Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Aralık 2006  

Günün mönüsü



Püf noktası
Türk kahvesinin tazeliğini kaybetmemesi için kahveyi kavanoza döktükten sonra içine 2-3 tane kesme şeker atın. Kahveniz bayatlamayacaktır.

Fırında Sebzeli Balık


Hazırlama: Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup suyunu yarısını çekinceye kadar kaynatın ve süzdürün. Sıvı yağı ilave edip karıştırın. Balıkları fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine kabukları soyulmuş ve doğranmış havuç ve domatesleri serpiştirin. Maydanoz- su-zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin. Tuz ve biberi serpin. Limon dilimlerini ve mısır tanelerini de serpiştirip suyunu ilave edin. Isıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg balık (kefal, levrek, kırlan- gıç), 2 bardak su, 1 demet maydanoz, 2 diş karanfil, tuz, 5 kaşık sıvı yağ, 2-4 kuru soğan, 4-5 domates, havuç, 1 çay bardağı mısır tanesi, 2 kaşık limon su- yu, taze çekilmiş karabiber

Lahana Salatası

Hazırlama: İyice yıkadığınız lahanaları incecik kıyın. Ayrı kaplarda tuzla ovun ve sudan geçirip, sıkın. Havuçların kabuklarını kazıyıp ayrı bir kaba rendeleyin. 3 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 adet limon suyunu ve tuzu bir kasede iyice çırparak, biraz kıvamlandırın. Büyük bir servis tabağına sıra ile kırmızı lahanayı, beyaz lahanayı, havucu yerleştirin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın. (Bu tarifi yalnızca beyaz lahanayla da deneyebilirsiniz).

Malzeme: (4 Kişilik) Yarım küçük kırmızı la- hana, yarım küçük boy beyaz lahana, 2 havuç, yeteri kadar tuz, 3 kaşık zeytinyağı, limon suyu

Bülbül Yuvası

Hazırlama: 8 su bardağı su ile 7 su bardağı tozşekeri kaynatın. Ocaktan almadan limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Un, yumurta, süt, sıvıyağ, 1 tutam tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 30 parça kopartın. Her parçanın üzerine nişasta serpip, yufka açın. Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin. Yufkayı oklavaya sarıp ikiye kesin. Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin. Hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin. Margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin. Isıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerine şerbeti gezdirerek dökün. Şerbetini çekince servis yapın.

Malzeme: (10 Kişilik) Yarım kilo un, 1 tutam tuz, 3 yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 3 kaşık yoğurt, 1 kase nişasta. İçine yarım kilo ceviz. Üzerine 1 paket margarin veya tereyağı. Şerbeti için ya- rım limon, 7 bardak tozşeker, 8 bardak su




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kafa karıştıran hamilelikAlkışlar 'ilk'lere
Tarih canlandı!Sarayda görkemli davet
Attığı her adımı izleyin'İş'te ne giymeliyim?
'Servetimi vermem'Mustafa Sandal 'Altın Plak' aldı
Acılar Sibel Kekilli'yi...İnanır'ın kalbi eskisi gibi...
Hayatı rejim ve spor!Teşvikiye'nin artık bir...
Mücevher tutkunlarınaBir köşede iki güzel
Ayrılık acısı da azalabilir...Müzikal gösteri
En güzel çocuk şarkılarıOrtaköy'ün ortasında...
Teyze- yeğen dostluğuSiyahların kadını ortaya çıktı
Türkiye Engelliler...Çelebi Çiçek ile Tarot kartları
Acil servisAşk mesajları
GÜNCEL
Katliam Katliam gibi kaza
'Trafik terörü' yine can aldı... Başta Burdur ve İstanbul olmak üzere...
En acı mesaj!
Magandaya fiks ceza
Oyunlarında bu yoktu
Okulda 'ahlaksız teklif'
Güzellikte 3'üncüyüz
Hayatı yalan
SPOR
Gerets'le Gerets'le devam
2.Başkan Adnan Polat'ın ısrarlı muhalefetine rağmen Başkan Özhan...
Fener'in kralıyım
İyilik meleği Tuncay
Önce oyna sonra zam iste
Bu kadarına da pes doğrusu
Salladı ama yıkamadı
Yönetime kırmızı kart
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sisli 13°C 5°C 
ANKARA Sisli 10°C 0°C 
İZMİR Sağanak Yağmurlu 14°C 9°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 18°C 10°C 
ADANA Az Bulutlu 20°C 4°C 
EKONOMİ
IMKB E: 38.184,760 D:% 0,06
DOLAR S: 1,447 D:% -0,24
EURO S: 1,921 D:% -0,39
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Künye | Ana Sayfa
    Copyright © 2003, 2006 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu