suyu, yoğurt, pudraşekeri ve likörle karıştırın. Jelatini ıslak bir şekilde küçük, sıcak bir tencerede eritin. Labne peynirli karışımdan 3-4 çorba kaşığı tencereye ilave edin. Ardından tenceredekini artan labne peynirli karışıma yavaş yavaş ekleyin. Karıştırıp soğumasını bekleyin. Krem şantiyi hazırlayın. Labne peynirli karışım jöleleşmeye başladığında krem şantiyi ekleyin. Karışımı tatlı kaselerine paylaştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce, erik marmelatını ısıtıp süzgeçten geçirin. Marmelatı bir kaşık yardımıyla kremanın üzerine şekiller çizerek ekleyin. Nane yaprakları ve acıbadem kurabiyeleri ile süsleyip servis yapın.
|